Meisjes. ( modern sprookje )

Meisjes. ( modern sprookje )


Bij het vuur zaten de zeven kleine meisjes, voor het eerst stond op hun hoofd de tooi van de bijna vruchtbare vrouw, de omslagdoeken waren minder kleurig dan voorheen en de sandaaltjes hadden scherpe puntjes, waar ze een mogelijke belager stevig mee konden priktrappen, meisjes voor hen, hadden het gemak ervaren om niet te snel op te vallen tussen de bomen met deze kleur omslagdoek, om met dat wat je aanhad je zelf te kunnen verdedigen, want veel tijd is er vaak niet als je “de vijand” tegenkomt.


De oude wijze vrouwen hadden de verhalen verteld, van komen over drooggevallen zeeën, over bootjes en aanspoelen, over oorlogen en vuur en donder uit de hemel, de meisjes hadden zo genoten van die verhalen, maar de verhalen van het doorgeven van het leven vonden ze minder leuk, als ze even uit het zicht waren geweest van de wijze vrouwen, hadden ze stilletjes gegruweld van al dat gedoe, een man die zijn vurige speer in je boorde om de stam te laten groeien en het leven dat dan later ontkiemde in je eigen schoot, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.


Maar het ergste waren nog wel de verhalen van enorme beesten met ronde poten die langzaam doch gestaag oprukten van ver, heel ver, maar die door sommige stammen al gehoord en gezien waren, rechtop lopende dieren hadden met hakmessen mooie planten omgehaald en ze dronken uit een kommetje dat ze gewoon achterlieten tussen de bomen…


De wijze vrouwen hadden hen gewaarschuwd… als je ze ziet, vlucht, ze brengen onheil en verdriet. Er waren verhalen verteld van stammen heel ver, die gevangen werden genomen, achter hekken, die niet meer op jacht konden gaan en zich gek en lamlendig dronken aan gevaarlijk water……


Ze waren nu bijna volwassen maar voelde de last van het leven, het leven dat nooit meer zorgeloos en speels zou zijn.

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2009-06 en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

22 reacties op Meisjes. ( modern sprookje )

 1. AstroLogicus zegt:

  Misschien ook aardig om te lezen. Mijn sprookje: De zeven flikkerkinderen en de weerwolf. Gepubliceerd op BASIC PUBLISHINGhttp://www.basicpublishing.nl/index.php?page=show&id=18007

 2. zilver zegt:

  Kom straks naar je toe, dank je wel!

 3. de_muze zegt:

  ehhh, sprookje?
  lijkt toch echt op een scifi verhaal meissie

 4. zilver zegt:

  Nee, de ronde (wielen ) dingen zijn gekomen en pakte vele mensen hun land en goed van, ook Holland deed er aan mee en deelde Bijbels uit en spiegeltjes en hebben jonge vrouwen van de eer ontnomen gaven en een ziekte op de koop toe, maar je mag het lezen zo als je wilt, je bent er weer!.

 5. Anoniem zegt:

  Zeker Zilver, jou verhalen kun je lezen zoals je wilt, ik lees er een historisch verhaal in.

 6. zilver zegt:

  He, lieve Antoinette, ja, ik ook, maar het kan anders. Ik heb lekker nog een dagje vrij, ik ga zo lekker koffie drinken en dan nog even opruimen, de Hartjes hebben ook vrij, zo lekker het is net weekend.

 7. Jeroen de Baaij zegt:

  Mooi verhaal Zilver, het zorgeloze leven is voor altijd voorbij

 8. zilver zegt:

  Astro, Wim, ik heb het gelezen, een bewerking van een oud Sprookje, de Wolf en de 7 geitjes, maar dan met de toevoeging van wat oudemannengenot, nou niet mijn ding, als het nou iets toevoegt, zeg ik oke, maar het doet dat niet in mijn ogen, het breekt af, echt zonde, ik kon daar niet inloggen, dus vandaar maar hier feedback.

