Radio 1 Sportzomer.

Fietsen Blanca Sportzomer!

Deze hele zomer heb ik genoten van Radio 1 Sportzomer! Het leuke is, je zet het aan en je verbeelding gaat spreken, je ziet de wielrenners jagen op de achtervolger en je ziet ze inhouden en afdalen. De Olympische Spelen vind ik helemaal een feest, zoveel sporten en als ik tijd heb zet ik de radio aan op de pc en dan heb ik er ook de beelden bij. De radioverslaggevers zijn het nog niet helemaal gewend dat ze nu met de nieuwe technieken steeds/vaak in beeld zijn. Er wordt flink in neuzen gepeuterd, en gekriebeld, gelachen en aan kleding getrokken, maar is dat juist niet charmant?  Ze zitten met bellen van koptelefoons op het hoofd en als de beelden van een andere plek komen, bv live Olympische momenten, zie je ze in een klein scherm lekker kletsen met elkaar.

Op de tv zijn de mensen vaak lappen poppen die alles van een schermpje aflezen, die lagen plamuur op het gezicht hebben en in maatpakken en mantelpakjes en schoenen met een hakje onwerkelijk zijn en zich gedragen als filmsterren, op een enkeling na dan die gewoon zichzelf weet te blijven. Het vuur van de verslaggevers van de radioverslaggever ter plaatse werkt aanstekelijk en gelukkig hoef ik niet lang op te blijven om Mart of de sport van 4 te bekijken. Daar kauwen ze alles nog eens na, maar nu kan ik zonder vooroordelen zelf beslissen hoe het was en slaap ik daarna rustig.

Wat ik natuurlijk wel gemist heb is de prins op de tv, die had uitspraken over de Spelen naar Nederland te halen. Oh, grote help, laat dit niet gebeuren, dan zitten we straks met grote verpauperde  stadions op plaatsen waar eerst schattige oude huisjes hadden gestaan, dan krijg je plotseling snelle verbindingen over steden heen waar de NS eerst te beroert was een extra treinstel aan een trein te hangen. Dat gaan we allemaal veel belasting betalen.

Het zou zogenaamd goed zijn voor onze dikke lijven, apen andere na, ja, dat zal best, maar moet dat zo peperduur? Geef kinderen gewoon ruimte in de wijk waar ze wonen, waar nu al die stinkende auto’s de speelplekken van de kinderen innemen, een bal en een open ruimte is genoeg voor wat beweging. Hang schommels in de bomen voor de moeders. Leg matten op het gras voor judo, een schuurtje om het op te bergen en klaar is kees.  Maak zitjes waar buren met elkaar kunnen kletsen en kleine spelletjes kunnen doen. Een touw voor touwtrekken, een trampoline, nou je kan het zo gek niet bedenken, er is genoeg, dan zijn we allemaal lekker bezig en niet een handje vol topsporters die prestaties leveren waar je benen van worden uitgerekt, je spieren van scheuren, je doping voor moet gebruiken om je collegae sporters bij te kunnen houden. En hebben we nu in 2012 niet geweldig gepresteerd, dus daar hoeven we echt niet zelf een spelen voor te organiseren. Met de Olympische Spelen is het net als in het normale leven, het geld gaat weer naar de rijken en de armen worden uit de straten en huizen gehaald. Hoe was dat ook al weer met die uitspraak van de Prins jaren geleden? Een slimme garnaal is een garnaal die het geld bij de armen weghaalt om zelf nog rijker te worden? Nee, zo was hij niet! Ben het vergeten.

Wat ook zo leuk is, van deze Zomerradio op Radio 1 is, dat  het nieuws gewoon ook de ruimte krijgt. Ik zal het missen als straks alles weer normaal is op de radio, in tijden was de radio niet zo levendig en gelardeerd met de live beelden van de sport.

http://radioplayer.omroep.nl/radio1/

Klik op kijk live!

Sportradio zomer dankjewel wel vooral die heerlijke weken!

Zilvertje

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Radio 1 Sportzomer.

 1. rikus zegt:

  Zelfs ik luister regelmatig.

 2. fulpsvalstar zegt:

  Dit was het:
  http://www.elsevier.nl/web/Stijl/Society/250151/Prins-WillemAlexander-onbedoeld-grof-in-de-mond.htm
  In mij is geen drang om te winnen aanwezig dus wedstrijdsport gaat aan mij voorbij.

 3. Dirk zegt:

  Ik heb er vandaag een paar uurtjes naar geluisterd en ik vind het eigenlijk veel fijner dan de tv je kan heerlijk andere dingen doen terwijl je toch niets mis, en wat je zegt dat napraten met zo’n arrogante Smeet kan ik missen als kiespijn.

 4. Blewbird zegt:

  ‘Sportzomer’ bedacht om ons zoet te houden? -Ik ben helemaal niet zo’n sportliefhebber, maar ik zal toch heel wat uurtjes hebben gekeken, al was het maar ij gebrek aan beter. Voor radio heb ik geen tijd/rust of ik weet niet wat.

 5. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Meestal zit ik bij radio 5, maar radio 1 geeft gezellige sport verslagen. oma

 6. Zilvertje zegt:

  Rikus, ja, jij ook dus, ik zal het missen, op zondag kan het soms zo saai zijn op de radio, haast geen nieuws en zo en dat werd nu doorbroken, dan ga ik altijd naar de andere nieuwszender.

  Fulps, dankjewel, het was maar een grapje hoor!

  Dirk zag je ook de beelden?

  Blew, het fijne van radio is vind ik ik kan er van alles bij doen, en ik stik altijd in het werk.

  Oma, 5 is ook fijn, maar ik mis daar het nieuws.

  • Dirk zegt:

   Ja af en toe keek ik ook naar de beelden maar ik was lekker aan het opruimen in huis en daarna een beetje aan het photoshoppen, bij jou ook zo’n mooi weer?

 7. Zilvertje zegt:

  Ja, prachtig, maar ik mag niet lummelen meer, ik heb het dus druk, strand-en fietsdagen zijn nu verboden, zo jammer, ik ben al aan het voorbereiden voor het nieuw werkjaar.:^)

 8. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Geniet nog maar van de mooie dagen, ze zijn zo weer voorbij. oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s