Kinderjaren. ( zandschuren )

 
 
varen.
 
als kind had ik nooit kunnen bedenken hoe hard het grote mensen leven is, mijn leven kabbelde lustig voort zoals het bootje van koel dat we regelmatig mochten lenen. dan hing ik met mijn onderbenen in het lauwe water dat zich uitstrekte tussen de zaanstreek en purmerend, een geweldig poldergebied, met mooie vogels, koeien en watertjes, mooier dan welk vakantiegebied ook. in het luikje zat de paling, zalige paling, de paling in dat gebied is bekend om zijn superieure smaak, maar we mochten er niet aankomen, en dat deden wij ook niet, we hadden koel hoog zitten, want wie leent nu zijn bootje aan import en dan nog wel kinderen, nou hij dus.
 
nee, als kind was ik gelukkig en natuurlijk niet alles was rozengeur en maneschijn, maar dat zou later komen, later als ik groter was, daar kon ik over mijmeren als ik verstopt lag tussen het hoge gras, de koekoeksbloemen en de geur van een zalige zomer, op mijn rug lag ik de vogels te bekijken en een ding kon mij uit die zalige stand krijgen en dat was als boer gerrit met zijn maaier het land op kwam, per vlot kwam dan dat nare ding en die maaide in een halve dag een geweldig stuk en dan had ik er nog weinig te zoeken, dan was ik zo zichtbaar voor de buitenwereld, dan waren alle bloemen weg, de vogels en de hutjes, nee, dat maaiding was een ramp.
 
zilvertje. ( wordt vervolgd )
 
foto: van zilvertje, de zaan, bij gebrek aan beter, ik kan mijn eigen nieuwe foto’s niet meer plaatsen, alleen die al hier in het archief staan.
 
 

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2010-09 en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Kinderjaren. ( zandschuren )

 1. maria-dolores zegt:

  hoi Zilver,
  mooie bijdrage!
  ergens maar goed dat we als kind niet weten wat er allemaal nog gaat komen…
  vandaag ga ik kijken hoe het zit met inloggen.
  dat ging een paar dagen niet zo lekker,
  zodat ik het niet eens meer probeerde

 2. zilver zegt:

  Maria, ik zie het, jij hebt ook problemen, ik ook weer, ik heb in dat korte stukje dat ik hier nu even was, zoveel foutmeldingen gekregen. succes, wij gaan even naar de stad, naar een leuke kinderfilm.

 3. antoinette duijsters zegt:

  Zilver, ja je jeugd, toen je nog niet wist wat het leven inhield. Veilig onder de vleugels van mijn ouders. Ik heb al bij al een fijne jeugd gehad.

 4. zilver zegt:

  Antoinette, fijn is dat, een heerlijke jeugd is zalig, ik kom net terug uit de film met Blancie Sammy gekeken, wat een prachtige film, drie 3, maar nu moet ik al mijn werk nog doen, tot later.

 5. Kitty Schoenmakers zegt:

  In het veld aan het uiteinde van onze straat stond het onkruid in de zomer zo hoog dat we ( 2 vriendinnen en ik) er onze kleren uit deden en zo rond liepen. Helaas kwam een man erdoor heen lopen waardoor wij zo schrokken dat we er met onze kleren onder de arm vandoor gingen; ons snel aankleden en maakten dat we er weg kwamen.

 6. zilver zegt:

  Kitty, wat zonde, heerlijk zorgeloos spelen is zalig. wat ben je laat op, ik lag ertoen al zo lang in, ik ben rond negen uur al uitgeput. Ik ga vandaag naarNico xxxx

 7. actuality zegt:

  Goeden Morgen, volgans mij laat U
  zich toch niet meer in de Noot nemen..
  En Zilveren haren tussen Het Goud
  Het Volkren leven is goed…
  E U bent Niet F – O U D
  Altijd jong van Geest…
  Die het Leven ondanks alles
  Niet Bevreesd…………………………………….
  Goeden Morgen.. U sprak met…………..

 8. zilver zegt:

  He, leuk je hier weer te zien, dank je wel voor het lezen en je reactie.

 9. cor3306 zegt:

  Morgen Zilver, mooi stukkie; ja het het hoge gras en als je je wat oprichtte was daar de de lage hoge horizon en weidevogels zorgden voor een kwinkelend concert

 10. zilver zegt:

  Dank je Cor. Ja, wat een zalige tijd! Fijne zondag!

 11. thrammy zegt:

  Mooi jeugdverhaal. Echt zoals het was. Beetje melancholie natuurlijk, maar dat krijgen we allemaal. En die toekomstdromen hebben we achteraf allemaal gehad.
  Groen en groet!

 12. zilver zegt:

  Dank je Thrammy, het is het begin van een lang verhaal, dat een boek is en heet Zandschuren, ik heb er lang niet aan kunnen werken, maar ik ben weer in de race.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s