Oranje bedankt!

We hebben verloren, maar toch voelt het een beetje als gewonnen, want wat hebben veel mensen genoten van de voetbal en wat zijn we ver gekomen. Als ik aan alle mooie momenten bij ons thuis denk, lachen mijn lippen. De maaltijden werden afgestemd op de voetbal, er werd dan ook veel lasagne en andere ovenschotels gegeten, want die maak je van te voren klaar, troep wegwerken en eten als het schikt en de afwas erna is minimaal.
 
De roeptoeters waar ik in het begin zoveel moeite mee had, miste ik helemaal in de finale, zie je maar hoe iets dat je eerst niks vindt, in je bloed gaat zitten, als ik nu dat zoemende geluid weer hoor krijg ik al heimwee naar die dagen dat we nog in het begin van het toernooi zaten, ik nog geen vakantie had en alles nog open lag en we discussieerden van, mochten we wel ver komen, om wel of niet naar het Museumplein te gaan
 
Dat mannen met zulke gespierde poten, een ballet uitvoeren met een bal, die enige pasjes, die kracht, het elkaar knuffelen en de gekke kleding van de supporters, het was intens genieten. Waar ik voorheen geen namen en gezichten kende van spelers en zomaar wat in de wilde weg keek, heb ik nu intens genoten van al die spelers en ik herkende ze al van ver, mede geholpen door de prachtige beelden van deze weken, ik vond het camerawerk super.
 
Ely (Volkskrantblogger ) had het ook al over de wissels en ook ik heb mijn verhaal over de wissels want ik kijk vaak met mijn zoon en die weet echt alles en ik als mama doe wel eens stoer mee, ik zei bij een wedstrijd eens terwijl hij iets inschonk, kijk snel een wissel, wie komt er in vroeg hij. En ik moest mijn lachen verbijten en zei: Hublot, het is Hublot. Die ken ik niet, riep mijn zoon en kwam snel weer terug. Vergis je je niet mam? Nee, en ik wees dubbel van de lach op het bord, kijk maar het staat er op, HUBLOT.

Mijn zoon van 13, lachte elke keer met een scheef gezicht als er een wissel kwam. Mam, kijk! Hublot komt er weer in. Die Hublot zal hij vast zijn leven niet meer vergeten, ik ook niet!
 
Het lieve lachende gezicht van Mandela, ik had de tranen tot in mijn hals en terwijl ik dit schrijf prikken ze weer,


Mannen van Oranje, ook al ben ik vreselijk tegen jullie enorme salaris, tegen massa-evenementen, oneerlijkheid en de enorme vervuiling, ik moet wel zeggen, ik heb intens genoten van jullie mooie koppies en gespierde billen en jullie kwatjes die op jullie lippen en in het gras lagen te schitteren. Dankjewel!
 
Zilvertje.
 
Bij het halen van een tweede plaats WK ( met dank aan Ger )
Hublot staat in grote letters op het boord met de nummers van de wissels.
 
 Foto: Van spanning niet kunnen kijken van Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2010-07 en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

38 reacties op Oranje bedankt!

 1. Ger Blog zegt:

  *Kuch*, het was niet het EK waar je vijf weken naar gekeken hebt, maar het WK :)))
  Ach, scheelt maar een letter.

 2. zilver zegt:

  Hahahahah, dank je, ik ga het snel veranderen, ik ben ook zo een Hublotmeisje. :^)

 3. Ingrid van den Bergh zegt:

  We blijven, ook the day after, willen dat het voor Oranje een geweldig toernooi is geweest. Ja, ze waren alle drieëntwintig na negen weken nog helemaal fit. Maar ze lieten in hun interviews vooraf geen gevoelens van twijfel toe. Ze waren vol zelfvertrouwen.
  Echter, om de demonen te verdrijven moet je ze eerst naar je toe halen, anders kan je ze niet verjagen. En dat is nou net waarin dit elftal niet is geslaagd.
  Met alle gevolgen van dien.
  Maar.. elk mannennadeel heb z’n vrouwenvoordeel, want zo’n toernooi levert ons bieraanslepers veel genot van Zilvers ‘mooie koppies en gespierde billen’op.

