Gesticht aan zee.

Gesticht aan zee.

Zijn voeten stonken al voor hij de hoek om kwam, maar zelf had hij dat niet in de gaten. In zijn verpleegplan stond, dat die voeten elke dag in een badje moesten weken, na de middagoverdracht, dan waren we allemaal nog in huis en konden het kracht bijzetten. Extra stukje vlees, toetje dat over was, jaren paaiden we hem zo, als hij zijn voeten maar in dat bad deed, anders waren zijn voeten op de slaapzaal niet te harden, in die jaren sliepen ze nog met zes man op zaal, liefst met het raam dicht, want die kerels hadden hekel aan tocht. De nachtzuster moest boven zitten, van 12 tot 6 zeker, om op te letten dat de mannen niet gingen spoken, niet naar de dames gingen, niet tegen de gangmuren aan pisten, niet met elkaar op de vuist gingen of in bed gingen roken of wat je ook maar kunt bedenken.

Maar op een dag hadden we zo een lange overdracht, het was al lang voetenbadtijd en wat gebeurde er tot ons aller verbazing….hij klopte op het deurtje van het kantoor, Tweemeter keek ons aan en hakkelde, zusters….. het is tijd voor mijn voetenbadje. Hij had keurig zijn hoed even afgezet en hield hem verlegen in zijn handen.

Nu we wisten dat hij het best wel lekker vond, was het uit met het paaien met toetjes en was het tijd voor fase twee, het hem elke week onder de douche zien te krijgen in plaats van om de week. Het was verbazingwekkend te zien, hoe deze mensen het water haatten, dus het toetjesgedoe begon weer opnieuw, maar nu voor een wekelijkse badbeurt. Maar hij had ook geleerd en hield heel lang zijn troefkaart vast.

En toen kwam Moop bij ons wonen, waar we hem gevonden hadden weet ik niet meer, maar deze kerel wilde niet eens naar buiten met een spatje regen en hem in bad of onder de douche doen, kregen we niet voor elkaar, hij deed niet eens mee aan de wekelijkse afwasbeurt en dat hadden we zo gehoopt, want dan zouden die handen eindelijk eens schoon weken en dat was een mooi begin.

Maar Moop vervuilde al meer en wij waren bijna radeloos, want hoe leg je dat uit aan familie mocht die per ongeluk ooit eens komen…… en het stinken werd ondragelijk, hadden we net die geur van Tweemeter onder controle, zaten we nu weer met de geur van Mook, maar vooral zijn hoofd rook heel naar, toen wisten we nog niet welke geur het was, want het is al heel lang geleden, maar nu weet ik welke geur het was, het was de geur van je biobak, bij een hete zomer, die ze zijn vergeten te legen.

Op een warme zomerdag, zomaar onder de koffie, terwijl alles zo vredig en sereen was, op de geur na, stond Tweemeter op uit zijn luie stoel en liep naar Moop en hij bulderde: ze zouden jou eens met je kop in een voetenbak moeten stoppen, zo een bad dat ik ook elke dag krijg, daar zou de lucht hier enorm van opklaren………….

Daarna kon je een speld horen vallen en Moop sloop weg……… als een lint slopen we achter hem aan, hij liep naar boven, pakte badspullen en bleef een uur onder de douche. Om beurten slopen we naar de deur, legde ons oor op de deur om te luisteren of hij nog wel leefde..

Na een uur kwam hij uit de douche, leek gekrompen en zag roze als een pas geboren varkentje en zo knorde hij ook. TJEEMPIE WAT WAS DAT LEKKER! MAG IK MORGEN WEER ZUSTERS? Wij vielen zowat uit ons uniform, zo verbaasd waren wij. En met al die kennis, leerden we steeds beter om te gaan, met al die “ruwe, rare bolsters”.

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

17 reacties op Gesticht aan zee.

 1. kitty zegt:

  Autoriteit zet kracht bij, haha.
  Weet je dat door water het energieveld om ons lichaam gezuiverd wordt?
  Daarom kikkeren we zo op als we douchen na een enerverende dag.
  We spoelen de negatieve energie zo het afvoerputje in.;)

 2. Zilvertje zegt:

  He Kitty, ja zo is dat! Hahahahaha!

  Ja, water is heerlijk, na een dag hard werken en een bad of douche, ben je weer al nieuw.

 3. Di Mario zegt:

  Beetje overtuigingskracht kant wonderen doen.

  Love As always
  Di Mario

 4. Zilvertje zegt:

  Di Mario, zo is dat!

  Antoinette, lief hè?

  Fijne dag, ik ga weg!

 5. Drikus zegt:

  Inderdaad na een dag hard werken is een douche zalig en verkwikkend

 6. fulpsvalstar zegt:

  Mooi verhaal, beetje weinig tijd vandaag en morgen.

 7. Déesse-en-France zegt:

  Prachtig verhaal!

 8. oma zegt:

  soms komt de oplosasing uit heel onverwachtste hoek, dapper dat de verzorging zoveel liefde kan opbrengen. oma

  ot, jong DJ is wel mee, stromannetje past op plant en dier, geeft ons veel rust.
  Vrijdag gaan we weer naar het zendschip terug, maar jonge DJ mag niet schieten aanboord, hij heeft wel een kruisboog gemaakt, nou die schiet hard hoor.
  Een goede week dappere Zilvertje.

 9. Zilvertje zegt:

  Dank allemaal voor het reageren. Oma ja, fijn dat er iemand op de dieren en spullen past. Een kruisboog gemaakt? Dat is knap, dat oma Zilvertje dapper vind is lief. Ja, ben ik ook wel, tegen wil en dank, heb geen keus.

 10. Zilvertje zegt:

  Dit is op Het straatje van Zilvertje. herblogden reageerde:

  Vandaag dacht ik aan stinkvoeten en bijzondere mensen……

 11. Rob Alberts zegt:

  Ik herinner mij een leerling op een begraafplaats.
  Wat stonk die man.
  Zijn ploegbaas liet hem donderdags nieuwe kleren meenemen.
  Dan moest hij onder de douche.

  Zelf had deze stinkerd vooral verhalen over zijn sexleven met een moeder en haar dochter tegelijkertijd. Waarbij ik mij maar bleef afvragen wat er met de neus van deze vrouwen aan de hand was.

  Mooi verhaal Zilvertje!

  Frisse zondagavond groet,

 12. Suskeblogt zegt:

  Jammer dat Stinkertje in het ziekenhuis ligt, hij had mee onder de douche gemogen.
  Hopelijk hebben ze hem in het ziekenhuis ook goed gewassen, misschien wel me de hogedrukreiniger. 🙂

 13. logbankje zegt:

  Dat is een oudje.
  Zweet kan heel irritant zijn, zeker zonder deodorant.
  Iedereen is wel te lijmen met een prettig vooruitzicht.
  Soms is een woord genoeg en zeep. Hans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s