De Tatoeage.

 

piet van der werf was al voormalig rasechte zeeman goed voorzien van tatoeages en eerlijk is eerlijk er zaten juweeltjes bij, maar die op zijn borst dat was toch een bijzonder verhaal, op zijn achttiende had hij in een dolle bui de bijnaam van zijn eerste echte meisje op zijn borst laten tatoeëren.

haar echte naam was annie de vries, maar hij had onder een vlammende rode roos, lekkere scheet laten tatoeëren, nou en dat droeg hij als een last zijn verdere leven mee, want annie ging het klooster in en er kwamen wel steeds nieuwe annies, maar die wilde in de avond niet hun hoofd te rusten leggen op een lekkere scheet.

piet vond ook nooit meer de ware annie, aan de buitenkant waren ze allemaal schattig, maar de binnenkant, oei, als hij een tijdje met een vrouw omging dan werd hij bang van de hebberigheid, de sluwheid en de lage tolerantiegrens.

maar piet had zijn werk en zijn werk was zijn leven, dus met een gemis in zijn hart had hij toch altijd zijn passie, het werk en die lekkere scheet voor eeuwig op zijn borst en in zijn hart.

in het ankertje het plaatselijke café, waar hij op de zaterdag altijd een kaartje legde hadden ze het over een datingsite gehad en piet was daar toch wel warm voor gelopen en bij thuiskomt midden in de nacht had hij zich opgegeven, pfffffffff, hij had zich door een brij van vragen heen geworsteld en een foto plaatsen op zo een site was ook een heel gedoe, maar hij was trots op zichzelf het stond er op.

de site gaf niets dan teleurstellingen, de dames hadden prachtige foto’s op de site, onwerkelijk mooi en ja, het is toch het eerste waar je naar kijkt en dan stond hij met een roos bij de deur van een peperdeur restaurant en dan werd hij aan zijn mouw getrokken door een tientonner met slecht riekende alcoholadem en dan werd hem met hese stem toegefluisterd: "hallo ik ben wiesje van de datingsite!"……………………. wiesje????? door zijn hoofd schoot dan, dat dit de was moest zijn van een heel verzorgingstehuis, de witte de bonte en de voor en de hoofdwas, crimineel!

maar piet wist ook wel dat de buitenkant niets zegt, ook al had ze over haar voorgeveltje gelogen, toch maar proberen, de tafel was gereserveerd en de verwachtingen waren al gewekt tijdens het schrijven, maar nee, of het nou wiesje was, of trijntje, marieke of magnolia, ze hadden veel interesse in zijn portemonnee en in zijn attenties, maar om zijn hartje en zijn ziel gaven ze geen zier.

piet, haalde zijn foto en het profiel van de site en stortte zich in het vrijwilligerswerk, al was hij niet meer zo vief en vlot, toch kon hij nog mooie dingen doen voor zijn medemens en de warmte die hij terugkreeg gaf hem genoeg voldoening om rustig oud te worden. en zomaar op een dag kwam wiepie in zijn leven, een geweldige vrouw met slagersarmen, met een been dat wat trok, maar met een hart van goud, met sterretjes in haar ogen en altijd een grote lieve lach op haar volle lippen en piet was  verkocht, piet die op zijn oude dag nog op wolken liep, piet die begon te dichten over de liefde, de roosjes en de nachtegaaltjes.

elke nacht begint wiepie nu haar slaap met haar hoofd op een lekkere scheet……. ja, zo is het ook met het leven, het is maar net hoe je omgaat met de dingen die op je pad komen.

en…. wat is er mis met een scheet die ruikt naar roos? 

zilvertje.

Foto: Van Zilver, achter het Centraal, water, schepen en mist.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2008-11. Bookmark de permalink .

17 reacties op De Tatoeage.

