Dierenliefde.

Kunst van Blanca ( 5 jaar )

Dieren zijn slim en lief, daar kun je als mens erg van genieten. Heel vaak denk ik nog aan onze Tommy, een kleine Jack Russell die ik voor de kinderen had gekocht, niemand van ons kon tegen stof, haren en dieren, maar een Jack Russell blijft klein en ze was veel buiten, want we woonden toen aan de rand van de Beemster aan het water met een grote tuin. Dus het was het proberen waard. Kinderen hebben een diertje nodig, maar in onze moderne maatschappij doe je in mijn ogen een diertje groot verdriet……. Grote honden die op een flat wonen en alleen buiten komen voor een plas en een poep.

Het was mijn eerste hond, want ik had niks met honden, ik deed het echt voor de kinderen en ik had vrees voor de benauwdheid en de jeuk. Maar onze Jack gaf geen problemen, het waren juist de anderen die voor problemen zorgden. Nog maar net bij haar mama vandaan was mijn man vreselijk streng op dat kleine schatje. Ze had een plasje gedaan op ons ivoorkleurige marmer. Mijn man was razend, hij greep het kleine hummeltje en haalde haar neusje over de voegen van het marmer, het diertje kromp ineen.

De kinderen vonden het ook moeilijk om met het diertje om te gaan, een kleine hond wordt vaak geknuffeld en een hond wil gewoon zijn eigen dingen doen. En het zorgen voor Tommy kwam toch op mij neer.

Dus Tommy ging erg aan mij hangen, levendig en slim als ze was heb ik van haar genoten, dat had ik nooit verwacht. Als mijn man thuiskwam werd Tommy net een leeuw, ze trok haar bovenlip hoog op en zag er eng uit, ze gromde hard en wilde niks van hem weten. Als ik thuiskwam stond ze al bij de deur te springen en ze sprong zo hoog als ik groot ben en ze bleef maar rondjes draaien, dat was niet alleen grappig, maar ook heel lief, zelfs toen ze al heel oud was, bleef ze dit doen, terwijl ik me zorgen maakte dat ze er in zou blijven.

Vandaag vond ik bij de telegraaf een filmpje van een slimme hond, dacht aan Tommy en zo is dit stukje ontstaan. Tommy kan ik nog vaak missen, niet mijn ex-man, die heb ik in 91 ingeruild voor mijn vrijheid, mijn blijheid en een leven zoals ik het wil leven.

Lieve slimme hond.

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

15 reacties op Dierenliefde.

 1. kitty zegt:

  Dat zijn leuk hondjes.
  Slim en alert.
  De hond wist eerder dan jou wie niet deugde 😉

 2. Zilvertje zegt:

  Kitty, ja ze zijn zo slim. Ja, hahahahahah, die hond heeft me de ogen geopend, wie doet dat nou met zo een klein lief beestje.

 3. Zilver, dieren vereisen ruimte en aandacht, als je dat niet kunt geven begin er niet aan.
  En stel je van de voren op de hoogte wat een dier nodig heeft.
  De asiels zitten weer vol, want de meeste dieren kunnen niet mee op vakantie en dan moet het snel weg. Deze mensen zouden geen nieuw dier meer mogen krijgen, maar het gebeurt toch weer. heb er dan wat geld voor over en doe het in een goed pension.

 4. Zilvertje zegt:

  Helemaal met je eens Antoinette, ik heb vroeger vaak een man zien lopen met een hond zo groot als hij zelf, het leek wel een pony en die man woonde heel hoog op een flat, de hond kon alleen naar buiten als de man van zijn werk kwam, zo zielig, ook met warm weer en ze stonken alle twee heel erg.

  Ja, voor je er aan begint moet je goed nadenken.

 5. fulpsvalstar zegt:

  Verstandige ruil, dierenbeulen kun je maar beter inruilen, hun gedrag tegenover dieren zegt meestal genoeg over hun karakter.
  Leuk filmpje.

 6. Zilvertje zegt:

  Fulp, ja, wat een grappige hond hè, ik zag het op de site van de Telegraaf en wilde het graag delen, honden kunnen zo zalig in elkaar kruipen.

  Ja, mijn ogen gingen al meer open, het neusje van een hond is zo gevoelig, ik stond met tranen in mijn ogen. Hij had vroeger thuis altijd honden gehad, ik niet, dus ik dacht hij weet er alles van, nou niet dus, zo een hondje moet je goed verzorgen en je weet gewoon dat ze nog niet alles kunnen ophouden in het begin. Die plek op het marmer gaf me meer inzicht dan alle studies die ik ooit heb gevolgd.

 7. kitty zegt:

  Het zegt wel wat over de opvoeding van je ex.

 8. Zilvertje zegt:

  Breek me de bek niet open! :^)

 9. Drikus zegt:

  Ja joh dieren en vooral honden kunnen trouwer zijn dan mensen en geven je meer liefde dan sommige mensen.

 10. Zilvertje zegt:

  Ja, dat heb ik toen ontdekt, dieren vooral honden zijn heel erg trouw.

 11. Anne zegt:

  Mooi verhaal..mijn vriendin (annekekassteele) wil graag vrienden worden met je op twitter – maar dat lukt niet. Ze is elke dag met haar honden in de natuur en ik moest aan haar denken toen ik je blog las.

  Hartelijkst, Anne

 12. Zilvertje zegt:

  Hallo Anne, ik dacht dat het gelukt was, ik heb op accepteren gedrukt, zeg haar maar of ze het nogmaals wil proberen, ik heb mogelijk iets fout gedaan.

 13. Di Mario zegt:

  Ze zeggen niet voor niets dat een puppycurses voor de eigenaar is.

  Love As always
  Di Mario

 14. Zilvertje zegt:

  Ja, die is goed! Fijne avond!

 15. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Maar goed dat Jij wel de liefde voor je kinderen en tommy hebt, een dier snapt echt het verschil tussen gewenst en ongewenst.
  Tommy is ook bij ons niet meer, maar Benno is net zo ondeugend lief beestje. oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s