De vrouw van de bakker. ( deel 6 )

Tanja…….

Tanja, was naar Nederland gekomen om te studeren en om geld te verdienen, maar de studie viel haar zwaar. Spraken niet alle Hollanders Engels? Nou het viel tegen en de colleges waren bijna allemaal in de Nederlandse taal, eerst dacht ze dat het haar zou lukken, maar na een jaar moest ze het toch opgeven. Ze bleef wel in Nederland, maar vluchtte uit de grote stad. Amsterdam van net een stinkende pan soep, vol vuil, vies en alles was vreselijk duur.

In Castricum vond ze een baan bij een klein familiehotel, ze maakte er schoon en hielp in de avond wel eens aan de bar en het was daar dat ze heel wat mannen uit het dorp leerde kennen. Zo had je Kees de Vleeshouder, die kwam elke vrijdagavond, dan blonk hij als een pasgeboren baby, zijn portefeuille puilde uit van de biljetten en zijn handen zochten altijd zachte vrouwenbillen. Na een paar borrels, deed hij het minder voorzichtig en als je niet goed oplette, dan stak hij die grote klauwen, in je onderbroek, het was Tanja eenmaal overkomen, niemand had haar gewaarschuwd. Ze werd rood, voelde schaamte, maar Kees niet, die bleef de hele avond aan zijn vingers ruiken. Ze had een mep verkocht op zijn blinkende bakkes, met de Bacardifles. Maar die bakkes leek terug te veren en weer in de plooi te schieten die het altijd bezat, een ongure tronie.

Er was ook een bakker, een doodsaaie vent, maar erg van het geven, hij schoof haar altijd extra geld toe, soms in haar hand, soms als fooi en het werd per week een hoger bedrag, ze had het gewoon niet moeten aannemen, want wat verwacht hij er ooit voor terug? Hij kwam eerst alleen in de ochtend, vers brood brengen voor de hotelgasten, maar al spoedig kwam hij ook in de avond en zat dan uren aan de bar, sprak met niemand, zat alleen maar te loeren met zijn droge kadettenogen.

De baas van Tanja, zag hoe de avondomzet toenam met Tanja aan de bar en al spoedig was ze niet meer nodig voor het schoonmaken, maar leerde hij haar de kneepjes van de bartender. Ze was er niet blij mee, die vieze oude kerels, met hun viagraloek, hun smerige dubbelzinnige praatjes, hun zwijgen als ze even wat had gehaald en weer terugkwam. Hun weergaloze smerige moppen. Het enige wat goed aan hen was, was hun tip.

De bakker had al een week zitten opscheppen over een verrassing die ze van hem zou krijgen… dacht die vieze kerel nou echt dat ze blij werd van de bobbel in zijn broek? Ze wist bijna zeker dat hij die verrassing bedoelde en alleen een moment zocht om haar te bespringen, de zachte broeier. Maar op een dag, kondigde hij met veel tamtam de verrassing aan, hij hing zo zat als een dweil aan de bar, haalde de hand uit zijn binnenzak en riep met dubbele tong: klllllote, de fuckkkk, ik heb het verkeerde pak aan!

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op De vrouw van de bakker. ( deel 6 )

 1. terrebel zegt:

  En tsja, zo’n binnenzak kan natuurlijk van alles bevatten…wat had hij bedacht voor Tanja?

  • Zilvertje zegt:

   Ja, Terrebel, daar begon deel 1 mee, maar dat goede jasje had hij naar de stomerij gebracht. Zijn vrouw dacht dat het voor haar was, ze waren bijna 25 jaar getrouwd, ze kreeg het mee van het meisje… maar helaas het was bedoeld voor Tanja. Het was een ring met een robijn.

 2. Di Mario zegt:

  Yes, zijn verdiende loon….

  Love As Always
  Di Mario

 3. Zilvertje zegt:

  Hahahahahhaah! Vind ik ook!

 4. lidy zegt:

  Het was weer fantastisch!
  🙂

 5. Zilvertje zegt:

  Dankjewel Lidy! Ik kon je weblog laatst niet meer vinden. :^(

 6. Dirk zegt:

  Deze was ook weer geweldig, waar gaat dat heen?
  Ik hoop wel dat de bakker zijn verdiende loon krijgt of geef je er een andere draai aan?
  Ik ben benieuwd.

 7. oma zegt:

  Ha zilvertje,

  Je hebt weer een verrassend einde geschreven, nu weten we het niet. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 8. Joost Lips zegt:

  Begrijp nu het spreekwoord ‘kleren maken de man’ beter.

 9. EJW zegt:

  Ik dacht altijd dat er in Castricum uitsluitend nette mensen wonen.

 10. joost tibosch sr zegt:

  En zo zie je maar, alle goede verhalen vinden hun ver(r)as(s)ende -iedere keer weet ik het niet meer!- einde in een café! Soms moet je het later dan wel weer duidelijk uitleggen! En zeker aan mannen, die ook aan die bar zaten of dachten te zitten..en pas later weer nuchter werden..Alhoewel ook die nuchtere mannen moet je niet onderschatten! Hoe moeilijk ook geformuleerd, ik bedoel het goed!

 11. In dit geval; Komt niet voor de bakker 😉

 12. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 13. Zilvertje zegt:

  Oma, ik hoop vandaag te gaan luisteren, dank!
  Dirk, ik probeer elke keer weer een andere emotie, maar of het lukt?
  Joost, ja, want in het juiste pak, zat een ring, maar dat pak was bij de stomerij, hij zou spoedig 25 jaar getrouwd zijn.
  EJW, zo zie je maar. :^)
  Kitty, grappig gevonden.
  Joost, heb ik spelfouten gemaakt?

  Oma, zo fijn, dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s