De vrouw van de bakker. ( deel 7 )

De dochter van de bakker.

Tere bloem was de bijnaam van de dochter van de bakker. Ooit had een trouwe klant wederom gevraagd naar haar gezondheid, ze was nog een baby en vaak ziek, lag regelmatig in het ziekenhuis en groeide slecht…. Ach, had de klant gezegd, u heeft maar een tere bloem en ja, dacht de vrouw van de bakker, dat is ze een tere bloem en voor een ieder het wist was dat haar naam.

Tere bloem had ze zeer gekoesterd in haar buik, maar haar man de bakker verloor zijn interesse voor zijn vrouw, de bakker was al niet zo een minnaar en gezellige man, maar hoe dikker haar buik was geworden hoe kouder de bakker werd, nors met een grimmige trek om zijn mond.

Tere bloem had wel eens tegen vriendinnen gezegd: het is maar goed dat papa zelden in de winkel staat, die man is zo nors, we zouden geen kruimel verkopen. Ooit waren ze een goede klant verloren, de rector van het Lucascollege liet altijd het gebak en de broodjes bestellen bij de bakkerij, maar op een dag was de vrouw van de rector plotseling gestorven, enkele dagen later zou er een groot feest zijn op school, het feest werd natuurlijk afgeblazen. De bestelling werd geannuleerd, de bakker was nog niet eens begonnen aan de bestelling had geen enkele strop, maar stuurde toch een rekening. De rector probeerde nog zijn centen te redden, maar de bakker had gezegd, ja, ik kan niet voor ieder wissewasje naar de pijpen van een ander dansen, bestelling plaatsen, is betalen! De rector, had gedacht dat de bakker het vast niet wist van het overlijden van zijn vrouw en vertelde het hem, maar de bakker werd woest… al was u zelf dood, betalen!

Tere bloem had vaak gezien hoe haar moeder hunkerde naar warmte, spijt had Tere bloem van alle keren dat ze moeder pijn had gedaan in haar puberteit, ze had haar vader toen als ideaal gezien, maar op een dag leek ze te ontwaken uit die woeste pubertijd, werd ze minder snel ziek en zag ze hoe haar moeder geplet en gemangeld werd door de verplichtingen, de bakkerij, haar man en haar andere kinderen. Vanaf die dag was ze goed gaan helpen, met de huishouding en in de winkel en ze zorgde voor wat gezelligheid in huis. Ze vergeet nooit de dag dat ze een hyacintenbol voor moeder had gekocht, van haar eerste zelf verdiende geld, bij de supermarkt was het voor weinig geld te koop, daar kon je het mooi inpakken bij de inpakbalie, met lintjes en een sticker er op, ze koos de sticker voor mijn lieve schat…. Moeder had niets weggegooid in al die jaren, de sliertjes niet, het papier niet, de bol niet en het glas niet waar het in stond, ze koesterde het…..……die schat kreeg ook nooit iets.

En nu was moeder weg….. ver weg….. en Tere bloem mocht niks tegen vader zeggen……ze hadden wel contact, gelukkig had moeder verteld dat ze er even tussenuit moest, ze noemde het: de blokken weer netjes in de doos zien te krijgen. De deurbel ging,… een klant, het was mevrouw de Schragendieper.

 

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

24 reacties op De vrouw van de bakker. ( deel 7 )

 1. terrebel zegt:

  Oe, waar gaat dit heen? En hoe zal de bakker reageren? Spanning ende sensatie!

 2. Zilvertje zegt:

  Terrebel, hé, ook regen bij jou? Zie je, ik heb er een foto van Sail bij gedaan, de laatste keer. Ja, waar gaat het heen, God mag het weten. Bijna allemaal feesten hè, ik zag het al gistermiddag erg druk worden in Amsterdam.

 3. Het wordt een heel verhaal, straks nog een heel boek.

 4. Zilvertje zegt:

  Antoinette, ja, stel je voor!

 5. Burro zegt:

  Inderdaad. Waar gaat dit verhaal heen? Ik moet wel mijn best doen om de lijn te blijven volgen. Je houdt me nieuwsgierig, Zilver!

 6. Burro zegt:

  En jouw doet het ook niet! 😉

 7. Burro zegt:

  Jouw like bedoel ik.

