Stilte. ( waar is de stofwolk? )

 
Na een gezellig drukke ochtend en middag van boodschappen doen, opruimen, appeltaart bakken, wassen, boeken ruilen en weer verder met het schilderen van de buitenboel, zat ik in de namiddag in de tuin heerlijk met mijn benen omhoog in mijn hemelsblauwe zomerjurk een nieuw boek te lezen. Het rumoer van de zaterdagmiddag verstomde, de winkels gingen bijna sluiten.
 
Wat was het toch? Verbaasd keek ik omhoog, een prachtige strak blauwe lucht, leek net geschilderd, niemand die met zijn vieze pootjes door de lucht had gelopen, geen herrie van dikke zilveren straalvliegen met veel bagage, veel vracht en nog veel meer mensen.
 
Zo zou het nou altijd moeten zijn, rust in de lucht, alleen de vogeltjes zie ik en geen wolk te bekennen  geen streep, geen smetje. Het verbaast me wel, waar is nou die stofwolk? Ik had verwacht dat het grauw en grijs zou worden op aarde, dat het zou gaan stinken en dat mijn pas geschilderde achterkantje mogelijk zou gaan vervuilen van de stofdeeltjes, maar niks, helemaal niks, zou het erg zijn als het nog een week zou duren?
 
Volg de wolk.
 
Foto’s.
 
Zilvertje.
 

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2010-04 en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

26 reacties op Stilte. ( waar is de stofwolk? )

 1. Smokey zegt:

  Ja, goed geobserveerd Zilver, tenminste zover er iets te observeren was. Ik verbaasde me er ook over een schreef dit vanmiddag bij Bart, die ook een schone blauwe lucht op de foto had gezet.
  `t Heeft veel voordelen. O.a. besparing op kerosine, de koningin kan `ns met haar eigen trein naar Kopenhagen en… de vogels hebben ook eens rust.
  Ben je nu klaar met schilderen?

 2. antoinette duijsters zegt:

  Zilver, wij hebben geen last, de wolk zit daarvoor de hoog, op de hoogte waar vliegtuigen vliegen.
  Geen vliegtuigen meer, heerlijk:-)

 3. zilver zegt:

  Smokey, ja, grappig he wat er nu allemaal gebeurt, wat denken we vaak machtig te zijn, maar de natuur is de baas, gelukkig maar.
  Wilde ook een foto maken, zo uniek, maar kan even niet, jammer he.
  Ja, het heeft zo veel voordelen, er zijn vast ook mensen die het een nadeel vinden en dat is sneu, maar ik heb er op dit moment geen een.
  Ik zit nu op de helft, ik doe elke zaterdag een stukje, als ik het in ene zou doen,nou dan kom ik niet aan mijn andere dingen toe en het is zo weer maandag brood op de palnkdag. Fijne avond, ik ga snel afwassenen nieuws kijken.

 4. zilver zegt:

  Antoinette, ohhhhh, dus het is niet zo dat het de zon verduistert en ons het zicht ontneemt, nou gelukkig maar, maar hij kan toch lager komen?

 5. René Louman zegt:

  Je merkt die stofwolk wel degelijk: het is ontzettend rustig, echt opvallend. Kennelijk ben je zo aan vliegtuigen gewend geraakt dat je ze pas opmerkt als ze er even niet zijn.

 6. zilver zegt:

  Rene, ja, lekker rustig he en die lucht zo mooi, ik vind het geweldig, maar als ik het allemaal zo lees, kan het slapende broertje van deze vulkaan ook wakker worden, in 1783 dacht ik, is dit ook gebeurd, met hongersnood tot gevolg, gek he, denken we zo veel te weten, maar we weten gewoon altijd weer te kort, toen ik van de week uit mijn werk kwam kon ik mijn oren niet geloven, Schiphol dicht, voor een wolk, ongekend.

 7. Bart zegt:

  Ja, Zilver, het viel me gisteren al op, vooral die stilte…heerlijk!
  En we lijken hier beneden dus weinig last van die stofwolk te hebben, die vertoeft in hoger sferen… 🙂
  Nog een fijne streep-loze zondag gewenst, groetjes, Bart

 8. Wattman zegt:

  Mijn hemel, wat doe jij allemaal op een zaterdagochtend?! Geen verfspatten in de was of waspoeder in de appeltaart? En dan nog puf om het zwerk af te zoeken naar een onzichtbare wolk? Pffff….compliment!
  Enfin, leuke blog!

 9. zilver zegt:

  Bart, zalig he die stilte! Jij ook een streeploze zondag!
  Wattman, hahahaha, nee, hoor alles is goed verlopen, ja, ik heb altijd en druk programma, door de weeks naar het werk, dan moet alles in het weekend. Ben daarbij mijn huisje aan het opknappen, dat is best een hele klus, maar ik doe het deeltje voor deeltje, moet wel om je lachen, is grappig en nu ga ik fijn met mijn boek verder op de bank, dag allemaal fijne avond! De Zilvertjes gaan op stok.

