De man met de gouden billen.

Onze buurvrouw had een man die ze adoreerde, de arrogante kakzak kon geen kwaad doen in haar ogen en wij twijfelden wel eens aan haar oprechtheid, want buuf moest toch ook aan die man ruiken dat hij altijd flink diep in het glaasje zat te koekeloeren en volgens ons ook in het slipje van een andere dame? Mogelijk waren het er meer, want de geruchten die rond zoemden van huisje naar huisje logen er niet om.

In de grote stad werd hij volgens zeggen door vele gesignaleerd met telkens een andere schone aan zijn arm ( hele deftige ) en wij smulden met het hele gezin van al die verhalen. Mijn vader zat dan vanachter zijn krant te genieten, hij lachte en murmelde wat en als we dan vroegen, wat hij ons probeerde te vertellen dan maakte hij van zijn handen een roeptoeter en toeterde: buurman heeft vast gouden billen en wij kenden deze gevleugelde uitspraak van hem al jaren, maar dan gilden we het uit van het lachen en sloegen op onze dijen.

Als buuf wat kwam lenen, want dat deed ze heel vaak, bood mijn moeder haar een kopje koffie aan en met haar weelderige lichaam zakte ze over de stoel en vanzelf drapeerde al dat mollige vlees zich over de stoel en haar knieën. We denken dat buuf eenzaam was en daarom altijd wat kwam lenen, want echt een karig leven leidde ze niet, dat zag je ook wel aan haar postuur, aan de inhoud van haar winkelwagen die ze reed tot aan de keukendeur.

We probeerden buuf wel eens uit te horen, voor haar eigen bestwil natuurlijk, maar we kwamen geen steek verder,  Kareltje  ( 200 kilo ) was de liefste, de beste, de behulpzaamste en ga zo maar door en als buuf weg was, beleven we uren doorroddelen, terwijl moeder de stoel aflapte en het stoffen gedeelte bewerkte met KEK, een oud middel om geurtjes uit bekleding te halen. Ja, ze zweten zo hè die dikkerdjes zuchtte moeder bezorgd, al weten we niet of het een zucht van naastenliefde was, of om bezorgdheid om haar stoel.

Kareltje was soms weken weg en buuf was dan heel stil en ging in de avond ook de hort op en wij dachten vaak, wie kan er nou op zo een gevulde kikker met hangtieten vallen, maar we zijn mooi op onze neus gegaan want alles zat toch wat anders in elkaar dan we altijd dachten.

In de aula hoorden we op een druilerige dinsdag om tien uur een prachtige in memoriam over Kareltje, de man die zijn ziekte zo moedig had gedragen, een broer deed het hele verhaal uit de doeken, Karel had al heel lang een ernstige nierziekte, was vaak opgenomen geweest, ging elke week drie maal dialyseren en wachtte vol smart op een nieuwe nier, maar die kwam helaas niet op tijd, de nier die hij ooit kreeg, was afgestoten en de medicatie maakte hem dikker en dikker, zijn lieve vrouw had haar nier aangeboden, maar helaas die paste niet en was ook niet oké, ook zij bleek een nierziekte te hebben en had behandeling nodig en zat ook niet ver af van dialyseren. Karel kon niet veel meer, maar was de laatste jaren actief donorwerver, ging om met de grote der aarde om hen te overtuigen van ander beleid, zijn broer noemde namen en wij dachten beschaamd aan dat wij, ja, het hele dorp dit had ingevuld als slippertjes.

Thuis dachten we nog verdrietig terug aan die drankgeur, moeder zei: dat is vast de alcohol geweest om hem te ontsmetten en ja, dat zou makkelijk kunnen.

Buuf heeft een stoel thuis, daar mag niemand op zitten, het is de stoel van Kareltje, de man met de billen van goud. Ja, wij kunnen ons dat wel voorstellen, net als ons mam is ze zuinig op haar spulletje, zeker op de stoel van hem, de man, die nooit een klacht had laten ontsnappen, net als buuf, God wat zijn wij klerelijers, konden we het nog goed maken……..

Zilvertje. ( een modern sprookje met een plaatje dat er niet bij past, maar nog steeds is mijn Lumix zoek )

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

33 reacties op De man met de gouden billen.

 1. Terrebel zegt:

  Raar is dat toch, dat mensen liever roddelen dan iemand rechtstreeks vragen wat er aan de hand is…Fijne zondag verder!

