De leeggezogen vrouw. ( deel 4 ) Ongeloof.

Voor mijn werk was ik drie weken naar Amerika geweest en omdat ik het moeilijk vond om Maria en Frits achter te laten met de problemen die ze hadden, had ik Maria geadviseerd, om Frits te bewegen om zich te laten onderzoeken omdat ik vermoedde dat er een ziekte achter zijn gedrag zat, ik noemde haar niet het syndroom van Capgras waar ik aan dacht, vond dat ze al genoeg te verduren had gehad.

Maria durfde hem niet mee te nemen naar hun nieuwe kleinkind, omdat hij er bizarre ideeën op nahield. We belden elke avond met elkaar en de verhalen van Maria waren schrijnend. Frits had tegen een overbuurman verteld dat zijn vrouw was leeggezogen en dat er een andere geest in haar zat. Dat hij dat toch wel wilde vertellen, omdat ze gevaarlijk was en kon aanvallen, ze had allemaal aparte dingen die ze in de nacht deed als ze dacht dat hij sliep. Ze wilde bv contact met Andre Kuiper en ze wilde Andre uitleggen hoe hij op aarde toch gewichtsloos kon leven, want dat was simpel een kwestie van iets aanzetten in het hoofd, Maria wist waar het zat.

Frits had meerdere mensen in zijn omgeving gewaarschuwd en verteld dat als het moest, als ze echt nog gevaarlijker werd, hij haar wel moest doodslaan, want Maria, die Maria niet meer was, wilde  mensen leegzuigen en er een andere geest instoppen en hij Frits liet dat niet toe. Hij probeerde pas te gaan slapen als ze zelf sliep. Hij zou de aarde gaan redden. Hij vertelde in geuren en kleuren dat ze al een klap met de schuimspaan had gehad van hem en dat het zo was aangekomen dat ze bijna was doodgebloed. Hij had haar bijna uitgeschakeld.

Maria hoorde dagelijks al die verontruste mensen aan, maar zouden er ook mensen zijn die geloof hadden in de verhalen Van Frits en haar nu met andere ogen gingen bekijken, haar gingen mijden? Maria had een winkeltje in brocante en of het nu kwam door de crisis of door de verhalen van Frits, de omzet daalde per week schrikbarend.

Maar heb je nu al een afspraak gemaakt bij een neuroloog vroeg ik haar elke dag. Maar nog steeds had ze dat niet gedaan, zou ze dan echt hopen dat alles vanzelf goed zou komen? Vaak kon ik bijna niet geloven in welke nare situatie mijn beste vriendin terechtgekomen was en van de week heb ik haar bijna gesmeekt ook naar Amerika te komen en als ze die reis te ver vond, om tijdelijk intrek te nemen in mijn huisje in Frankrijk. Maria, doe dat nou, je hoeft alleen maar wat toiletartikelen mee de nemen, kleding is niet eens nodig, alles ligt er we hebben de zelfde maat…….

Zilvertje. Foto: Ons hoofd is een regelstation, dit aparte station vond ik op weg naar Beverwijk op de fiets.

 

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op De leeggezogen vrouw. ( deel 4 ) Ongeloof.

 1. Burro zegt:

  Bizar. Zilver. Bizar. Maar nog steeds erg leuk om te lezen.

 2. Zilvertje zegt:

  Burro, dankjewel! Heb je al vakantie?

  Antoinette, dank voor de like!

  • Burro zegt:

   @Zilvertje: Ja ik heb al een weekje vakantie. Maar het lukt me nog niet om ‘los’ te komen van het werk. Het wordt tijd, dat we op het vliegtuig stappen. Op naar zon, zee en strand.

 3. Selma zegt:

  Heb iemand gekend die zeker wist dat buitenaardse wezens een radiootje in haar kies hadden geïmplanteerd, zodat zij altijd kon horen welk mens goed was en welk slecht, en ook wanneer het einde der tijden aan zou breken. Ze kon zo prachtig vertellen dat je het haast geloofde, maar is op een dag toch opgenomen (niet in een ufo, maar in Santpoort).

 4. Tja… ik kan kan er maar moeilijk inkomen, ik zoek nog steeds de vrouw van de bakker….

  Love As Always
  Di Mario

 5. Zilvertje zegt:

  Selma, prachtig verhaal, ja die hersenpan van ons kan aparte dingen doen. Zo denkt mijn lieve Nico ook allemaal bijzondere dingen maar het aparte is, dat dingen die hij ooit vertelde soms gewoon waar zijn, alleen gebeurde het dan veel later. Het is en blijft wonderlijk en al die jaren die ik gewerkt heb in de psychiatrie waar dan ook, waren bijzondere jaren en vele momenten koester ik. Mijn hoofd zit vol verhalen uit die tijd en dingen waar ik met mijn pet niet bij kan. Het komt er vast van dat ik daar ook over ga vertellen.

  Selma, ik doe vandaag geen suiker in de koffie, ik was dat ontwend maar was er weer aan begonnen, na het zien van jouw heerlijke koddige blog, let ik weer op suiker en vet.

  Di Mario, ja, ik moet haar nodig gaan redden, hoe lang zit ze er al niet, zou ze nog leven?

 6. Zilvertje zegt:

  Dankjewel Flups voor de like. Heb een stukje uit het dagboek gelezen, straks weer verder, wat een document zeg.

 7. Zilvertje zegt:

  Burro, ja, doe maar snel, want loslaten is wel heel belangrijk, ik ben alles al kwijt, na twee dagen al, maar jouw werk is veel zwaarder, ik hoef geen leiding te geven. Nou snel weg en genieten maar, wens je een fijne vakantie.

 8. Jeetje ja maar je kunt niks doen hè? Eigenlijk zou iedereen elk jaar een soort APK-keuring moeten ondergaan. Gewoon even alles checken, zowel fysiek als in het koppetje.

 9. Dirk zegt:

  Ik vindt het spannend en boeiend tegelijk worden.
  Ben benieuwd naar deel 5.
  Groetjes aan het hele gezin.

 10. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  soms is het regelsysteem een beetje veel van slag, Frits heeft daar blijkbaar ook last van.
  Maria is een ongelukkig slachtoffer geworden, net als onze bejaarde buurvrouw die voor haar demente man moet zorgen en ook wordt leeg gezogen. oma

 11. mirosjabin zegt:

  ik vond de vorige reeks vooral inhoudelijk stukken beter!

 12. mirosjabin zegt:

  @ Meteen afschaffen die hap.

 13. Blewbird zegt:

  Hee, je staat op de freshpagina van WP! (http://nl.wordpress.com/#!/fresh/)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s