Schaatsen!

 

terwijl de wereld in brand staat, probeer ik in mijn eigen koninkrijk mijn schaapjes gelukkig te maken, gelukkig en tevreden, een veilig gevoel te geven en vooral het goede voorbeeld te geven, maar dat is soms ook op mijn tenen lopen, maar het afgelopen weekend niet, alles ging zo gladjes en gezellig en in grote harmonie.

blancie kan erg goed schaatsen, op woensdagmiddag stond ze voor het eerst van haar leven op de schaats en ze oefende met zandstra’s op zaterdag was in de sportwinkel de nieuwe voorraad schaatsen binnen gekomen en daar kreeg ze haar eerst noren, van viking, dat glunderende koppie……..

de schaatsen die emilio graag wil hebben zijn er nog steeds niet, zijn niet eens te bestellen, het is een gekkenhuis zegt de verkoopster, maar hij vindt het niet erg, hij heeft moeite om weer de oude te worden, de griep heeft hem een jasje laten uittrekken.

die middag achter blancie aan het ijs op, ja, helpen met schaatsen onderbinden, ondersteunen, want op noren schaatsen is een vak apart…. dacht ik, maar niet voor blancie, ze kan het supergoed, bij de eerste slagen al, wat een sportvrouwtje. op zondag maakte ze zelfs een hele tocht, maar nu is ze even klaar met schaatsen, geweldige blaren, oei, wat gemeen diep. maar ik hoor haar niet klagen, ze regelt zelf de verzorging en haar noren gingen weer in haar rugtas vanmorgenvroeg, wat een optimist en doorzetter.

dit weekend twee fietsen laten maken, licht, laten ontdooien, banden laten plakken, oei, zo zonde van het zuur verdiende geld, maar gelukkig woon ik dicht bij de fietsenmaker en ze helpen ons altijd dadelijk, maar toch even een heel dagloon naar de maan en als klap op de vuurpijl staat emilio’s fiets ergens op slot en zijn de sleuteltje weer weg, dat wordt weer een heel lange weg van tillen en de fietsen worden per jaar groter en zwaarder. dan kijkt hij me zo lief schuin aan, maar je kunt toch niet boos worden op zo een suikerhartje, hij wil het zo graag goed doen, maar kan zo intens genieten van veel dingen en dan is hij de hele wereld vergeten, zo ook zijn spulletjes…..

nou ik hoef me dus niet te vervelen, fiets ophalen, huis opruimen en veel lezen voor mijn werk, mijn huis anders indelen, want er komen nieuwe spullen en nog veel meer, ja, dat heb je als je in het weekend geen klap uitvoert en alleen maar geniet… maar het was zalig en daar gaat het om in het leven.

Foto: Blanca in Sprookjeswonderland met Zilvertje, Blancie is hier ruim 2 en Zilvertje 42, het lijkt gister, maar dat is het niet.

Meer over schaatsten.

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2009-01. Bookmark de permalink .

18 reacties op Schaatsen!

 1. dwaler zegt:

  Zilvertje, zo’n huiselijk verhaaltje. Een weekend dat van roetemetoet voorbij is. Maar waar ook weer zo veel in is gebeurd.
  En dan ook nog een lieve man, Falco of hoe heet die wereldberoemde schaatser in huis gehaald.
  Een prachtige sprookjeswereld nu nog extra reservesleutels voor deze wonderwereld.
  Je bent een droomprinses met lieve suikerhartjes.
  groet dwaler.

 2. Geroma zegt:

  Ik gun je alle liefs en goeds met en zonder je suikerhartjes! Fijn dat je zo’n goed weekend hebt gehad…….Dat verdien je!
  Liefssssssss

 3. viktor loman zegt:

  Het gaat toch altijd meer om wat er dichtbij is dan veraf, al ben je natuurlijk toch met iedereen verbonden.
  groetjes
  rené Trouwens: wat mij altijd opvalt bij foto’s is dat je meteen ziet dat ze oud zijn, al kun je vaak ook niet precies zeggen wat het nou is, maar je ziet het meteen. Je korte rok? de verkleuring van de foto?Reactie is geredigeerd

 4. Aad Verbaast zegt:

  Vandaag de schaatsen weer in het vet! Het waren mooie dagen 🙂

 5. Zilvertje zegt:

  Geroma, dank je wel! Ik heb genoten van je mooie maan, zo prachtig, zo leuk dat jullie het samen gingen bekijken, lijkt me echt genieten.
  Ja, Viktor, dat is zo, verbonden met velen, maar de thuisbasis is belangrijk en staat altijd voorop. Het is een foto van een foto en dan zie je die flits en ja, de kleding de haardracht, ja, alles ademt verleden, grappig he.
  Aad, ik heb genoten!

