Over de billen van Trix, vakantie en oude treinstations.


 
het geluid van de golven en de meeuwen zit nog in mijn oren. de kindertjes met schepjes en de kinderen zonder schepjes en de kinderen die hardhandig schepjes afpakken en zo andere kinderen in tranen achterlaten………….
 
vakantie aan zee, zorgeloos, prima hotel, waar je alles kunt vinden, de wonderstoelen, waarin iedereen zat te gniffelen. natuurlijk zijn we er ook in gaan zitten, het waren massagestoelen, de hele rug kreeg een behandeling, maar best wel ruw. bijna was ik andersom gaan zitten, daar heb ik ten minste vlees op de botten, maar toch heb ik het maar niet gedaan, de stoelen stonden in de centrale hal.
 
de aannemer die boven is begonnen, het huis ruikt naar verf en man. de radio die me vertelt dat lubbers op bezoek is bij de koningin en mijn bovenlip lacht dadelijk, dan heeft de koningin geen massagestoel nodig, want lubbers houdt van billen en knijpen. maar waar moet het toch naar toe met nederland als kleine kinderen al schepjes afpakken van andere kinderen en de minister van staat stiekem in bipsen knijpt en bij de koningin op visite mag komen en nederland moet redden.
 
waar gewone meisjes trouwen met gewone mannen en een feest geven alsof ze prinses zijn en waar de media ( rtl4 ) er dan bij vermeldt dat ze het zo eenvoudig hebben gehouden…..
 
weet je wat ook zo eenvoudig is, maar niet heus? de ov-kaart, welke gek heeft nu bedacht dat je bij wisseling van trein niet langs die wonderpaal moet en bij wisseling van metro en bus wel? ben er de hele reis mee bezig, hier wel, ja, nu, nee, nu niet. ik houd de kaart in mijn hand, bang dat ik het vergeet, soms zie ik door de bomen het bos niet, bv in amsterdam op drukke stations, bij de arena, op het amstelstation.
 
je moet er maar op vertrouwen, dat je de korting krijgt en de samenreiskorting werkt niet bij de wonderpaal, dan moet je weer kaartjes kopen en het weekendretour werkt dan ook niet en een retourtje ( goedkoper ) bestaat ook niet meer.
 
maar ik werd helemaal blij met deze link. hier vind je foto’s van oude stations en alle veranderingen, het zal best wel een tic zijn, maar hier geniet ik van, kijken hoe het vroeger was, sommige dingen weet ik nog, ik meet het met hoe ik het in mijn geheugen had opgeslagen, zit er vaak niet veel naast. je typt de naam in en de zoekbalk tovert het verleden op je scherm.
 
hoop dat je het ook leuk vindt. lieve mensen ik ben er weer!
 
foto: van annemieke.
 
zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2010-07 en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

30 reacties op Over de billen van Trix, vakantie en oude treinstations.

 1. StadsfotograafVelsen zegt:

  Wat een leuke link!!!!! Alle afgebroken stations uit mijn jeugd zijn er te zien.
  Oh oh oh die godvergeten NS, die de mooiste gebouwtjes afbrak om ze te vervangen door van die ijzerdraadconstructies à la Sloterdijk. Snik, snik, snik…
  Gelukkig zijn er hier en daar een paar oude stations de dans ontsprongen, maar hééél weinig.

 2. zilver zegt:

  He, Stadsfotograaf, grappig dat het al gepubliceerd is, ik ben er nog mee bezig, ik maak het net, ik zoek een foto, zag dat er geen foto was en het stond er al.
  Ja, geweldige link he, blij dat je er ook van geniet, ik verwaal in de tijd, zalig. Ja, de NS heeft heel veel mooie dingen gesloopt, zo jammer.

 3. antoinette duijsters zegt:

  Zilver, een prachtig blog en een mooi link. heb het station van Valkenburg opgezocht. dat staat er gelukkig nog. Daar heeft mijn opa heel wat jaren gewerkt.

