IJsjes eten……

Suikerhartjesverhalen.

Als eendjes liepen ze achter elkaar aan, een droeg de boodschappentas, hoofden sleepten bijna over de grond. “Zullen we een ijsje nemen?” Vroeg de dame die de leiding had over deze bijzondere groep lieve mensen.

Alle laag hangende hoofden veerden op, Ja, ijs, ijs, riep een man van een jaar of zestig. De galgen van zijn kniebroek hingen op zijn buik, sliertjes lang haar in zijn gezicht piekten vettig, bezweet en puffend leefde hij op.

Bij de vrieskast van de supermarkt, genoten schitterogen van al die kleuren en al die mogelijkheden het was tellen geblazen hoeveel ijsjes er zaten in de doosjes? Een knorren, een touwtrekken, want het leek wel of een ieder een andere voorkeur had.

Mensen bleven staan, giechelden wat, stonden verbaasd, of genoten van het tafereel. Teun met de mooie rode haren, zette een keel op, ik wil een ijsje op een stokje toeterde hij en Maartje vond dat zij nu ook maar gehoord moest worden, horentje, horentje dreunde ze door in de cadans van een vrachttrein.

Zelfs de meisjes van de kassa keken op van hun werk, de afbakbakker vergat voorzichtig te kauwen, hij snoepte altijd van de versgebakken gevulde koeken en de vers van het mesmeisje in de uithoek van de winkel dacht dadelijk aan Koos haar neef, die woonde nog thuis, maar stond op de lijst om ook zelfstandig te gaan wonen op de Vreugdeheuvel, ze belde snel naar mijnheer de Vries, de baas van de zaak, ja, het meisje van vers van het mes, die had al heel wat levenservaring en een scherpe geest en de Vries kende ze als haar eigen vader.

Lieve mensen, begon mijnheer de Vries terwijl hij richting diepvrieskast van de ijsjes liep, wat is het probleem? De mevrouw van de leiding probeerde uit te leggen dan de hele groep een ijsje mocht, maar dat ze niet de zelfde keuze hadden en tien verschillende doosjes ijsjes kopen dat ging het budget te buiten. De Vries nam de leiding over. Hij begon ergens in de groep, welk ijsje wil jij en welke jij? Hij opende dozen, en pakte voor elk het gewenste ijsje, de dozen die open waren met een ijsje er uit, gaf hij aan de mevrouw die de leiding had, hij reikte haar ook een koeltas aan. Nou lieve mensen nu als de sodemieter naar huis, de dozen in de vriezer doen, dan hebben jullie vanavond ook nog wat bij de t.v..

Ze keken hem allemaal dankbaar en verbaasd aan, SODEMIETER papegaaide Marie, terwijl ze heerlijk likte aan haar ijshoorn. Als eendjes liepen ze weer uit de winkel, likkend, smakkend en op het ritme van het gesodemieter van Marie liepen ze gelukzalig naar Vreugdeheuvel…….

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op IJsjes eten……

 1. Dirk zegt:

  Wat een leuk verhaal het kleurrijke gezelschap van de Vreugdeheuvel en die aardige heer de Vries.

 2. Zilvertje zegt:

  Dirk, dankjewel, ik was vanmorgen boodschappen aan het doen en naast de winkel stond een groep van de Zonnehoek, een huis hier voor mensen met een beperking, dat beeld van die lieve mensen zorgde dat dit verzonnen verhaal geschreven werd.

 3. galmiers zegt:

  Dit gaat vast nog wel een staartje krijgen, Zilvertje, want eenmaal thuis willen ze natuurlijk allemaal weer een andere en dan is er geen lieve meneer de Vries meer die het zaakje op ludieke wijze oplost. Dat wordt nog hommeles op Vreugdeheuvel.

 4. Zilvertje zegt:

  Galmiers, een ijsstraatje dat zal het krijgen. :^)

 5. Kijk dat is nog eens een leuke wending van het verhaal. Ik krijg meteen zin in een ijsje…. Meneer de vrieeeeeeeeeeeees.

  Love As Always
  Di Mario

 6. oma zegt:

  Ha zilvertje,

  zo ziet het er zo wel uit, wat een mooi verhaal.
  Meneer de Vries is een verstandig man, is hij niet echt de vader van het meisje van vers van het mes. oma

 7. Aad Verbaast zegt:

  Lekker verhaal weer van je 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s