 10. Annet Lemaire zegt:

  Geen vuiltje aan de lucht zo lijkt het….
  En ook geen opzienbarende zonsondergangen
  en toch is het hommeles….
  Misschien als die tweede uitbarst, maar dat
  hoop ik niet…….
  Laat het maar lekker gaan regenen…..
  Groeteliefs Annet

 11. bert zegt:

  tja, zelden zulk een zuiver lucht aan de hemel als vandaag – geen strepen van vliegtuigen en stiller dan anders … Ik herinner me een aantal jaar geleden nog dat een uitbarsting op de Filippijnen zorgde voor een koudere zomer op aarde …

 12. ceesincambodja zegt:

  Helemaal niet erg hoor.
  Kun je je een voorstelling maken hoe het leven hier bij ons is: nooit een vliegtuig en geen strepen in de lucht; héérlijk.
  (Ga eens uitzoeken hoe de treinen rijden naar ZO Azië…)
  Ceesgegroetje

 13. Kitty Schoenmakers zegt:

  Als ie op 3 kilometer hoogte voorbij glijdt, dan zullen we hem niet zien, lijkt me. Maar het is wel gevaarlijk voor vliegtuigen 🙂

 14. zilver zegt:

  Annet, ja, die broer, als die maar blijft slapen.
  Bert, ja, prachtig he die lucht, hier is nu het laatste nieuws dat alles aan de grond blijft tot 14.00 uur.
  Cees, ja, wij zijn het normale vergeten, maar ik geniet van de rust in de lucht, nu de auto’s nog van de weg af.
  Kitty, maar wat ik niet kan bevatten is, dat het de zon niet versluierd schijnt, zelfs niet een dagdeel, zou best meer wilen weten, maar vind nergens een antwoord.

 15. rob zegt:

  nou zilvertje , denk dat die stofwolk hier binnen neergedaald is , komt geen end aan met al dat stofzuigen ,
  had ik de ramen en de deuren maar niet open moeten laten staan , maar zo lekker weer ,
  fijne dag , rob

 16. Aad Verbaast zegt:

  Mooie links heb je er bij gezet. Hier nog eentje: http://www.eurad.uni-koeln.de/index_e.html
  Ik vind het allemaal maar verwarrend, geen stof te zien in die helderblauwe lucht. Maar ja, ik ben geen expert.
  Vandaag weer volop zomer!

 17. zilver zegt:

  Rob, ja, we hebben last van een binnenwolk, hemeltje, hier schijnt de zon naar binnen, ik zie allemaal stof en ik heb het gister nog gedaan, alles, met droog en nat, maar ja, zo is dat bij ons allemaal. :^)
  Dank je voor de link Aad, ik lees het Noord-Hollands Dagblad, die had allemaal linken bij eent artikel over de vulkaan, ik ga straks met die koffie die van jou bekijken, dank je.
  Ik lees net op internet dat de Telegraaf meldt wat piloten zeggen over die proefvlucht, die zien ook niks.http://www.telegraaf.nl/binnenland/6546758/__Geen_vuiltje_aan_de_lucht__.html

 18. Burro-Holanda zegt:

  @Zilver; Nou Zilver. Volgens mij merk ik wel wat van dat stof hoor. Mijn auto zit er elke dag weer onder. En de horizon is toch wel een beetje vuiler dan anders.

 19. zilver zegt:

  Burro, wat bijzonder, hier is het juist schoner, mogelijk maken de vliegtuigen hier veel vuil, ik weet het niet. Ik woon heel dichtbij waar veel vliegtuigen overkomen, ik vind het zalig die rust, nu de auto’s nog. :^)

 20. Floortje zegt:

  Laat het vooral nog een week duren! 😉
  Liefs,

 21. zilver zegt:

  He lieve Floortje, er zullen best wel mensen nu in de problemen zitten, maar voor me gezin is het zalig, heerlijke blauwe lucht, geen lawaai, voelt zo zalig natuurlijk. Maar wat het ons gaat brengen geen idee?
  Floortje, ik heb sinds 1998 niet meer gevlogen en rijd al langer geen auto meer en vorige maand heb ik ook mijn rijbewijs niet laten verlengen, hoe ouder ik word, hoe meer ik snak naar de eenvoud van vroeger.
  Ik zit zo lekker in mijn tuintje te studeren, koffie erbij, af en toe een was ophangen en andere klusjes, wat wenst een mens nog meer. Fijne zondag!

 22. Harry C A Daudt zegt:

  @Zilvertje….zei er niet een bekend amsterdams voetballertje/oefenmeestertje:’elk nadeel heeft z’n voordeel’ of omgekeerd?
  graafse groet

 23. oma zegt:

  Ha Zilvertje,
  Het is idd een stuk rustiger zonder al dat gevlieg. oma

 24. Heyta (Ivy) zegt:

  De stilte is heerlijk! Hoewel wij geen last hebben van vlieglawaai merk ik ook hoe blauw de lucht is zonder strepen. Mag nog best een hele tijd duren.

 25. Hans Bloemhof zegt:

  Die 750.000 gestrande passagiers zullen het wel niet met je eens zijn. Maar ik ga met jou mee. Laat het nog maar een weekje duren. Wat een stilte.
  En het dunkt me dat het milieu er ook wel bij vaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s