 4. zilver zegt:

  Antoinette, dank je wel, ja, wat een mooie link he er is zo veel te zien, Ja, Valkenburg heeft dan geluk gehad, hier waar ik woon, blijven ze slopen, we hebben nu ook weer een nieuwe en die van vroeger was zo leuk.
  Ik vind dat ook zo leuk om de verhalen van vroeger weer terug te halen en er dan te gaan kijken, dat is dan echt boffen, gelukkig dat jij het nog in het echt kan zien.

 5. Aad Verbaast zegt:

  Elke keer als ik Lubbers weer zie, dan krijg ik kramp in mijn billen. Zeker als ik hoor dat hij een ‘vertrouweling’ is. Van Bea nog wel.

 6. zilver zegt:

  Aad, ja, zoiets heb ik ook vernomen, ze kennen elkaar al heel lang, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Hahahahah, kramp in je billen, ja, kijk maar uit, ik wil die man niet achter me, ik geef hem gewoon een mep op zijn kletspetet.

 7. Bas zegt:

  Nou ja. Verder maar niets………………………

 8. zilver zegt:

  Bas? Wat bedoel je?

 9. maria-dolores zegt:

  :-))
  ik zeg maar niks.
  als die ov-kaart al lastig is voor mensen die er dagelijks me omgaan, dan is het helemaal niks voor wie een of twee keer per jaar naar NL komt… nog even, en dan is in Italie alles beter georganiseerd dan bij jullie :-).

 10. Wattman zegt:

  Dat ov-systeem lijkt mij om gek van te worden. Gelukkig ga ik niet in Nederland op vakantie. Bon, morgen stop ik er hier alvast mee, succes met je verbouwing!

 11. zilver zegt:

  Maria, ja, is voor een gezin een gedoe, op al die kaarten moet geld staan, wat nu als je even geen geld hebt?
  Ik reed al een poos met de metro en tram met deze kaart, nu blijkt dat ik steeds moet in en uit loggen, he, nee, zo heet het niet, maar bij de trein bij overstappen, moet het weer niet, gister had ik een Amsterdamdag, metro, tram, trein, moest naar de Hoge school en de universiteit, naar mijn werk en naar een arts, nou ik was totaal de kluts kwijt en heel veel geld, ik ben boos op die kaart, echt boos, er klopt iets niet, plus dat de aanschaf ruim 7 euro is.
  Het moet handig zijn, maar als ik al die handelingen zie, die ik doe en het opladen en het niet vergeten en het paaltje zoeken, moet er nog heel wat water door de zee stromen wil ik er aan gewend zijn.
  Wat is het weblog traag he?

 12. zilver zegt:

  Wattman, het lijkt simpel, maar als je net denkt dat je alles weet, zit er weer een adder onder het gras.
  Ik ga ok wel eens met patienten die geen geld hebben naar een ziekenhuis, voorheen gaf ik ze stripjes van mij, dat kan nu niet meer, nu moffel ik ze door het poortje, als je heel snel bent, kan je er met zijn tweeen erdoor, moet ik bedriegen tegen mijn zin. ( en heel dicht tegen een patient aan staan ) :^(

 13. Vogel-vrij zegt:

  Leuke station-site.
  Nou ja, de site is een beetje houtje-touwtje,
  maar de wat een rijkdom aan foto’s..
  Ik ben gek op ‘industrieel’ erfgoed.

 14. zilver zegt:

  Vogel, ik heb er al zo genoten, Amsterdam, maar ook mijn eigen woonplaats, overal waar ik ben geweest, de nieuwe stations, ik zit er zo te smullen. Ik ben dol op vroeger, ik zit in mijn woonplaats ook bij een historisch genootschap, ik ben dan zo gelukkig bij het zien van al die mooie oude dingen.
  Wat ik nog zo goed weet is dat ik als kind door een poortje moest en dan liet mijn vader de kaartjes zien en nu heb ik het terug gezien, ik huilde er van. wat is dat toch met oude mensen dat ze graag dingen van vroeger willen zien? Nou ja, dat slaat dus op mij, want ik weet niet hoe oud jij bent.

