Junior songfestival. ( Strooit de Volkskrant geen leeszaad? )

  Heeft u ook gekeken? En wat vond u er van? Wij keken en waren onder de indruk van het hoge niveau, de leeftijd van de kinderen vonden wij wel bijzonder, tussen de 10 en de 15 jaar, maar dit is mogelijk nodig omdat de druk enorm is, de lat hoog ligt en de reizen en repetities, lang, ver en zwaar zijn.

Veel deelnemertjes, hadden al de looks van een popster en je zag er nog weinig kind aan, maar gelukkig waren er ook bijdragen die zo echt vrolijk, aanstekelijk en vol kind waren en dat de vrolijke bijtjes ( twee meisje en een jongen ) wonnen vonden wij meer dan terecht. Op You tube vonden wij op zondagmorgen al de clip, al moet ik eerlijk zeggen dat de oorspronkelijke bijdrage, met het lieve dansje, adembenemend schattig was, je hart ging open, of je nou wilde of niet, het clipje is iets gelikter, maar goed, eerlijk is eerlijk het is ook schattig. De kinderen acteerden erg goed.

De ontknoping kwam heel vlot, de winnaar werd uitgeroepen en de gelukkige werden naar voren gehaald, het jongetje kreeg een prijs in de vorm van een koffertje in zijn handen gedrukt en de muziek begon al te spelen en hup, weer het liedjes zingen en dat deden ze geweldig knap onder druk van die geweldige winemotie en het kleine jongetje danste en zong het hele liedje met het koffertje in zijn hand, geweldig lief om te zien, de blijdschap spatte er van af.

Maar wat dan zo jammer is, is de teleurstelling op de maandag, er was hier een run op de Volkskrant, want we wilden graag nog eens alles nalezen en de foto’s zien, de volledige uitslag op papier, om dat nog eens rustig na te bespreken en er weer van te genieten, maar wat een sof, wij konden het artikel nergens vinden, zien wij het over het hoofd?

Of is de Volkskrant gewoon weer vergeten om aan zijn jonge lezertjes te denken? Strooit het geen zaad voor een nieuwe lichting abonnees/lezers? Ik weet nu al dat de Volkskrant zich niet meer richt op mijn leeftijdsgenoten, het zijn de adolescenten en de twintigers en dertigers, maar vergeet men nu ook de jeugd rond de tien, die groep die zo gestimuleerd wordt op school om de krant te lezen?

Wij hopen maar dat we gewoon slecht gekeken hebben en dat het nog ergens staat, laat u het ons weten, maar hoe dan ook, een erg prominente plaats heeft het niet, anders was ons oog er wel op gevallen.

De winnaars.

Zilvertje.    

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2008-11. Bookmark de permalink .

10 reacties op Junior songfestival. ( Strooit de Volkskrant geen leeszaad? )

 1. K zegt:

  Junior? Misschien dat we dit maar eens moeten doen ipv de seniorversie. Die is al jaren niks meer. Met ook een juniorjury! Die zijn nog a-politiek dus neutraal en eerlijk.
  ik heb gekeken: http://www.youtube.com/watch?v=sPG0nHdcC-4&feature=related
  dit is een filmpje van het festival zelf. Wel een moeilijk liedje!Reactie is geredigeerd

 2. Zilvertje zegt:

  K, ja, dit is leuk hoor, ook de aanloop er naar toe en het geld van de bellertjes, gaat naar een goed doel, waterputten.
  Ben zo blij dat jij deze link vond, dit is het stukje dat ze het nogmaals zingen, zie je het koffertje, hij heeft zo een grappig gezicht, hier begon iedereen dadelijk al bij de eerste keer van het liedje horen te zingen en te dansen, dit is universeel, je kunt het mee zingen en er op dansen, geweldig!

 3. Astrid Rijff zegt:

  Ik denk dat dit onderwerp meer thuishoort in Kidsweek of Kidsweek Junior], de kranten voor het jonge grut.
  Wij hebben het ook gezien en vonden het ook wel erg ‘volwassen’ allemaal. De zelfgeschreven (?) liedjes waren stuk voor stuk omgetoverd in Eurosongfestivaldeuntjes met bijbehorende dansjes en bewegingen. Driewerf bah!
  Dat die bijtjes wonnen vonden wij dan ook zeer terecht. Behalve dat het het allermoeilijkste liedje was ( echt rétemoeilijk!)was het ook het enige dat nog een beetje aan het kindzijn tegemoet kwam.
  Voor mij hoefde het allemaal niet in de grote-mensen-krant.

 4. Zilvertje zegt:

  Astrid, leuk dat je het ook zag, ja, wij willen dit wel in de krant, we eten ook aan een tafel en niet apart, dit is de leeftijd dat je ze aan de krant kunt helpen in mijn ogen.
  Ja, sommige landen hadden een hoog gehalte aan opgepompte jonge mensje, zo zonde, ook al te pikant, jammer, maar we hebben erg genoten en alles goed van commentaar voorzien, leuk hoor zo mee te kijken met de jongste spruiten.

 5. Coby zegt:

  Ik heb het niet gezien en ook niet gevolgd, Zilvertje. Maar dat je kinderen en jij dit zoeken en niet vinden in de VK, ja, dat zag ik voor me.
  Lieve groet, Coby

 6. mai zegt:

  Ik heb er ook naar gekeken, samen met mijn kinderen, en we vonden het ook erg leuk. Mij viel ook dat grote verschil op tussen kinderen van net 10, en "al" 15, die zijn dan toch al erg kind-af.
  De nederlandse deelnemers hebben hun eigen liedje geschreven, een klasgenootje van mijn zoon deed mee aan de halve finale, maar van een groot aantal liedjes kon ik me dat niet voorstellen. Te gladjes idd.
  Naar het volwassenen songfestival kijk ik al jaren niet meer, dit is een goed alternatief.

 7. Doranne zegt:

  ik zag heel toevallig de laatste liedjes en dacht gelijk al waarom komt dit niet in de krant,gewoon een lekker hypje vooraf en een lekkere nabespreking? veel leuker als dat songfestival voor "volwassenen"

 8. pacopainter zegt:

  Dat komt omdat er al zoveel van dit soort wedstrijden zijn.jammer

 9. Luuk zegt:

  Niet gezien en als ik het geweten had ook niet gekeken.
  Ik vind het kind in zulke situaties commercieel uitgebuit. Alsof er voor een kinfd geen belangrijker zaken bestaan da het najagen van roem.
  groet Luuk

 10. gala zegt:

  dit songfestival is geheel aan mij voorbij gegaan. Na het zien van de clip ben ik een beetje ‘bizzy’ 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s