 9. zilver zegt:

  Jeroen, ja, dat staat vast, dank je, ik oefen me tussen de bedrijven door met het schrijven van sprookjes, de reus van de Klaterberg, vind ik tot nu toe mijn betere, het valt niet mee, maar alle begin is moeilijk.
  Hier de link: http://www.vkblog.nl/bericht/247029 ( de reus van de Klaterberg )

 10. rob zegt:

  hoi,zilver,
  ben lekker vroeg, heb net weer een mooi verhaaltje gelezen van je.
  groetjes,rob.

 11. zilver zegt:

  Oh, wat ben je lekker vroeg, doe je goed, of is het wat anders, als alles goed is, dan pak je het goed slim aan!

 12. Effie zegt:

  Mooi sprookje, zilver.Heel mooi.

 13. gingy zegt:

  @ Zilver even off topic, als antwoord op jouw reactie op mijn blog.
  Weet je, ik ben het helemaal met je eens, het is een rotzooitje geworden. Zet je oude browser maar weer lekker terug!
  En nee, met de uploader kan ik geen foto’s ophalen, integendeel, knalde er steeds uit. Picasa Google is een goed alternatief voor mij nu. Upload de foto naar online, ga er op staan, druk op eigenschappen en zo krijg je de url. De foto is dan klein, maar je kunt hem alle kanten uitvergroten.
  Ben hier heel enthousiast over!!

 14. zilver zegt:

  Dank je Flip. :^) Ben een beetje aan het zoeken, het is het nog niet helemaal, maar eens zal het lukken.
  Gingy, dank je wel voor je tip, als ik het zie dat iemand problemen heeft, kijk ik altijd of ik het weet, maar dat van jou, ja, kan ik niet verhelpen, ik ga het proberen, ik heb dat programma wel, nou ja, ik hoop het, want veel is verdwenen met die nieuwe browser, ja, ik zou wel weer terug willen naar mijn oude browser, maar dan kan ik niet op mijn weblog, maar wel weer die andere dingen, maar weet je, ik weet niet welke het was en hoe ik dat moet doen, ben er zo mee in de weer geweest. Fijne avond. Het is zo een gedoe en ze bedoelen het vast heel goed, maar ik voel me toch in de kou gezet.

 15. dr Sigmund zegt:

  Ja, sprookjes zijn vaak niet leuk.
  Ook al wil men ons dat vaak doen denken!
  gr eva

 16. Oliphant zegt:

  Zou mijn leven ooit zorgeloos worden? Ik heb er een hard hoofd in. Je hoeft er dus geen ontluikende vrouw voor te zijn om de problemen des levens voor de kiezen te krijgen. Ze zijn alleen niet voor iedereen hetzelfde.
  Groet, O.

 17. oma zegt:

  Ha Zilvertje,
  Je logje is weer online en dat is fijn.
  Wapen je suikerhartjes maar voor deze boze wereld, maar soms is hij ook niet zo boos. oma

 18. Ate zegt:

  Mooi verhaal, zilvertje…

 19. ceesincambodja zegt:

  Over aangespoelde bootjes gesproken, Zilver, moet je straks eens bij mij kijken.
  Ceesgegroetjes

 20. zilver zegt:

  JeetjeMina, :^)
  Oliphant, tja het leven….
  Ate dank je.
  Cees, ik moet nu snel naar mijn werk, ik kom vanavond als ik klaar ben.

 21. lisette-over-nld zegt:

  Mooi verhaal Zilver! Leuk hoor, sprookjes schrijven. Je moet dit wel kunnen, fictie. Jij kunt dit. Ik scoorde bij cursussen altijd veel hoger op realiteit…..
  Vandaag heb ik een verhaal toegevoegd aan de groep over de overgang. Je kunt het altijd verwijderen als je het niet geschikt, te ver van het onderwerp vindt liggen of wat ook.
  Mijn andere verhalen over de overgang krijg ik niet in de groep geplaatst, ik begreep van Thera en GJB dat jij dat als beheerder zou kunnen? Kijk maar of het lukt en welk verhaal je geschikt vindt.

 22. Smokey Robbinson zegt:

  Velen die veel van het leven hebben gezien kunnen het mooiste schrijven….
  En jij kunt schrijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s