 4. zilver zegt:

  Ingrid, wat waren ze lang van huis he, maar ja, ze hebben dan ook wel een leuke baan, apart is het dat je ze omdat ze telkens je woonkamer binnenlopen als een beetje vrienden gaat zien, bij vrienden heb je dat ook, je geniet bij voorbaat al van de mogelijke reacties, dat had ik nu ook, ohhhhhhhhhhhh, smullen. Ach en dat zelfvertrouwen dat hoort erbij, anders heeft de tegenstander je al in de zak, ik vind ze in alles geslaagd, heus en Spanje wist alles goed te stoppen, ik vond het zo spannend, er zit een factor geluk in en die had Oranje nu even niet, het had net zo goed anders kunnen zijn.
  :^), ja, die billen, die spuugjes, kopballen, pasjes en in de camera kijken, ohhhhhhhhhhhhhh, zo leuk!
  Als ik het moest verslaan, werd het heel anders. :|^)

 5. assyke zegt:

  ook ik heb genoten gister
  wat mij betreft gaven ze zich volledig
  daarbij rekening houdend met de bindende adviezen van de coach
  dus het elftal valt zeker niets te verwijten en ik vond ze zeker geen neanderthalers
  het was een wedstrijd waar veel op het spel stond, dat er dan even wat minder
  zelfbeheersing is bij teleurstellingen of iets te veel enthousiasme in het de ander moeilijk maken
  lijkt me toch wel te vergeven…
  ik moet zeggen dat de benen van marco van basten vroeger veel groter en dikker leken
  dan deze scharminkeltjes van dit wk-))

 6. The_Saint zegt:

  In ieder geval heeft het ook bij mij weer oude tijden laten terug vloeien….Oranje bedankt!

 7. zilver zegt:

  Assyke, het was geweldig he? Ze waren wel af en toe flink stout, die schop op de borst, brrrrrrrrrrrrrrrr. Ja, deze mannen zijn niet allemaal groot, sommige leken heel klein van dichtbij, maar ze speelden groots.

 8. zilver zegt:

  Saint, ja, dat gebeurde bij mij ook, leuk he! Ik had vroeger oa een dierenzaak, er was toen nog geen oranjegedoe, een balltje op je antennen dat was al heel wat, wij hebben toen oranje vlooienbandjes laten maken en haalde de media, dat was toen nog uniek en wij genoten er zo van.

 9. Wattman zegt:

  De Belgische pers was unaniem (gebeurt zelden): zwak toernooi in het algemeen, een teleurstellend Oranje dat zich door de groepswedstrijden zwijnt, en een vies spelend oranje in een verdiend verloren finale.

 10. assyke zegt:

  @wattman
  dat is van horen zeggen wattman
  heel stout van jou
  gele kaart!

 11. zilver zegt:

  Wattman, dat hoor ik ook net op de radio, maar zo veel verstand heb ik er niet van, als ik genoten had van een wedstrijd en het zo spannend vond, vertelde mijn zoon die het bij vrienden keek, dat er niks aan was, ja, hij is de specialist :^) Maar ik heb genoten, al ben ik met je eens dat we soms heel gemeen waren, daaar ben ik ook tegen en de beste heeft gewonnen, mijn kinderen zijn half Spaans, dus die hebben gewoon feest!
  Assyke, Wattman heeft wel een punt, ik was eerst die gemene schop op de borst ook vergeten, dat had een rode kaart moeten zijn voor ons, en zo waren er meer momenten van aanvallen op schenen en enkels, maar ook hoop ik dat Wattman wel mijn humor waardeert. :^)
  Wattman, gaat het weer een beetje, is de vergadering tot u doorgedrongen? :^)

 12. Kitty Schoenmakers zegt:

  Hublot! Ja dat is weer helemaal een Zilververgissing; net als bij de bushokjes.:))
  Wat een spanning hè, gisteren.We zaten met een groep in een restaurant en we moesten lachen toen mijn man bij een Nederlands buitenspel opmerkte: – Moet die vlaggen-Wielie het weer verpesten!-
  Bij de Spanjaarden had ie het echter niet verpest.:(

 13. A C T U A L I T Y zegt:

  Zo te zien bent U op zoek Naar Krooninklijke Balllluhhhhhhhhhhhhh ??
  Of was U moe van de Polonaise die niet door ging..

 14. zilver zegt:

  Kitty, ja, die Hublot! :^) Kitty, ik heb genoten, die spanning was zo erg, een jaar stroom voor heel het dorp. Leuk, die man van jou kan ook leuk uit de hoek komen.
  Mijn zoon keek in het Spaanse restaurant van zijn familie, hij ( 13 jaar ) vond het bijzonder dat zijn vader al die weken voor Holland was en bij de ontknoping stond te juichen voor Spanje. "^)

 15. zilver zegt:

  Actualitity, mmmmmmmmmmmmmmmmm, welke ballen? Ik heb wel genoten hoor, ik had interactie met jou!

 16. A C T U A L I T Y zegt:

  Kerst – Balllluhhhhhhhh
  Want die Schitteren het Meest !!!!

