Zomertranen. ( De Suikerhartjes op vakantie )

Apathisch zit ik in mijn stoel…….
 
Hij moest zo lachen om mijn kriebelende afscheidskussen, we namen al een kwartier eerder afscheid, want als de auto hem zou komen halen, dan hadden we nog maar zo kort tijd, louter voor een korte omhelzing en goede wensen en zo verliep het ook en die lekkere grote lummels worden zo verlegen als je afscheid neemt in het openbaar, al heeft hij er wel maling aan, want hij komt altijd dadelijk naar me toe, waar andere stiekem ontsnappen, maar je merkt wel een vleugje ongemak. Ik wilde hem niet loslaten en hij was ook emotioneel, een nieuwe sprong op weg naar zijn volwassen worden.
 
Hij is nu een kwart kop groter en hij stond ook nog eens op zijn bed, als een reus zakte hij door zijn hurken, hij ruikt al zo lekker naar man, als een man die goed voor zich zelf zorgt, hij geniet zo van die warmte en knusheid. Ik voel die omhelzing nog op mijn huid prikkelen, in mijn hart kloppen, ik ruik hem nog, ik voel de liefde gloeien in mijn poriën.
 
Het laatste eten samen vond ik zwaar, zijn zusje is al een paar dagen weg, die is met de auto vertrokken, hij gaat zo vliegen, zijn eerste keer.
 
We zouden allemaal gaan, maar telkens gooit er iemand roet in het eten, dus ik blijft thuis en de Hartjes gaan naar Spanje.
 
Het is het thema van mijn leven, het is het allemaal net niet en we redden het altijd net wel. Maar wat is het toch fijn als je mensen hebt waar je zo van houdt, waar het moeilijk van afscheid nemen is, waar je trots op kunt zijn en waarvan je kan zeggen, kijk, die heb ik nou in mijn uppie opgevoed.
 
Wat is het toch eigenlijk fijn als je mensen zo kan missen dat je er van moet huilen.
 
Je geniet alleen de hoogtepunten, na het ervaren van dieptepunten.
 
Zilvertje. ( foto: kerstontbijt, lang geleden )

 
 
 
 

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2009-07 en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

20 reacties op Zomertranen. ( De Suikerhartjes op vakantie )

 1. w van den akker zegt:

  zilver, je bent een kanjer!
  voor dat je het weet zijn je poppedijntjes weer thuis.
  fijne dag!

 2. zilver zegt:

  Ja, de tijd gaat snel!

 3. Aad Verbaast zegt:

  De suikerhartjes zijn een verslaving en een van de weinige verslavingen waar je juist niet van af wil komen natuurlijk! Blijf maar lekker verslaafd daaraan!

 4. Maria-Dolores zegt:

  en als ze dan terugkomen, hebben ze allerlei spannende verhalen over alles wat ze in Spanje hebben meegemaakt…
  fijne zondag,
  Maria-Dolores

 5. zilver zegt:

  Aad, ja, hahahaahahah, nee, en het hoeft ook niet, gelukkig maar!

 6. Ate zegt:

  Griezelig he, en dan straks op kamers……..

 7. zilver zegt:

  Maria, ja, ik ben nu zo benieuwd, hoe hij het vliegen vond, maar ik heb nog geen bericht terug.
  Ate, ik vertrouw er op, dat het allemaal goed gaat, ook dan, maar dat missen is wel erg raar, dat begint al als ze naar school gaan en daarna moet je ze steeds maar meer laten gaan, het hoort zo, maar het is gek. Fijne dag allemaal!
  Ik weet van de oudste Suikerhartjes dat het zo vreemd is, dat je eerst alles weet, van het gat in de schoen, tot aan de eerste zoen en dan wordt het hard minder.

 8. K zegt:

  maar het mooiste is dat jij ze die fijne vakantie naar Spanje van harte gunt, ieder jaar weer!