 2. drikus zegt:

  Ja Zilvertje men kan er weleens naast zitten, gebeurd ons allemaal wel een keertje.
  Van mij ook nog een fijne dag.

 3. Zilvertje zegt:

  Terrebel, jij ook een fijne zondag, ik moet zo lachen, want ik heb het net bedacht, nee, wij thuis waren juist altijd heel begaan met een ieder en mijn vader was de liefste man van de hele wereld, maar ik mag de laatste tijd erg graag schrijven over stoute dingen.Heel veel op dit weblog komt uit mijn grote duim, iets wat ik graag doe om nare dingen te vergeten.

 4. Zilvertje zegt:

  Drikus, hahahaah, ook jij dat het? Je kent me toch? Ik heb nu mijn twee weken vakantie, maar bijna ging er niks door, ik ben de hele week bij artsen geweest, maar ik zal het je nog wel vertellen, ik heb me haast niet kunne bewegen en was zo ziek als een hond, nu doe ik heel rustig aan. Wanneer heb jij tijd?

  • drikus zegt:

   Ik hoop dat je een beetje opgeknapt ben en het maakt mij niet uit wanneer ik maakt gewoon tijd.
   Ik wordt af en toe gebeld door mijn ex werkgever om ff te komen helpen maar het is nu rustig dus ik kan altijd je moet maar mailen als het zever is als je wil natuurlijk.

   • drikus zegt:

    Ik bedoel natuurlijk zo ver .
    Oh ja ik heb nog een aardigheidje voor je niets bijzonders hoor gewoon iets leuks hoop ik.

 5. Of het waar is of niet Zilvertje, maar mensen oordelen zo snel.

 6. Nou dat stoute is toch niet echt van de laatste tijd dacht ik.
  Wat is trouwens Lumix (zit daar ook alcohol in ?)

 7. Zilvertje zegt:

  Oke, ik heb veel ziekenhuisafspraken staan, ik ga het straks uitzoeken en donderdag naar de presentatie van Flip maar boek. Ja, gelukkig gaat het weer wat, pfffffffffffffffff, ik was echt zo ziek, heb gewoon vier dagen niet gewerkt, nou dat wil heel wat zeggen.

  Ja, Antoinette, zo is dat, men weet het snel zo goed en dan achteraf….

 8. Aha verzonnen is het. Ik dacht al. Dat kan toch niet. In die tijd deden we nog geen nieren wisselen. 😉
  Maar zo kan het wel gaan ja. Roddelen is vals.

 9. Zilvertje zegt:

  Simen, ik lig slap, nee, ik mag wel meer graag de randjes opzoeken, dan maak ik mezelf weer blij. Lumix is mijn nieuwe fototoestel, maar ik ben hem na de kerst of zo kwijt geraakt, een hele mooie en hij heet Lumix en voor zover ik weet zit er geen alcohol in, maar mogelijk is het een gat in de markt. :^)

 10. Zilvertje zegt:

  Drikus, ja, volgens mij ga ik het heel leuk vinden, Flip heeft me al wat verteld.

  Kitty wat scherp opgemerkt, ja, ik weet eigenlijk niet hoe lang ze het doen, ik weet wel dat de dialyse is uitgevonden door een Hollander, knap hè?

 11. Aad Verbaast zegt:

  Met gouden billen is je hart misschien ook wel van goud.

 12. Zilvertje zegt:

  Aad, ja, mensen met gouden billen en de lach aan hun kont hebben mogelijk ook een gouden hart. :^)

 13. Erg leuk. Je hebt werkelijk talent om amusant en pakkend te schrijven.

 14. Ik heb het opgezocht. De eerste niertransplantatie in Nederland was in 1966 (dat valt me nog mee!) Een moeder doneerde een nier voor haar zoon in Leiden.

 15. Zilvertje zegt:

  Nou dankjewel Ridzerd, dat is fijn te horen.

  Kitty, ja, dat valt zeker mee, maar kun je nagaan wat we in een korte tijd allemaal hebben meegemaakt, leuk je aanvulling, nou dan had het verhaal dus wel echt kunnen zijn, ik had gedacht dat het later was, ja, die jaren zestig, ik heb laatst nog les gegeven over de nieren en de uitvinder, maar ben het al weer kwijt, ik heb de laatste tijd een hoofd als een vergiet ……..