 6. martin zegt:

  Ja met al dat ijs verloopt het gladjes.
  Het mooiste vond ik dat mijn zoon van acht een stuk ijs meenam achter op de fiets om te kijken hoe lang het ijs zou blijven op het balkon. Vanmiddag was het opeens weg.

 7. On Yer Bike zegt:

  Leuke foto hoor! Het lijkt de Efteling daar wel. Zelf ook geschaatst?

 8. Zilvertje zegt:

  Martin, wat grappig, ja, het dooit nu best!
  On Yer Bike, het is sprookjeswonderland in Enkhuizen, ook zo iets, maar dan kleiner, ook met sprookjes, voor kleine meisjes echt leuk en te behappen. Ja, ik heb het geprobeerd, maar had een arm nodig, heb het zolang niet gedaan, Blancie bood die aan, maar daar durfde ik geen gebruik van te maken, bang dat ik haar mee zou trekken, nee, ik moet nog flink oefenen en jij?

 9. coby zegt:

  Ha Zilvertje, fijn dat het weekend zo heerlijk ontspannen en goed was, daar knapt een mens van op. Effe bijtanken. Blancie heeft talent dus. Van wie heeft ze dat? Kon jij vroeger goed schaatsen???
  Lieve groet, Coby

 10. Summer zegt:

  Dat heeft Blacie snel gedaan: leren schaatsen. Wat heet: ze heeft het zichzelf blijkbaar geleerd!

 11. Zilvertje zegt:

  He, Coby, ja, het was zalig en deze dag ook, gewoon haast geen klap uitgevoerd, alleen maar genieten, kletsen, eten, even wat rommelen en weer gezellig doen. Haar papa kan goed schaatsen en ik deed het vroeger ook graag, ik had van die houten, zalig, daar mee kon je vliegen over het ijs, Blancie, kan ook heel goed op de rolschaatsen en op een wiel fietsen en ze is heel sterk, ohhh, dat is zo schattig, ze gymt elke avond, ze drukt zich op en staat op haar hoofd, doet buikspieroefeningen, ohhhhh, dan geniet ik zo, ja, het is een leuke grappige meid en als ze wel eens stout is en ze doet leijk, dan komt ze even later sorry zeggen en dank krijg ik toch een lekker knuffel, alleen daarom smacht ik soms naar een lelijk woord, maar dit weekend, had ik Suikerzoete engeltjes in huis. :^)
  Welterusten xxx

 12. Zilvertje zegt:

  Summer, ze reed woensdag zo weg en zaterdag op haar Noren weer, ik begrijp er geen snars van, ik heb het vroeger achter een stoel geleerd, maar was toen wel veel jonger, drie of zo. Ik vind het super van haar.Reactie is geredigeerd

 13. eva zegt:

  Wat goed en wat heerlijk dat ze zo goed kan schaatsen.
  Genieten is dat lijkt mij, niet alleen voor haarzelf maar ook voor jou!
  gr eva

 14. Afi zegt:

  Mmmmm, schaatsen…
  ik heb het ook achter een stoel geleerd van mijn vader. Met van die Friese doorlopertjes.
  En dan later houten Noren en toen…
  de eerste tocht!
  Ik heb de medaille nog.
  Oer-Hollandsch…
  Zondag lekker erwtensoep gemaakt.
  Een hele grote pan.
  Maar vandaag voelde ik, dat de lucht warmer was op mijn gezicht toen ik de stad in fietste…
  Lief, zoals je over je kinderen schrijft.
  Liefs van Afi

 15. Zilvertje zegt:

  Eva, ja, helemaal waar, ik geniet er zo van.
  Afi, ja, regen hier, wat leuk, ik heb niks meer van die tijd, wees er maar heel zuinig op. Ze zijn ook zo lief, ik ben dankbaar dat ik ze nog heb gekregen op de valreep, zo bijzonder.

 16. pacopainter zegt:

  Ja, het is weer voorbij

 17. dwaler zegt:

  Herinneringen om te koesteren in je hart.
  Een aandenken, tastbaar, maar ozo makkelijk kwijt te raken, te verliezen of achter te laten.
  Herinneringen om voor altijd te koesteren in je hart.
  Straks begint het voorjaar weer waarin allerlei ontluikt en gaat te bloeien.

 18. oma zegt:

  Ha Zilvertje,
  Het was even een ijsfeest in Nederland, je zorgen vergeten en genieten.
  Als het vriest ontdooit Nederland.
  Kleine kinderen worden groot, vandaag kwam Jonge DJ thuis, ik ben gevallen!
  Met de fiets?
  Nee, op het schoolplein. oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s