 1. rob zegt:

  Buiten naar grote vlokken neerdwarrelende sneeuw kijkend lees ik het verhaal van Piet.
  Toevallig wordt ik ook door Wiepie gebeld. Zij geeft een ander verhaal.
  Met moderniteiten, computers / datingsites, is zij toevallig tegen haar Piet aangelopen.
  De hele wereld heeft Piet gezien overal heeft hij geweldige mensen ontmoet. En ook veel vrouwen. Maar voor haar is hij teruggekomen. Haar lekkere scheet.
  En elke keer als zij door Piet in zijn armen wordt genomen dan voelt zij zich dicht bij het hart van haar lekkere scheet.
  Getekend en betekend aan de buitenkant zegt zij tegen iedereen: van binnen is het een lekkere scheet. Soms komt het rottig naar buiten, maar het voelt goed.
  Aldus vertelde Wiepie mij net door de telefoon.
  rob

 2. jeg synes zegt:

  en ik zit aan de thee en lees jouw verhaal Zilver…
  zo loopt het in het leven…eens komt misschien de ware en leeftijd maakt dan niets uit…
  dat Piet en Wiepie nog lang en gelukkig zullen leven…sprookjes bestaan echt, jij vertelt er ook eentje…
  fijne zondag verder en jeggroet

 3. Ivy zegt:

  Zilver, ontroerend mooi met vaart geschreven. Piet is verstandig geworden, buitenkant zegt niets, het gaat om het gouden hart, desnoods verstopt onder een tatoeage 😉

 4. Zilvertje zegt:

  Rob, dus jij bent met Wiepie, bijzonder! ;^)
  Jeg, vanmorgen was er op de radio een programma en ik ving een flard op over een tatoeage en zo ontstond dit verhaal, grappig he? Fijne avond.
  Ivy, dank je wel voor die lieve reactie, ja, het gaat louter om het hart!

 5. Aad Verbaast zegt:

  Erg moeten lachen om de manier waarop je dit beschreven hebt. Heerlijk!

 6. Zilvertje zegt:

  Dank je Aad, dat vind ik erg fijn om te horen, ik vond het zelf ook wel een verhaal met een lach!

 7. K zegt:

  Lekkere scheet. Hmmm, ja. Het spreekt niet echt tot de verbeelding! Maar hij had ook het licht uit kunnen doen, als dàt het hinderblok was. Uiteindelijk werd ie wel wijs gelukkig.

 8. Zilvertje zegt:

  K, tatoeages met namen van exen leiden vaak tot een hoop gedoe en geloof me, ik heb heel wat verhalen van mensen gehoord over wat er allemaal kan gebeuren, maar het leukste is, dat ik ze op vele plaatsen heb gezien, je houdt het soms niet voor mogelijk, eer ik me toch daar liet beprikken, oei, oei, ik schiet nu al weer in de lach!

 9. mevrouwtrijn zegt:

  Als ik heel eerlijk ben vind ik een tatoeage wel mooi. Niet zo’n Japans lijf helemaal vol, want dan verdwaal ik, maar een enkele is wel leuk. Mijn kinderen wilden ook een taoeage. "Je vind ze toch mooi Mam".
  "Als je 18 bent prik je je maar vol", zei ik. Nu zijn ze allang 18 geweest en nog helemaal echt bloot onder hun kleren.

 10. Zilvertje zegt:

  Mevrouwtrijn, ik heb ook prachtige gezien hoor, maar er zin plaatsen oei, nou dat zou ik nooit doen het idee dat je in je blootje wordt beprikt, maar goed, ik ben denk ik een beetje preuts op dat gebied, tis maar wat je gewend bent, als je bevalt heb je ook geen keus, lig je ook met je hele poppenkast open….
  Fijne avond, ik ga hier het grut in bed stoppen. ( mooi bloot onder hun kleren ):^)

 11. kees smit zegt:

  Even een Jan de Hartog op een A4’tje! Je kan het, Zilvertje, wat een mooi verhaal.

 12. viktor loman zegt:

  Nou, alle hoop is dus nog niet verloren.
  groetjes
  rené

 13. Coby zegt:

  Hoewel je het verzonnen hebt, toch uit het leven gegrepen. Zo kan dat gaan. Ik heb tot nu toe maar één keer een mooie tatouage gezien, een heel kleintje, zó klein dat het op een sieraadje leek. Maar eigenlijk houd ik er niet van.
  Lieve groet, Coby

 14. k zegt:

  Houd de poppenkast maar dicht Zilver! Geen tattoos bij Jan Klaassen en Katrijn! Het menselijk lichaam is af zoals het is. Dat vraagt niet om ‘opsmuck’. Een sierraad kun je af doen, das beter.

 15. Patricia Van Lubeck zegt:

  Voor ’t eerst hier op visite. En aanbevolen 😉

 16. PACO PAINTER zegt:

  Ontroerend geschreven

 17. Zilvertje zegt:

  Patricia en Paco dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s