Zorg van Zilver Zaanstreek. Mijn eigen bedrijf.

Met trots wil ik jullie vertellen over mijn eigen bedrijf! Het is al een poosje geleden dat ik besloot mijn eigen bedrijf te beginnen. Elke dag probeerde ik in gedachten alles op een rijtje te zetten, dit wil ik zus en dit wil ik zo en toen ik het helemaal bedacht had ben ik mijn ondernemingsplan gaan schrijven en heb ik een draaiboek gemaakt, met wanneer ik welke actie moet ondernemen.

Het bedrijf staat, is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, er is een nieuw telefoonnummer, alleen voor het bedrijf, er is een boekhouder en er zijn personen die spoedig een verzoek krijgen of ze in de raad van bestuur van mijn bedrijf willen plaats nemen en meer van deze zaken. Maandag een gesprek met de bank en een naambordje is in de maak.

Over het bedrijf zelf. Het is een bedrijf dat klein begint, alleen met mij en de boekhouder (Barbara) en mensen die gewoon willen helpen. Mijn kinderen bv en dat is lief en gezellig. Het is een zorgbedrijf, ik ga zorg leveren aan mensen thuis en les geven aan mantelzorgers. Je kunt denken aan mensen die langer thuis willen blijven wonen en mij nodig hebben voor het wassen, koken, wondverzorging, steunkousen, onder de douche doen, huishouden, boodschappen enz. Maar ik verleen ook hulp bij rouwverwerking, verslaving, oververmoeide mensen en lever respijtzorg en nog veel meer.

Op dit moment moeten mijn klanten nog alles uit eigen zak betalen, want voor vergoeding uit de AWBZ-pot moet ik nog keuringen ondergaan en certificaten halen, dit is allemaal in werking.

Verder hoop ik binnen vijf jaar mijn eigen Zilverhuis te hebben, een huis, waar mensen bij mij komen wonen die zorg nodig hebben en dit ontvangen op een warme liefelijke wijze, niet uren in je eigen vervuilde luier rondhangen en nooit naar buiten mogen, pyjama dagen moeten houden en betalen voor elke kroket of sok die in de mond of was gaat, gewoon eerlijke, huiselijke/mediche zorg voor een normale prijs.

Ik heb nog geen klanten, dat komt nog, maar je bent welkom hoor, want ik ben er klaar voor!

Op dit moment ben ik bezig met papier uitzoeken voor de eerste folders die we in november door de brievenbussen gaan duwen, mijn kinderen willen graag voor mama folderen en ik ga er vanuit dat dan mijn eerste klanten zich aanmelden.

Dit zal een jaar van hard knokken worden, zeer zuinig leven en vooral genieten van mijn nieuwe bedrijf. Verder zal ik altijd proberen zuinig te blijven want dat drukt de zorgkosten, ik wil niet zoals al die grote organisaties dat het geld bij de bovenlaag blijft hangen en niet komt bij de mensen voor wie het bedoeld is, de zorgvrager en de hardwerkende verpleger/verzorger.  Voor zorgvragers en personeel wil ik mooie voorwaarden en hoop dat een ieder lang bij mij blijft als klant, bewoner of werknemer.

Verder wordt het bedrijf milieuvriendelijk en hoe ik dit tot uiting laat komen heb ik in grote lijnen ook al bedacht. Zelf fiets ik met een degelijke fiets met mand van klant naar klant en doe aan ruilhandel, de gesloten beurspolitiek, maar daar heb ik het een andere keer over.

Superblije Zilver.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

39 reacties op Zorg van Zilver Zaanstreek. Mijn eigen bedrijf.

 1. Zilvertje zegt:

  Dankjewel Antoinnete en bedankt voor de like, Rikus ook dank!

