De vrouw van de bakker ( deel 2 )

Haar ogen waren rood omrand, maar ze liet zich niet kennen, de brief en de doos bracht ze terug naar de stomerij. Het jonge meisje was er nu niet, Sevedera, de eigenaresse kwam geschrokken naar haar toe…. Ohhhhhhhhhhhh, wat een ramp hè, nou had die domme Sjaantje jou het pakje en de brief gegeven en ik had nog zo gezegd, alleen aan de bakker zelf meegeven, je hebt er natuurlijk ingekeken, wij ook en we wisten dadelijk dat dit je 25 jarig huwelijk cadeautje moest zijn, wat is die bakker toch een kerel uit een stuk hè, je hebt het maar goed bij hem…………………..

De bakkersvrouw gaf het doosje aan Sevedera en de envelop, maar nu dichtgeplakt en keek heel treurig, Sevedera begreep het wel, gaf een knipoog ja, nu was de verrassing er af en nu moet je net alsof doen, maar goed, als hij het maar niet te weten kwam, dat was het toch nog met een sisser afgelopen…………….. Ze zag aan het gezicht van Severera dat de brief niet was gelezen, gelukkig!

De vrouw van de bakker sleepte zich voort naar haar huis, keek schichtig in de etalages hoe ze er uit zag en nam toen een kloek besluit. Bij de kapper kon ze dadelijk geholpen worden, zo ook bij de salon van Victoria, ze nam een zonnebank en een schoonheidsbehandeling, liep daarna vederlicht naar het plaatselijke reisbureau en boekte een reis naar Malaga drie dagen na het grote feest in het zaaltje zou ze gaan.

Het feest was een groot succes en als de vergissing met de ring niet was gemaakt, dan had ze zich gelukkig gewaand, om maar niks te laten merken had ze hem op het hoogtepunt van de avond toegesproken en hem een bon gegeven, een bon van IJzerkarper & zoon, een winkel vol netten en hengels, vissenhaakje, thermoskannen en tentjes met muggengaas. Hij glimlachte van oor tot oor, ja, hier was hij blij mee! ( De hufter )

Voor haar had hij wc-setje, een matje, een borstel in een eend, een houder voor de rol en een stok waar wel 6 rollen op konden worden geprikt, ja, hier zijn vrouwen die 25 jaar getrouwd zijn echt blij mee. De heren in de zaal hadden niks in de gaten, de dames begonnen te gonzen, ja, vrouwen voelen dat feilloos aan. ( er was iets mis )

 Zilvertje. ( deel 1 vindt u hier onder )

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op De vrouw van de bakker ( deel 2 )

 1. Dirk zegt:

  Nou Zilver je houd het wel spannend he?
  Groetjes.

 2. Zilvertje zegt:

  Ja, dat moet ook, het is een warme bakker, die moet eerst op stoom raken…..

 3. Dirk Stam zegt:

  Nou dat is wel toevallig ik ga van de week ook naar Malaga dus zal ik uifkijken naar de vrouw van de bakker ,ik neem aan dat zijn daar de enige is die met spulletjes voor het toilet op haar arm zal lopen,Nou je heb het verhaal best wel tot een goed einde gebracht en nu maar hopen dat de bakker zijn ring ook nog kan slijten waar ik wel een zwaar hoofd in heb want lomp is hij genoeg dan lopen er straks twee met toilet spullen op hun arm in Ma laat gaan.
  Groeten van Dirk Stam Met Prettig weekend!

 4. Burro zegt:

  Het blijft spannend Zilver. Ben nieuwsgierig naar het vervolg.

 5. Di Mario zegt:

  Ik hoop nog steeds op een goed eind… Of ben ik gewoon te positief ingesteld.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Zilvertje zegt:

  Dirk Stam, fijn, wens je een fijne vakantie, Malaga is fijn, lekker eten en zalig weer, geniet er maar van, hahaahah, ik zie de vrouw van de bakker al lopen met die wc-spullen.

  Burro, ik ook! :^)

 7. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Wat een lullig cadeautje geeft hij haar, zie je wel. oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s