 17. zilver zegt:

  Ohhhhhhhhhhhhhhhhh, die, ja, die vind ik mooi en bij deze hitte kan ik wel verlangen naar een oliebol en kerstbal. Soms moet ik heel diep nadenken bij uw gedachtensprongen. :^)

 18. A C T U A L I T Y zegt:

  Ja ha, Ik spring altijd in Het Diepe.
  Want ik trek me nergens geen
  Kerst bal van aan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 19. zilver zegt:

  :^) Goed zo! Dat is de beste instelling, zolang het een ander niet schaadt en dat doet u nooit!

 20. A C T U A L I T Y zegt:

  Oh, dank U wel voor het Laatste..
  maar dat komt omdat ik ook een
  Vrouw ben vlgs sommige !!
  ha Ha Ha …Ben voor geen gat te
  Vangen..
  Ik ga nu Tantes maken..kan eerste Uur
  niet réageren..
  De kerst – Balluh dus!! Groet á Vous

 21. zilver zegt:

  Ohhhhhhhhhhhhhh, leuk, ik zie die dames graag! Of het nu dit is of dat of allebei, het gaat om een mens ze hart!

 22. Wattman zegt:

  En ik waardeer je humor enorm, Zilver. Geen angst daarvoor!
  Er is zo goed als niets tot mij doorgedrongen. Zoals meestal tijdens vergaderingen….. als ik al iets geleerd heb, is dat ik de psyche van mijn medevergaderaars weer een stukje meer heb kunnen doorgronden.

 23. renelouman zegt:

  Ik vond het een vreselijke wedstrijd waarin ik me voor nederland schaamde, zo zie je maar hoe je dezelfde dingen heel andres kunt ervaren.

 24. peterus zegt:

  Mesjeu Hublot. Wat heeft die vaak mee gedaan al was het soms pas aan het eind.
  Mooi toernooi. Om te onthouden groeten

 25. zilver zegt:

  Wattman, dat is fijn. Mijn school heeft al vakantie, ik heb vrijdag alle mails opgeruimd en de boeken in de wolken gegooid. Ja, leuk is dat he? Ieder zijn eigen agenda. jammer, maar u zal er niks aan gemist hebben vrees ik.
  Rene, ik geef toe dat Nederland erg, erg ruw speelde, maar ik vond het zo spannend en ja, er zijn partijtjes bij geweest, die vloeiden beter, maar deze was erg spannend, balstollend en ja, schamen, dat is wel een beetje zo, het was niet altijd sportief en die schop op de borst was echt heel erg en zo waren er wel meer gemene momenten, pfffffffffffffffffff, ik heb een geheugen dat altijd, bijna altijd de mooie dingen onthoudt.

 26. zilver zegt:

  Petrus, die had de prijs moeten winnen! Hublotgroetjes.

 27. annemieke zegt:

  Mooi geschreven kwatje in het gras:) xx

 28. zilver zegt:

  He, Miek! Mooie foto van jullie! Ja, heb je het ook gezien?

 29. annemieke zegt:

  Ja maar het was moeilijk te volgen met zo een knappe man naast me hihi xx

 30. zilver zegt:

  Nou, ik geloof je dadelijk, heeft hij een vader die vrij is? :^)

 31. annemieke zegt:

  Hahaha nee helaas… xx mis nog wel een leuke oom ik zal het eens vragen xx

 32. zilver zegt:

  Laat maar! :^))))))))))))))))))))))))))))))))) Ik sla me slag wel op Zuiderduin. Hahahahahah!

 33. annemieke zegt:

  😉 xx

 34. zilver zegt:

  Welterusten, het is druk hier. Wassen, koffers, tegenwerking, ohhhhhhhhhhhhhh, was het alvast maar vrijdag.

 35. Geroma zegt:

  Een heerlijk echt Zilverblog.
  Recht uit jouw lieve hart!♥
  Ik heb ook genoten van het Oranje-elftal.
  Al verdiende het zondagavond niet de schoonheidsprijs.
  Maar, wat veel plezier heeft het ons opgeleverd, zoals je omschrijft.
  xxxx

 36. zilver zegt:

  Dank je wel voor je lieve reactie Geroma, ik kom even bij je kijken, hoe gaat het nu met je voet?
  Nee, zondag speelde ze niet sportief, die schop op de borst, brrrrrrrrrrrrrrr, maar ik heb ook heel vaak en veel genoten xxx

 37. Anita1963 zegt:

  Ik ben niet zo’n voetbal fan maar de finale was natuurlijk wel uniek, we hadden die dag ook nog een dubbele verjaardag (mijn schoonzus en nichtje) dus was het de hele dag feest en ’s avonds met z’n allen voetbal kijken en ondanks het verlies van oranje een hele geslaagde avond.

 38. Ingrid van den Bergh zegt:

  zilver 12-07-2010 12:15
  Dat jij zo’n wedstijd zou verslaan, dat zou ik nog weleens willen meemaken, zilver.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s