 2. jantiena63 zegt:

  Veel succes ik weer zeker dat je gaat lukken

 3. fredvanderwal zegt:

  HAI ZILVERTJE
  DE NAAM ZILVERHUIS is goed gevonden
  je hebt een gat in de markt aangeboord
  en het zal je zeker lukken
  goed hoor…

 4. Zilvertje zegt:

  Hallo Fred, ja, Zilverhuis, huis van Zilver, ik ga gewoon door op dat wat ik al heb een naam en een gevoel van dat het eerlijker en mooie kan, voor zorgvrager en werknemer, ik ben elke dag blij van al mijn plannen. Ja, het is een bevolking die vergrijst en al minder wordt er vergoed in de zorg, de grote bedrijven gaan zich terug trekken, die doen liever aan zakken vullen, ik vul liever de behoefte en op een menselijke wijze. Ik ga nu mijn naambordje halen het is klaar! Dankjewel!

 5. fulpsvalstar zegt:

  Alle succes van de wereld gewenst!

 6. Zilvertje zegt:

  Fulps, dankjewel, leuk jullie reacties, al met al maakt het hele bedrijf en alles er omheen me intens gelukkig, ik leer in rap tempo heel veel en kan er al mijn creativiteit en menslievendheid op loslaten, geweldig.

 7. een zilverhuis, prachtig
  veel succes en geluk

  • Zilvertje zegt:

   Dankjewel Hennie! Ik heb net mijn naambord opgehaald, in letters op het naambordje staat het ook heel mooi, de eerste jaren ga ik er vanuit dat ik vanuit mijn kleine huisje werk, dus de naam moet op de voordeur, straks ga ik na de middag boterham, lappen en mijn deur mooi glimmend maken en dan zet ik het bordje er op, een heerlijk gevoel!

 8. Jezzebel zegt:

  Wat ontzettend goed en ook dapper van je!
  Zet ‘m op.
  Het lijkt me heerlijk door jou verzorgd te worden.
  Heel veel succes!

 9. Zilvertje zegt:

  Jezzebel, wat een lieve reactie, dankjewel. Het naambordje heb ik net aan mijn voordeur gehangen en ja, je hebt gelijk, heel dapper moet ik vaak zijn, maar het mooie is, dat het me zoveel geluk geeft en dat hoop ik straks ook met al mijn klanten te delen.

 10. joost tibosch sr zegt:

  Ben oud genoeg om te weten over welke zorg je het hebt, maar ben daar, zo lang als het gaat, zelf nog te “trots” voor. Daarom alle succes toegewenst! Wens je met name toe dat je met de zeker komende inspanningen ook je superblijdschap blijft behouden. Ik weet namelijk ook al, dat die blijdschap alle zorg voor ons de nodige zilverkleur en -fleur geeft!

 11. King Billy zegt:

  Dappere Zilvertje, ik wens dat je een oase van rust mag zijn voor velen, die de weg in het volledig verwilderde oerwoud, vol met absurde obstakels en valkuilen, kwijt zijn geraakt. Het succes komt dan vanzelf met als kroon op je werk een Zilverhuis. Vergeet daarom niet een goed contract met ’t Zilveren Kruis af te sluiten.

 12. Zilvertje zegt:

  Joost, dankjewel en ja, zolang het kan moet een mens het zelf blijven doen, dat is het geheim, mensen die te veel uit handen gaan geven verliezen vaardigheden. Ik zal ook proberen mensen te activeren en motiveren en uitleggen waarom het zo belangrijk is zelf actief te blijven, dit. geldt ook voor me zelf, ik begin op een relatief hoge leeftijd iets nieuws, maar het maakt me blij en het houdt mijn hersenen actief.

  Ik hoop dat ik de mensen die zilverkleur-en fleur kan meegeven en hoop dat ik genoeg tijd houd om te webloggen, maar tijd is nu een schaars goed, want naast de opbouw van het bedrijf, moet ik het toch blijven verdienen, de kost gaat uit voor de baat, maar ook dat vervult me met blijdschap, het doet een beroep op mijn creativiteit en daar heb ik nog genoeg van. :^) Fijn weekend!

 13. Zilvertje zegt:

  King Billy, dankjewel, lief! Ja, hahaha, bij de kamer van koophandel hebben ze gezocht of ik deze naam mocht dragen en ja, het Zilveren kruis, Achmea kwam ter sprake. Voor de AWBZ-pot, die als ze al vergoeden veel van deze zorg vergoed, moet ik wel een soort keuring ondergaan en certificaten halen, daar ben ik mee bezig, nu moeten mensen het nog helemaal zelf betalen, maar dat zal ook de toekomst worden. Het is daarom goed dat het bedrijven komen die niet van die onwijs hoge uurtarieven gaan berekenen, daarom wordt onze zorg onbetaalbaar en zitten mensen die het zo hard nodig hebben zonder zorg.

