De stemcomputers in de VS deugen niet?

 
De verkiezingen in Amerika vind ik ongelofelijk spannend en als ik niet vroeg naar bed hoef, probeer ik op de tv nieuws te zoeken, maar echt wijzer word ik niet. Je ziet bijna altijd de zelfde dingen en men benadrukt regelmatig dat de race nog niet gelopen is. Op de radio heb ik meer geluk, midden in de nacht word ik wakker ( ik slaap altijd met de radio aan )

De stemcomputers deugen niet! Mensen geven aan, op de een te stemmen, maar zien dat hun stem naar een ander gaat, als je het niet checkt, weet je het niet, zie je het wel gebeuren, dan kun je het corrigeren, maar ook dat mislukt nog al eens, het schijnt met de afstelling van de computers te maken hebben ( ik denk dan, stel ze goed af ) het is in meerdere plaatsen gebeurd. Ik heb ook niet begrepen waarom sommige mensen al eerder mogen stemmen.

Vanmorgen ging ik koffie maken en keek naar buiten, een prachtige droge frisse dag en het nieuws schoot me weer te binnen en ik dacht: laat dit niet waar zijn! Heb ik het gedroomd? Wie weet hier iets van?

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2008-10. Bookmark de permalink .

8 reacties op De stemcomputers in de VS deugen niet?

 1. Aad Verbaast zegt:

  Herinner je je nog de beelden van vier jaar geleden toen die hertellingen er waren in Florida.. waar hele groepen mensen ponskaarten tegen het licht hielden om te kijken of het gaatje geldig doorgeprikt was?
  Ponskaarten!!! Jaren 70…
  In een staat (ik weet niet meer waar, maar staat wel op internet) moesten alle stemformulieren (jawel met de hand) opnieuw gedrukt worden: in plaats van Obama stond er Osama (nog net geen Bin Laden erachter).
  Een ontwikkelingsland in optima forma. Geen wonder dat het eigenlijk failliet is.Reactie is geredigeerd

 2. Zilvertje zegt:

  Aad, ik denk aan die hertelling en dat de democraten verloren, was dat niet acht jaar terug, veel geklungel leek het me, dus vier jaar gelden ook gedoe, dat was ik alweer kwijt, maar nu vraag ik me nog steeds af, heb ik het nu gedroomd, of is het waar? Het is maar goed dat wij nu ook niet meer stemmen per pc want als het waar is, maar het lijkt wel alsof niemand meer te vertrouwen is, de belangen zijn groot voor al die rijke stinkerds, ze zouden mijn gedichtje eens moeten lezen over het gegeven dat je niks kunt meenemen in je kist.
  Ooit heb ik van Annemarie Wijnhoven een geschiedenislerares van mijn Havo gehoord hoe er werd gelogen en bedrogen tijdens verkiezingscampagnes, mensen die het erg goed deden in de peilingen werden dwars gezeten door de tegenpartij, zo zou iemand eens zijn verkiezingspraatje ergens houden en veel mensen waren gekomen om hem te zien, maar de tegenpartij zorgde er voor dat hij landen op de verkeerde plaats en daar stond niemand, de beelden gingen wel de hele wereld over, niemand kwam hem opwachten, niemand kwam naar hem luisteren, dat schaadt enorm het zelfvertrouwen en het eerdere beeld, toen de waarheid aan het licht kwam was een ieder hem al vergeten.

 3. Kokopelli zegt:

  @Zilver: Ik denk niet dat je het gedroomd hebt. Zie ook de reactie van Aad. De VS, het land van de ongekende mogelijkheden. Dus niets verbaast mij meer wat daar zoal gebeurt en nog kan gebeuren.
  Groet,
  Kokopelli

 4. Zilvertje zegt:

  Kokopelli, ja, het zou me niks verbazen, maar het zou toch wel weer heel treurig zijn, het was op die zender waar ik de naam steeds van vergeet, komt na Hilversum 1 op mijn band, die zendt de hele dag nieuws uit en herhalen het steeds, dat is handig, ik hoor daar regelmatig dingen die ik nergens anders hoor en de krant heb ik de deur uit, ik las die vaak in de trein was een mooi moment, maar nu moet ik altijd staan zo vol is het en dan kan ik de krant, zo een groot geval niet meer lezen en vaak bleef hij dan liggen, zo zonde.Reactie is geredigeerd

 5. de Stripman zegt:

  Het bericht dat jij beschrijft heb ik niet gehoord. Ik hoorde wel een paar dagen geleden dat er in de VS een hoogleraar is, die in een boek heeft beschreven, hoe Bush de laatste verkiezingen door fraude gewonnen zou hebben. Of dat ook waar is…?

 6. Coby zegt:

  Lees je nu pas, ben de hele dag bezig geweest. Ik vind dat soort berichten altijd zo moeilijk, het werkt als een rode lap op mijn wantrouwen. Ik hoop maar dat er ook een heel klein beetje eerlijkheid en rechtvaardigheid in dat hele systeem zit, maar misschien wil ik dat vooral…..
  Lieve groet, Coby

 7. annemarie Wijnhoven zegt:

  Hee, Zilvertje, wat leuk dat je dit onthouden hebt! Het betrof hier een speciaal geval hoor, namelijk Richard Nixon! Ik geloof niet dat het algemeen gebruik is bij de Amerikaanse verkieizingen……

 8. Zilvertje zegt:

  Annemarie, wat leuk dat je me gevonden hebt, tjee, ik heb altijd zo van je lessen genoten, al moest ik erg mijn best doen, want ik deed dat laatste jaar twee opleidingen en was vaak erg moe, ik heb een geweldige tijd op school gehad, jullie hebben mij een nieuw leven gegeven en daar maak ik nog steeds dankbaar gebruik van en ik heb na die tijd nog heel wat geleerd en ben ook nog docent geworden, nou had je dat nou ooit gedacht? Het begon met het lesboek waar ik voor gevraagd werd, ik heb van jullie vleugels gekregen, ik ben daar nog elke dag blij om.Reactie is geredigeerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s