 15. Kitty Schoenmakers zegt:

  weet je dat ik eerst ook van plan was Rico zo’n massagestoel te kopen?
  Ik durfde het echter niet vanwege zijn letsel aan twee ruggewervels.
  Het is niet te zeggen wat de uitwerking is.
  Normaal kan je die stoelen wel instellen op een bepaalde mate van massage.

 16. zilver zegt:

  Kitty, dus je kende ze al? Wij dachten eerst wat doen die mensen toch raar in die stoel. Mogelijk zijn er soorten, maar deze waren erg hardhandig.

 17. Kitty Schoenmakers zegt:

  Als het goed is zit er een bedieningspaneel aan. Daarmee kun je het instellen.

 18. zilver zegt:

  Kitty, er zat een rond knop aan en die heb ik wel gebruikt, maar er stond niks op, mogelijk heb ik hem dan te hard gezet. Ik voelde het in bed nog.

 19. Kitty Schoenmakers zegt:

  Hahahaha! Dan had je vast Shiatsu massage op staan.

 20. zilver zegt:

  Kitty, dat je dat zo goed weet, nou ik voelde elke onderdeel in mijn rug, bips en benen en krioelde als een paling, nou sinds Joran weet ik dat je dingen kan terugzien op de video, nou wie dit ziet, komt niet meer bij.

 21. katja zegt:

  Leuk blog.
  Ik lees nooit leuke bloggen eigenlijk, want ik doe liever leuke dingen.
  Maar het info en humor-gehalte trof me ff.
  Amsterdam is sowieso nauwelijks nog aantrekkelijk voor 60 plussers met zowat alle musea in de revisie. Hoe reizen de super-verdienende-gepensioneerden hier? Per taxi? Eigen auto? Enig idee?
  Dat kaartjes gedoe wat je beschrijft:
  ik denk voorlopig maar helemaal, vanuit Groningen, uit Amsterdam weg te blijven. Mijn karig pre-(is oprot) pensioentje met dito hersenen kunnen dit niet aan. En dat terwijl ik er groot geworden ben, ooit.

 22. zilver zegt:

  Katja, wat leuk dat je dan toch kwam.
  Dank je wel! Om met Lubbers te spreken: ik ben niet voor een gat te vangen. :^)
  Katja, Amsterdam ligt zo open en er verandert zo veel en om per trein op kart te reizen, moet je ook eerst veel handelingen verrichten, tis allemaal te doen, maar ik vrees de dag dat er iets gewijzigd moet worden, alles gaat per e-mail en automaat en die hebben nooit en antwoord op mijn vragen, dus die spaar ik dan altijd op en bij het zien van een kaartjesknipper loos ik al mijn vragen en dan legt men het heel duidelijk uit. Er gaat niks boven echt contact.
  Zo heb ik ook ov-kaarten voor mijn kinderen aan moeten vragen, nou die site wilde mijn foto’s niet, geen enkele, na dagen heb ik het opgegeven en per telefoon geregeld, komt er wel extra geld bij ivm de belkosten, maar dan schiet het tenminste op.
  En met hersenen heeft het niks te maken hoor, het is gewoon ingewikkeld, het gaat allemaal een beetje te snel, denk dat ze dit nu zelf ook wel inzien.
  Fijne dag!

 23. katja zegt:

  zilver:
  ==En met hersenen heeft het niks te maken hoor, het is gewoon ingewikkeld, het gaat allemaal een beetje te snel, denk dat ze dit nu zelf ook wel inzien.==
  Nou, dan geef je ze nog erg veel crediet, vind ik.
  Van altijd dat smoesje ‘kinderziekten’ word ik nl toch wel echt ziek. Jij alleen al bent er toch minstens uren, dagen en maanden mee bezig? En met mijn bijverdien-uren ontbreekt het mij aan die tijd, helaas.