 14. Dirk zegt:

  Ontzettend goed van je, ik denk dat als je eenmaal klanten krijg ze nooit meer bij je weg willen.
  Ik kan me nog herinneren dat je daar iets over vertelde ooit iets voor je zelf te beginnen, nou dat is er dan eindelijk van gekomen ben blij voor je.
  En weet je wat ik ben trots op je.
  Dat de kinderen willen folderen dat is fijn.
  Heel veel succes.

 15. Zilvertje zegt:

  Dirk, dankjewel, ja ik had altijd zoveel plannen en nooit was de wind gunstig. Maar als ik het nu niet doe, ben ik straks te oud en mis dan de energie, het is nu of nooit.

 16. Fenny zegt:

  Zilverhuis klinkt prachtig en ik weet dat je er een mooi beleid zult voeren, het Zilvertjesbeleid.
  Heel veel succes!!

 17. Zilvertje zegt:

  Fenny, ja, dat beleid en niks anders, hahahahaah, hoop dat iedereen er heel gelukkig zal worden, heb er zulke leuke plannen bij, het hele verhaal zal zo in een serie passen en ik probeer ook alles bij te houden, van hoe start je een bedrijf, dan kunnen mensen die de stap niet durven zetten zien dat het allemaal best wel meevalt. Dankjewel, ja, ik ga proberen te zorgen voor rechtvaardiheid, warmte en knusheid.

 18. galmiers zegt:

  Een zilverplan met een gouden randje. Het zal altijd beter, menselijker en goedkoper zijn dan de reguliere zorg. Je begint met een gapende voorsprong.

 19. Zilvertje zegt:

  Prachtig gezegd Galmiers, ja, ik ga heel goed voor mijn mensen zorgen, hoe het nu gaat heeft me mateloos geërgerd, het kan veel mooier, het geld moet gaan naar de mensen waar het voor nodig is en niet naar de bovenlaag, die belachelijke dingen doet.

 20. Blewbird zegt:

  Super! Jij keert het tij! De menselijke maat terug in de zorg en op andere plekken. Heel veel succes en plezier!

 21. Rob zegt:

  succes zilvertje , dat gaat je wel lukken x

 22. Burro zegt:

  Geweldig goed plan. Dapper van je Zilver. Heel veel succes toegewenst.

 23. Zwaar maar dankbaar werk. Succes en dat je veel mensen gelukkig mag maken.

  Love As Always
  Di Mario

 24. King Billy zegt:

  Dit headerplaatje kwam ik eerder tegen. Niet uitglijden over de geweldige hondendrol in je nieuwe baan, Zilvertje.

 25. Stefania zegt:

  Gefeliciteerd. Ik ben vorig jaar begonnen. Het is voor mij een mooie ontdekkingsreis. Ik wens je net zo veel plezier toe.

 26. EJW zegt:

  Wat een prachtig initiatief. Ik wens je veel succes!

 27. Aad Verbaast zegt:

  Geweldig! Als je hier in de buurt zou wonen dan zou ik meteen klant worden bij je!
  == Op dit moment moeten mijn klanten nog alles uit eigen zak betalen, want voor vergoeding uit de AWBZ-pot moet ik nog keuringen ondergaan en certificaten halen, dit is allemaal in werking. ==

  Mensen met een PGB kunnen je wel meteen inhuren en betalen vanuit een PGB. Belangrijke doelgroep!

 28. Zilvertje zegt:

  Blew, dankjewel, ja, het is hard nodig dat de zakkenvullers nu eens stoppen met mensen ongelukkig te maken, mijn bijdrage zal heel klein zijn, maar ik hoop dat vele me gaan volgen.

  Rob, dankjewel, ben je Rob van de oranje hoed? Hoe is het met jullie?

  Burro, dankjewel, ja, ik kom nu veel nieuwe zaken tegen en de overgang is best een klus met veel haken en ogen, maar tot nu toe gaat dat goed.