 9. zilver zegt:

  K, wat lief dat je dat zegt, ja, natuurlijk, ik vind ook dat ze het zo verdienen, het is ook zo fijn in Spanje, ze zijn nu zonder hun papa, ze zijn met familie mee, is ook lief van hun Spaanse familie. Er was ook een jaar, kon ik het ook niet redden, heb ik mijn geld van mijn ticket aan een goed doel alhier op het weblog weggegeven, ja, het is een fijn gevoel anderen wat te gunnen, ik denk dat ik dit belangrijker vind dan zelf te genieten, want je geniet als je weet dat een ander geniet, maar dat neemt niet weg, dat ik dit jaar weer ga sparen en als de belasting het dan ook weer wil hebben, dan ga ik er heen en dan vraag ik of ik het af kan kopen met een mop, of liedje. Fijne dag! Dank je voor de post!
  Maar ik denk dat ik door mijn nieuwe baan, die na de vakantie begint, ik nu een regelmatig inkomen heb en al die ellende voorbij is. Ik hoef geen klussen meer aan te nemen, zelfs geen pokkenklussen.

 10. rob zegt:

  hoi zilver, je moet maar zo denken dat ze het heel fijn hebben daar, en ze zullen best veel aan je denken.
  dat kan niet anders met zoooooooooooo,n lieve moeder, lieve groet rob.

 11. zilver zegt:

  Rob. :^)
  Ik heb het gisteravond niet meer gezien, wel een puntje op Nova, ik was zo moe, ik ga spoedig de valkuil op de foto zetten en nu ga ik afsluiten, ik ga naar buiten, fijne dag en heel veel plezier bij You Tube, oh, nee, maar dan anders, het leken me leuke mannen met keigave muziek!

 12. easywriter6616 zegt:

  Ha, herkenbaar: Easykid is al een week op zeilkamp. Had me voorgenomen van allerlei nuttige dingen te gaan doen lekker in m’n uppie, maar precies als elke keer dat hij weg is, kom ik tot weinig.

 13. zilver zegt:

  Easy, wat is dat toch apart he, alsof het leven even uit mij gezogen is, of als een amputatie, maar Blancie is deze vakantie al twee maal lang weg geweest en het overkwam me, nu stap ik zo de deur uit, ik dwing mezelf! Goed weer voor zeilen, zalig!

 14. coby zegt:

  Ja, fijn dat je je kinderen dat allemaal zo gunt. Nu komt er een tijd, dat je misschien ook eens samen met ze er even op uit kan, wie weet!
  Lieve groet, Coby

 15. Antoinette Duijsters zegt:

  ja zilver, zo is het leven, je voed ze op en dan komt de dag dat ze de wijde wereld in gaan. Maar als het goed is, kommen ze regelmatig terug, ook naar vele jaren:-)

 16. Flip Willemsen zegt:

  Mooi Zilver. Wat goed dat ze op vakantie zijn en jij daarvoor hebt gezorgd. Wat knap ook. Hopelijk kun je volgend jaar met ze mee, moet je snel zijn. Want over een tijd mag je niet meer mee, of willen ze zelf niet meer. je zoon en het afscheid, lief.

 17. vuurjuffer zegt:

  hoi zilver, een beetje kunnen genieten van je vrijheid?
  dat is de andere kant:))
  groetje

 18. Smokey Robbinson zegt:

  "Het is het thema van mijn leven, het is het allemaal net niet en we redden het altijd net wel"…
  een zin die me bij blijft uit je hele (mooie) verhaal Zilver. Net niet. Herkenbaar als metafoor. Wat de diepere betekenis daarvan is…….Maar het is zoals het is. Ze hebben vast een mooie vakantie, jouw suikerhartjes. En intussen: maak er wat van en kom je tijd goed door.

 19. cor3306 zegt:

  je vertelt jezelf zo goed vind ik en dat stukkie net wel en niet pik ik er ook uit net als Smokey

 20. Joostx zegt:

  heel mooi verwoord Zilver;
  ontroert me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s