 16. Zilvertje zegt:

  Heb net heel hard om mezelf zitten lachen, want ik heb dit vandaag geschreven en dat doe ik altijd heel snel, want het verhaal gebeurt terwijl ik het schrijf, dan denk ik aan gouden billen en dan is dit het resultaat, maar ik ben natuurlijk een behoorlijke dyslecticus en dingen vallen mij pas of later of helemaal niet op en nu heb ik er toch wel heel grappige fouten uitgehaald, hahahaahah, ik had bv memoriaal en nog wat van die dingen, ik hoop dat het u niet te veel stoort, ik doe het per ongeluk.

 17. Oh ja, ik zal ook wel dyslectisch wezen denk ik. Want ik draai kennelijk alles wat jij omdraait weer terug. Zo lees ik hier bijvoorbeeld gewoon memoriaal.

 18. Zilvertje zegt:

  Simen, hahaahahahah, ja, hij komt ook spoedig langs mijn huisje, altijd rond mijn verjaardag dan komt hij met de boot en en komt ook even in mijn straat gedag zeggen. Ik heb gelukkig weer een mobiel en daar zit ook een camera op, maar die haalt het niet bij mijn Lumix, ik raak echt alles kwijt, zo raar ik heb al heel wat kasten uitgehaald en dan zal je zien,als ik het opgeef komt hij ( ik denk dat het een man is ) weer boven water. Ik heb ook niet zo veel tijd nu voor foto’s en schrijven, maar de komende twee weken wel, ik heb vakantie, en daarna nog even doorbuffelen, mijn klus loopt tot eind januari en dan heb ik even meer rust. Ik doe niet aan kalkoen, vind ik zo zielig zo een schat met de beentjes omhoog met die smetteloze witte sokken…..

 19. Zilvertje zegt:

  Hahahahahah, ik heb wel eens een blad tekst op een Power Point gezet, er klopte geen barst van, maar ik liet het de studenten die eerst verbaasd zaten te kijken het stuk voorlezen en oh wonder in koor kwam de juiste tekst er uit, onze hersenen vullen het gewoon aan, of we lezen dat wat we willen lezen, mooi he?

 20. J nt ls ht gbrkn vn klnkrs wt gnlk hlml nt ndg s

 21. Zilvertje zegt:

  Ja, het is het gebruik van klinkers wat en dan weet ik het niet, mogelijks straks moet ff de deur uit, ahahahahah

 22. Zilvertje zegt:

  Wat helemaal niet nodig is! :^)

 23. Zilvertje zegt:

  Simen, hij is leuk, ja, zo iets liet ik ook de studenten zien, maat ik had er wel ff moeite mee met die van jou, ik moest ff boodschappen doen, doe ik anders nooit op zondag maar ik ben de hele week ziekenhuis in dokter uit geweest en kon niks tillen, niet eens mijn armen omhoog krijgen, maar ja, ik moet wel voor mijn Hartjes zorgen, ik had mezelf met de gedachten getroost dat hier nu ook op zondag veel winkels open zijn, dus ik heb nu boodschappen gehaald, heel raar, maar wel makkelijk voor mij in dit geval.

 24. luuk1945 zegt:

  Zo zie je maar, laat de mensen toch gewoon kletsen, wat weten ze ervan.
  Gewoon je leven leiden.
  Groet Luuk

 25. fulpsvalstar zegt:

  Soms geloof je iets te makkelijk andermans oordeel over iemand, lees en praat je nog eens door dan moet je soms je oordeel herzien, zoals ik vandaag.

 26. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Sprookje of niet, het is net een fabel, de waarheid ligt niet ver van de waarheid.
  Zo ken ik wel stukken teskst uit mijn jeugd, wat we ook hebben mee gemaakt.
  Heb j verhaaltjes wel gemist, heerlijk om weer mee te lezen.
  Een goede week gewenst. oma

  ot, Di Mario, is nog niet overgestapt, maar vind hem ook niet op andere weblogjes, zal eens verder zoeken.
  Wat fijn Zilvertje dat je hebt genoten van de show, op onze website, http://www.wir-3.com/
  staan er allemaal afleveringen van de afgelopen 2 jaar.

 27. Zilver … als van ouds ;-))

 28. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Je staat weer bij onze favorieten, eigenlijk ben je er nooit weggeweest.
  Welterusten. oma

 29. De koers van het goud is de laatste tijd aardig opgelopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s