 8. Zilvertje zegt:

  Burro, dank, ja, dat dacht ik dus al, alleen als iemand het meldt, weet je het. Ja, de lijn is lastig omdat je steeds moet wachten op het volgende deel denk ik, maar volgens mij zijn de verhalen wel duidelijk afgebakend. Het begon met de vrouw van de bakker die bij de stomerij een doosje kreeg met een ring, de ring dacht iedereen was het cadeau dat de bakker in zijn te stomen jasje had laten zitten, ze waren bijna 25 jaar getrouwd. Maar bij de ring zat een briefje, het was voor Tanja, niet de vrouw van de bakker…… en in elk deel vertel ik iets van alle mensen om hen heen, ik vond het deel van Tanja wel grappig, die wil niks van de bakker weten, die begrijpt het ook niet, want op de dag dat de bakker zijn liefde wilde verklaren aan Tanja, met ringen al, greep hij in zijn binnenzak en ja, het was het verkeerde pak, het pak met de ring hing bij de stomerij…..( moest op tijd schoon zijn voor het 25 jarige huwelijksfeest ) Ik vond het wel grappig gevonden.:^)

 9. Dirk zegt:

  Ik vind het prachtig weer een andere inkijk in het leven van de vrouw van de bakker.
  Ze is 25 jaar getrouwd met die bullebak dus je kan nog vele kanten op.

  PS Ga je nog wat leuks doen Maandag?

 10. Zilvertje zegt:

  Ik heb mijn handen vol aan alles, ik ben maar onderweg van A’dam naar huis, werken, veel overleg voor B, wel 15 telefoontjes op een dag, ik word overspoeld door alles, dus ik hoop dat ik er zelf ook nog wat aan heb. Kan niet eens naar mijn oude moeder en zieke zoon.

  • joost tibosch sr zegt:

   Op spelfouten van een ander let ik niet , wel op die van mezelf(verrassend!: zie VrouwvdBakker 6). Mijn vrouw deed dat als (voor mij lieve) frik wel en onderstreepte op menukaarten zelfs fout geschreven franse woorden.
   Over die pakken+inhoud moest ik zo goed nadenken dat ik begreep dat het door anderen zonder jouw uitleg ook even niet werd gesnapt. Nu laat ik me helemaal weer inpakken door de tere bloem (een beetje jouw dochter?) en voorzie voor de bokkige bakker te spannende gebeurtenissen.
   En jij..je denkt toch ook nog aan jezelf..en wat wel kan en niet?

  • Dirk zegt:

   Nou Zilvertje ik ga ook niets leuks doen heb er geen reden voor.
   Je moet ook wel als het ff kan toch je rust pakken anders ga je er aan onderdoor!!
   Veel strekte!!!!xxx

 11. Zilvertje zegt:

  Joost, die meiden van mij, zijn geen tere bloemen. :^^) Het zijn zeer mooi, krachtig en ruiken lekker, dus ze hebben wel wat van een bloem, maar dan een verse. Ik Weet niks van bakkers, van overspel enz, ik schrijf gewoon het verhaal dat in mijn hoofd opkomt terwijl mijn vingers over de toetsen gaan… en toen de bakker laveloos Tanja wilde versieren, dacht ik ineens, he, nu kan ik die ring mooi gebruiken, de ring die in het andere jasje zit. Ik hoop dat als men alles achter elkaar leest, het dan wel duidelijk is. Fijne dagen.

 12. fulpsvalstar zegt:

  Even met plezier bijgelezen.
  Doe een beetje voorzichtig met jezelf.

 13. Blewbird zegt:

  ’t Is een bijzonder verhaal en dat is het.

 14. Zilvertje zegt:

  Rikus, dankjewel!
  Flups, dankjewel!
  Blewbird, dankjewel!

  Allemaal fijne dagen en ja, ik probeer me rustig te houden onder de omstandigheden, ik ontspan bij het bloggen.

 15. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Wat een vreselijke bakker, je zou hem met zijn eigen deegroller willen meppen. oma

 16. Zilvertje zegt:

  Fulps, sorry, ik zie dat ik het al heel lang doe, ik verwissel mijn leven lang al letters.

  Oma, ja, dat zou ik ook willen, gaan we samen komt harder aan. :^0

 17. kitty zegt:

  het is een mooi vervolgverhaal aan het worden Zilver!

 18. oma zegt:

  Ha zilvertje,

  De ballon zou wat voor de vrouw van de bakker zijn, kan ze zien wat hij doet. oma

 19. assyke zegt:

  tere bloem draagt een zware last…te zwaar
  voor zo´n jong meisje

 20. Zilvertje zegt:

  Kitty, ik doe mijn best!

  Oma, ik begrijp het niet.

  Assyke, vind ik nou ook, je zou dat kind zo in je armen sluiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s