Socialiseren!


 
 
op het bord teken ik een lijn, bij het beginpunt zet ik een wieg met een baby er in en dadelijk wordt er gelachen, de klas weet het al, juf kan niet tekenen. de baby in de wieg lijkt op hamilton in een raceauto, goed zo denk ik, ik heb hun aandacht. op het einde van de lijn, teken ik een doodskist en ik schrijf de letters dood ook op de kist, oehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, hoor ik achter me.
 
als ik me omdraai zie ik jonge mensen zo rond de twintig, leergierig en met vragende, gretige ogen. in honderd minuten vertel ik over de fases die een mens tijdens zijn leven doorloopt, de problemen die je tegen kan komen en als je ze niet oplost, als een handicap, ballast meesleept naar de volgende fase in je leven. hoe je op de kleuterschool, in je gezin, op je club wordt geslepen als een potlood dat mooi gaat schrijven.
 
op de club? vraag een student. ja, op de voetbalclub bijvoorbeeld, de jongen die altijd wegglipt zonder te douchen, te groeten en op te ruimen, op een dag valt het de trainer op en die spreekt hem even onder vier ogen, legt wat zaken uit en begint ook over de voetbalschoenen met noppen. ” die maak je toch wel zelf schoon hé kees?  een goed voetballer is zuinig op zijn materiaal, uitkloppen hier op het plankje en thuis laten drogen en daarna in het vet!”  kees sputtert dat moeder dat zo goed kan…. maar nu is het afgelopen met dat slappe hap gedoe, vindt de trainer.
 
de klasdeur gaat snel open en dicht, maar in de korte tijd dat de deur open was, riep iemand: kut en er klonk een harde boer. de klas was even stil, tot jeroen riep: “ nou die is duidelijk niet goed gesocialiseerd!”
 
aan het einde van de les nemen we in vogelvlucht het geleerde door en het lijkt goed aangekomen te zijn……. tot gerda vraagt: “en dat autoracen, wat heeft dat nou met socialisatie te maken, of bedoel je dat je dan over de streep gaat en zo de kist inrijdt?”
 
zilvertje.  het is niet wat het lijkt, het meeste is verzonnen.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2010-10 en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Socialiseren!

 1. raar he? zegt:

  500 Internal Server Error
  Servlet error: An exception occurred. The current application deployment descriptors do not allow for including it in this response. Please consult the application log for details.vkblogsredactieblogs

 2. Annet zegt:

  ja ik zie het ook staan…..
  het is niet wat het lijkt…..
  kan het niet zo goed volgen Zilvervrouw…..
  het zit vast in de bloglucht…..
  blogkus x!

 3. Zilvertje. zegt:

  Annet, leuk dat je er bent. Mmmmmmmmmmmmm ben ik onduidelijk, ik bedoel een deel van het verhaal is waar, bv dat ik zo uitleg voor de klas en dat ik niet kan tekenen en dat de klas het grappig vindt en aan mijn lippen hangt, maar de rest is niet waar. :^) xxx

 4. Annet zegt:

  Ben erg slaperig dat telt vast mee
  Het is heel bijzonder geschreven weer….
  Gelukkig kunnen we nog reageren….
  doedoe, Annet (ik ga nu echt) :~)

 5. Kitty Schoenmakers zegt:

  Haha. Als je te snel rijdt kan dat wel eens gemakkelijk de kist opleveren. Zo gek is dat niet bedacht 🙂
  leuke juf ben jij!

 6. Zilvertje. zegt:

  Dank je Kitty, het is leuk om les te geven, besteed er altijd veel zorg aan en geniet er van, maar ben nu even klaar, ik heb mezelf wat rust gegund.

 7. edu zegt:

  Lesgeven is genieten of niet dan! 🙂

 8. Zilvertje. zegt:

  Edu, ik weet niet hoe anderen het ervaren, maar in 2005 heb ik een studie afgerond om in mijn eigen vak les te kunnen geven en ik vind het geweldig. Maar ik heb alleen hele grote hoor, na de middelbare school en flink opgeleid. Dus dat is genieten, maar of ik dat ook zou vinden bij anderen, ik denk het niet.

 9. Aad Verbaast zegt:

  Je zal ze vast een lesje leren 😉

 10. Zilvertje. zegt:

  Aad. :^))))))))))))))))))

 11. bert zegt:

  ik denk dat het inderdaad heel erg leuk moet zijn om van jou les te krijgen … 🙂

 12. Zilvertje. zegt:

  Bert, hahahahhahah, ik zou mezelf ook wel eens willen zien, ik doe af en toe wel een beetje gek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s