De vrouw van de bakker. ( deel 4 )

Karel de bakker zelf.

De bakker was eigenlijk altijd een doodnormaal jochie geweest, beetje verwend door zijn moeder slapend in een kamertje vol stank van scheten, vuile afwas en wasgoed dat hij altijd liet oplopen met de belofte aan zijn moeder dat hij het zou opruimen, maar natuurlijk nooit deed en als zijn moeder dan doodop in het weekend eindelijk even tijd had voor haar zelf en het huishouden, vond ze na een week vol met zich krom werken een huis dat ontploft was, vooral op de kamers van de kinderen. Maar Karel spande de kroon, onder zijn bed vond zijn moeder dan het halve servies, zwaar aangekoekt, oud brood, de wikkels van koek en snoep, en de verpakkingen van de vleeswaren en was, bergen was en dan ging het versleten moedertje maar op haar knieën en haalde alle bende bij elkaar, sopte en ruimte op en weekte de vuile vaat tot het weer blonk en in de kast kon.

Hij kon niet goed leren en zijn moeder vond in de stad een koksschool voor hem, De HUBERTUS, de leiding van de school deed alsof het een wonderschool was, waar discipline werd aangeleerd en dat je na de school het goud in handen had, maar van Kareltje hoorde ze wel andere dingen, in de producten die de leerlingen maakten voor de verkoop en voor de schoolkantine werd stiekem gespuugd en jongens namen vanuit hun warme sok teennagels mee en mee-eters en die mengden men in het deeg, ze aten dan ook geen van alle in hun eigen kantine en als de docent kwam keuren voor een cijfer en ze een compliment gaf voor de bijzonder smaak, beten ze op de binnenkanten van hun wangen om het maar niet uit te proesten van het lachen.

Eenmaal, had Bertje van der Kloot in zijn broek geplast van het lachen. Hij had een 10 gekregen voor zijn amandelbroodjes, maar in het deeg had een gebruikt condoom gezeten, van zijn broer, het was een weddenschap, ze hadden het geval eerst door de mixer gehaald en toen toegevoegd aan het deeg. De docent prees vooral de vulling, verrassend had hij het genoemd, pittig, vernieuwend en hemels en Bertje stond naast zijn docent, zag de gezichten van zijn studiemaatjes, die hapten naar adem, die bijna ontploften bij het zien van het glunderende gezicht van de docent en Bertje ontlaadde door zijn plas, die ontsnapte en liep warm langs zijn benen, maar zijn gezicht bleef in plooi. Maar hij won de weddenschap, van elke klasgenoot 10 euro! KASSA!

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op De vrouw van de bakker. ( deel 4 )

 1. Dirk Stam zegt:

  Pas op als je daar dingen koopt je zou je zwanger kunnen eten,maar het is echt een prachtig verhaal maar wel een vieze bakker,maar hadden ze zelf zeker geen kinderen want die zouden wel eens erfelijk belast kunnen zijn,met de groeten van Dirk Stam

 2. Zilvertje hoe verzin je het.

 3. Zilvertje zegt:

  Dirk, ja, als Karel die schoolse gewoonte over had genomen zou dat zomaar kunnen, peperkoekkinderen, Friese broeder ( s )en zusters.

  Ja, ze hebben kinderen, dochter neemt moeder waar nu die in Malaga zit. :^)

  Antoinette, ja, dat is een goede vraag. :^)

 4. lidy zegt:

  Ik moet wel lachen om die heerlijke fantasie vn jou.
  🙂

 5. Zilvertje zegt:

  Dankjewel Lidy, het schrijven houdt me op de been en dan moet ik zelf ook lachen, dan vlucht ik even in mijn eigen droomwereld, de omstandigheden waar ik in verkeer: zeer zwaar weer, ik ben gelukkig met mijn blog, contact met jullie en jullie producten en altijd een lief commentaar.

 6. Rob Alberts zegt:

  Prachtig verteld.
  Vrolijke groet

 7. Di Mario zegt:

  Gatver…. Ik moet er niet aan denken.

  Love As Always
  Di Mario

 8. Dirk zegt:

  Het wordt nu wel echt ondeugend he Zilvertje.
  En je zit momenteel wel in zwaar weer maar de zon gaat heus wel weer voor je schijnen hoorxxx

 9. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Je bent weer helemaal de oude. :)).
  Vraag me af of de bakker altijd wel zo’n normaal joch is geweest en later een normale vent is geworden, hij heeft je dat toch niet zelf verteld. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 10. Blewbird zegt:

  Een bizar verhaal! Ergens tussen de twee kerken op je foto (Egmond aan Zee) heb ik als kind gewoond. Ik kom er nog wel eens, vind het een fijn dorp.

  • Zilvertje zegt:

   Joh, wat lijkt me dat fijn om daar op te groeien, ik kom er ook graag, mijn vader kwam van Heiloo, dus ook hij was verknocht aan Egmond, hij liep vroeger met zijn moeder en alle kinderen een stuk of 11 elke dag naar zee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s