 24. zilver zegt:

  Katja, ik heb veel zaken ook uitgesteld tot de vakantie, mijn eigen O had ik al doordat ik een kaart had bij de NS, die heb ik weten om te zetten zodat hij het ook bij de trein doet, al gebruik ik hem spaarzaam, want ik kan dan alleen enkeltjes kopen. Om de andere kaarten te regelen heb ik echt gewacht tot mijn vakantie, als ik thuis kom van mijn werk, ben ik moe, moet ik koken, voor de kinderen zorgen eens en de lessen voorbereiden voor de volgende dag, dus nu met tijd, lukt het me, maar door al dat gedoe snoepen ze zo wel een deel van mijn vakantie af.
  En ik dacht at ik alles begreep, totdat ik post kreeg van de OV voor mijn kinderen, daarin stonden zaken die me weer op het verkeerde been hebben gezet.
  Fijne dag, ik ga de was binnenhalen en mijn kluspak aandoen, ik heb veel klusjes liggen :^)

 25. De D I S C U T A N T E S zegt:

  Mevrouw Van mij Mag de O V – jaar kart met De Billen Bloot…
  Ik heb na Zes weken # Euro en nog ewat terug…..
  Omdat zes weken geleden uit de Bossen van Bé Ha Ha Tricks kwam..
  En inderdaad de hele tijd hou je die kaart en je Hart vast…..
  Kom je aan op Amsdtelstation, st je voor Paal , en allen Drie
  weigeren ze, als jij in de Metro wilt stappen…
  Dan gaan er twee aan je Neus voor bij, je steekt wat Vingers in de Lucht
  Roep F * ck Jou and You.. en aat richting Wibautstraat..
  Daar ga je door de helle-porrt.. en krijgt een Boete, ga niet teerug langs af, en naai jezelf voor de
  eerste weken een Oor aan..
  Drie keer langs een Hok geweest, weesperplein, een formulier ingevuld, van drie kantjes boord.
  Alsof het een belasting-formulier is.. Tig keer bellen.. waardoor er van het veel betaalde
  na zes weken iets minder over blijft..
  Ik neem de Metro dus niet meer en de Tram…
  Idem Dito gelazer met mijn OV NS ……Dat zal ik je maar besparen..Want daar ben ik ook Twee keer voor terg geweest…
  En weet je hoeveel aan niet opgehaald Gelds de Gemeente Amsterdam al heeft??
  Wat denk je… Méér dan 1 Miljoen E U R I !! Tel uit je Winst!!!!!!!
  Tot zover… En over deo- volanthe Cabauwante van de Sneijders, daar hebben we het maar niet over..
  wat een Bahlluhlluhlul zijn dat..
  Goeden Middag !!
  U sprak met Thee M U T S…………..

 26. zilver zegt:

  Dag lieve Theemuts, u ook al problemen, al zit ik wel te stikken van de lach, ik kon net even bij u kijken, maar reageren lukte weer niet. :^(

 27. De D I S C U T A N T E S zegt:

  Goeie Middg… mevrouw…
  Ik kan zo waar weer op
  Uw Blog komen……………
  Nu nog op U. Oh sorry
  Soms kan ik er niet op
  komen………………………..
  Ik wens u morgen met
  De Tantes en andere
  Zee-Mutsen
  en Mooi stoelgang………
  Groet á Vous zie Tante
  morgen

 28. zilver zegt:

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahah, ja, ik kan niet bij jou, al geprobeerd, hoe doe je dat?

 29. oma zegt:

  Ha Zilvertje,
  Een mooi verhaal, zou de koninging ook in de billen geknepen worden?
  Ja hier is ook net de verbouwing voobij, maar meer met een zweet lucht.
  Leuke link van de stations, heb toch gekeken naar mijn geboorteplaats, ken het ook nog zo goed als kind daar staan.
  Jammer dat het is gesloopt. oma

 30. zilver zegt:

  Dag lieve Oma, het is een wonder dat u kon komen, het weblog is steeds niet in orde. Ja, wat was het mooi vroeger he, met al die loketjes, nu kent u het niet meer terug, Kus voor de hele bemanning.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s