De vrouw van de bakker. ( deel 9 )

Het thuisfront.

Karel de bakker en zijn dochter Tere bloem en de andere kinderen zaten verslagen aan tafel, Mary, moeder en vrouw van de bakker was weg. Tere bloem had die avond laat op Schiphol staan wachten, maar moeder kwam niet uit het vliegtuig. Zo vreemd, ze hadden elkaar in de middag nog gebeld, haar tas had ze al gepakt, ze zou alleen nog wat eten en drinken op de berg dicht bij haar hotel. Tere bloem had mensen aangeklampt die uit het vliegtuig kwamen, maar niemand had haar gezien. In de hal zelf probeerde ze aan informatie te komen en elk kwartier belde ze met moeder, maar die nam niet op.

Bezorgd reed ze die nacht naar huis, belde haar vader en haar broertjes en zusjes. Karel de bakker was boos op Tere bloem, ik ben al dagen op zoek naar je moeder en jij wist al die tijd waar ze was, gooide hij haar voor de voeten. Tere bloem liet hem maar boos zijn, eigen schuld, hij keek nooit naar moeder om, ze was de poetsvrouw, de winkeldame, de moeder van zijn kinderen geweest, maar nooit zijn vrouw, hij behandelde haar als een hond, als een slaaf, als een eigendom.

De politie werd gebeld en Nederlandse Ambassade in Spanje. De oude moeder van Tere bloem was heel erg geschrokken en wilde zoekhonden sturen naar Spanje, zelf kon ze helaas niet, ze zat gekluisterd aan een rolstoel en had een zwakke gezondheid. Ze zouden haar op de hoogte houden en daar moest ze het maar mee doen. Ze was intens verdrietig, maar hoopte dat haar dochter ontsnapt was aan die nare bakker en dat ze ergens anders gelukkig was, maar toch was ze er niet helemaal zekere over, het voelde niet goed.

Ondertussen lag Mary, de vrouw van de bakker in een vieze kelder, ze had geen idee hoe lang al, ze kon niet het verschil tussen dag en nacht zien, want ze had een blinddoek om, maar ook door die blinddoek kwam geen licht, mogelijk zaten er geen ramen in de kelder. Ze was doodsbang, want als ze niet bewoog kwamen er beesten aan haar snuffelen, ze wist niet of het ratten of muizen waren. Ze was gewond, ze kon heel moeilijk ademhalen en overal plakte het, ze rook haar eigen bloed. Ze probeerde heel voorzichtig te schuiven in de hoop dat haar handbagage ook hier was, dan kon ze bellen……….

Zilvertje.

Voor wie alle delen graag nog eens leest, scrol naar beneden, heel soms staat er een ander bericht tussen, maar de pagina laadt vanzelf. Als het niet lukt, even naar de hoofdpagina gaan, klik op header en dan naar beneden scrollen en klikken op load more.

Of klik hier:

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op De vrouw van de bakker. ( deel 9 )

 1. Je maakt het wel erg spannend.

 2. joost tibosch sr zegt:

  Met Antoinette..je weet toch dat het het ons niet te spannend moet maken!

 3. Zilvertje zegt:

  Antoinette, ik dacht wat zal ik nou eens doen wat ik anders nooit doe!

  Nou Joost, ik zit al te broeden op deel 10, ik denk dat ik er een martelsene van maak! :^))))))))))))))

 4. Blewbird zegt:

  Ze ligt toch niet in dat schip?

 5. Zilvertje zegt:

  Blewbird, nu je het zegt, ik zal een kijken.

 6. Di Mario zegt:

  Owh, dit gun ik haar toch echt niet.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Dirk zegt:

  Zilvertje toch misschien een martel scene zo ken ik je helemaal niet, maar hopen dat het fictie is de vrijheden van de schrijver.

 8. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Het zit de bakkersvrouw niet mee, daar in die vieze kelder, ach ratten deren haar niet, daar is ze ook mee getrouwd.
  Maar Tere bloem, lijkt meer op de naam van een Indiaan. oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s