  Di Mario, dankjewel, ja, dat zeg je mooi, ik hoop dat ik dat mag betekenen voor mensen.

  King Billy, mijn mooie fototoestel is weg, of gestolen, ik heb hoog nodig een nieuwe nodig, maar nu moet ik elke cent drie maal omdraaien, dus ik wacht nog met aanschaf, ik moet dan telkens teruggrijpen op oud werk. Ja, die drol, nou hij is enorm geslonken.en de hoogte is weg, maar je kan er nog een heel groot brod mee vullen, jakkie. :^) Als ik mijn toestel nog had dan had ik het van dag tot dag kunne bijhouden, heel vies, maar wel iets om over na te denken als je een nietopruimenvanhondendrollenbent.

  Stefania. wat een lieve reactie, klink ook goed, dus jij bent er ook heel blij mee maar jij bent veel verder en je hebt dan al zorgvragers, geweldig, ik hoop dat je er al van kunt leven.

  EJW, dankjewel!

  Aad, wat een lieve reactie, dankjewel. ja, je hebt gelijk, maar die mensen met een PGB die nemen dan al dadelijk iemand, dus voor die ben ik te laat, of ze moeten ontevreden zijn en iemand anders willen.

  Nou dag allemaal, dank voor al die lieve reacties, ik ga nu snel mijn huis op orde maken, want dat schiet er nu vaak bij in, fijne zondag allemaal.

 29. Rob zegt:

  ja zilvertje , ben Rob van de oranje hoed , gaat hier niet echt lekker , maar wordt aan gewerkt ,
  maar vind fijn om te lezen dat het met jou goed gaat . doei doei x

 30. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Van harte gefeliciteerd, je hebt een mijlpaal bereikt in je leven.
  Nu ben je helemaal zelfstandig geworden, dat is een heel goede zaak.
  Weet zeker dat het goed gaat want je werkt vanuit je hart en liefde.
  Zo is de zorg niet meer, maar jij maakt het zo wel weer.
  Heel veel succes. oma

 31. Rob Alberts zegt:

  Geweldig!
  Veel goede zaken toegewenst!
  Bemoedigende groet

 32. Zilvertje zegt:

  Oma en Rob, hartelijk dank! Vind het zo stoer, ook had ik eerder bedrijven maar dat had ik samen met iemand, nu helemaal alleen en op mijn eigen vakgebied en de zoektocht naar het hoe en het lukken is geweldig.

 33. Selma zegt:

  Gefeliciteerd!
  (Toch denk ik stiekem dat het een van je verhalen uit de serie “mensen zoals jij en ik” is, hoe zou dat komen? 🙂 )
  Maar niet heus hoor! Heel erg goed van je!

 34. Zilvertje zegt:

  Tja, dat komt omdat ik vaak mix met de werkelijkheid of wat ik hoorde of zag, of verwerkte, ik heb ook zoveel meegemaakt en dat blijft hangen en worden verhalen die in mijn hoofd landen, maar dit is echt, de manier om mijn tijd in eigen hand te houden, de manier om mensen goed te verzorgen. Al de mensen ( familie ) om mij heen die van mij zorg verwachten kan ik nu helpen, ik combineer het met de klanten en als ik oud en moe ben ga ik er zelf tussen zitten en laat me verzorgen door mensen die ik zelf heb opgeleid. Mijn droom was altijd een artiest te worden, verhalen vertellen, mensen laten nadenken en lachen, zingen, nou dat doe ik nu al jaren een beetje op internet, nu maar goed de boterham verzorgen, want zoals ik het nu deed is het zo zwaar, je ruimt altijd de puinhopen op van anderen, nu kan ik het zelf doen en kwaad worden op mezelf als dingen niet lopen.

  Ik merkte dat ik op de school waar ik nu werk aannam, zoveel extra uren thuis maakte, dat ik nergens meer aan toe kwam, het slokte me op en louter en alleen omdat ze zelf dingen niet goed regelen. Ik ben nu alles op poten aan het zetten voor mijn eigen bedrijf en heb op die school nog een dag werk gehouden, in december stop ik er helemaal, dan ga ik op eigen kracht verder.

  Ik vind het lief dat je me leest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s