Zelf spelletjes maken!

foto 

het aandacht geven aan kinderen is heel belangrijk, ze leren hier veel van en warmte en aandacht laat mensen groeien, spelenderwijs kunnen normen en waarden worden behandeld en hoe ga je om met verlies en winst, met complimenten en met vals spelen?

wat is er nu gezelliger dan een ouderwets bordspelletje? een zelfgemaakt bordspelletje, de voorpret begint al bij het maken.

met een beetje fantasie knutsel je zo een prachtig spel,  je hebt niet veel nodig,  wat stevig papier, denk aan het papier onder een ingepakte pyjama, of het karton van een doos laarzen. maak met een vormpje een looppaadje zoals bij ganzenbord of monopoly, maak valkuilen en putten, gevangenissen en wensputten, muntjesmuren en wat je ook maar leuk vindt en bedenk de spelregels.

om samen aan zo een bord te werken is zo leuk en je komt op steeds nieuwe ideeën en die kun je weer verwerken in een nieuwe versie en voor je het weet heb je een hele serie. een dobbelsteen en wat pionnetjes zijn genoeg, je kunt spelen om zelf gemaakt geld, of muntjes, om de eer of om wie er mag ( helpen ) koken in de avond.

ooit gingen de suikerhartje eens op vakantie mee met hun papa en neefjes en nichtje in een huisje, het weer was slecht en er werd door de ouderen niet veel ondernomen, de suikerhartjes hebben toen hun neefjes en nichtjes aangeleerd hoe je dit doet en ze hebben met elkaar geweldig genoten.

zilvertje. ( met dank aan aad )

denkt u nog aan mijn tweede huis?

Foto: Ongeveer drie jaar terug nog op ons flatje, knutselen en spelen.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2008-10. Bookmark de permalink .

23 reacties op Zelf spelletjes maken!

 1. Bart zegt:

  Ja, Zilver, het samen bedenken en ontwerpen, knippen, bouwen en plakken is al de helft van het plezier…eens in de twee jaar houden we met onze grote familie een familieweekend, ergens in een recreatieboerderij of iets dergelijks, en het is een goede traditie dat er dan een spelletjes-avond wordt gehouden, met zelf ontworpen en bedachte spellen!
  Wat een plezier altijd met de voorbereiding alleen al! En dan moet de avond zelf dus nog beginnen… :))
  Hartelijke zaterdaggroet en een fijn weekend voor jullie, Bart

 2. Zilvertje zegt:

  He Bart, wat leuk om te horen dat jullie dit ook doen, geweldig he, echt genieten!
  Fijn weekend!

 3. knaap met knapzak zegt:

  Volgens mij gaat de jongste actrice worden…

 4. Zilvertje zegt:

  Ha, ha, nou dat denk ik ook, of schrijfster, ze is heel creatief en vooral lief, ze staat al in een aantal boeken met verhalen, ik ben megatrots op haar, maar vooral omdat ze zo lief en grappig is.

 5. marsjan zegt:

  Heerlijk hoor Zilvertje… en wat je tweede huis betreft: ben je daar net gestart? Ik heb niet alles nog doorgesnuffeld hoor dus nog niet naar data gekeken… Liefsjans.

 6. lebonton zegt:

  nu niet meer, maar vroeger verzonnen we ook de vreemdste, onspeelbare spellen.
  maar het verzinnen was spel genoeg.

 7. Bart zegt:

  Hahaha, lebonton, ‘onspeelbare spellen’, prachtig, ik zie het zo voor me! :)))

 8. Aad Verbaast zegt:

  Met dank aan Zilver! Het leukste is om met elkaar eigen spelletjes in elkaar te knutselen!

 9. K zegt:

  Een belangrijk thema! Ouders zijn zelf vaak de creativiteit vergeten en dat is heel jammer want het is een genot om zelf iets te verzinnen en uit te werken. Ik ging als kind ook altijd naar een wekelijks knutselclubje. Mijn kinderen maakten ook altijd eigen ontwerpen. Een boot van een televisiedoos; eerst in model maken en dan met de viltstiften bewerken. Zoiets.
  Je tweede huis! helemaal vergeten weer!
  Er staat sexy lingerie! Wat moet ik daar nou mee? Daar doe ik nooit aan!Reactie is geredigeerd

 10. Coby zegt:

  Leuk! En creativiteit is een heerlijk talent, dat je overal mee naar toe neemt. Het is ook grappig om je eigen pionnetjes te maken. Je raakt nooit meer in de war met die van anderen…
  Lieve groet, Coby

 11. Zilvertje zegt:

  Marsjan, ik ben er voor aan het sparen, ik heb 2 euro 63, ik verdien het als jullie op de reclame klikken op mijn andere weblog, bij sommige krijg ik geld als je op de reclame klikt bij de andere krijg je een deel van de opbrengst van de verkoop, er zijn bij de drogisterij slanke slippers, val je 5 kilo af, ik heb ze zelf ook besteld, het schijnt te helpen, die moet ik net kwijt. :^)Het is de reclame links onder, verandert steeds van aanbieder.
  Lebonton, leuk he, maar wij spelen ze wel hoor en ze zijn de leukste die er zijn.
  Bart, ja, vind ik ook apart! ;^(
  Aad, ja, ik hield je vraag in mijn hoofd, ik kan alleen via een mega omweg foto’s plaatsen, maar ik zet er wel eens een keertje een op het blog.
  K, ja, heerlijk he, ik bewaar aan vroeger en nu knutselen zulke fijne herinneringen.
  Coby, ja, lijkt me ook leuk, maar dat hebben we nog nooit gedaan, wel met knopen en zo.Reactie is geredigeerd

 12. Aad Verbaast zegt:

  @Zilver: verder nog: een mooie aanvulling dit blog. Waar ik graag het gebrek aan gezond verstand aan de kaak stel, laat jij zien dat jij er geen gebrek aan hebt! Waren er maar meer zoals jij! Genieten!

 13. Bart zegt:

  …ik heb je reclame maar even aangeklikt op je andere weblog…dat doe ik anders echt nooit, haha!
  Zo loop je vandaag aardig binnen, Zilver, mooi hè! Dat tweede huis (of die tweede slankslipper) komt er zo echt nog wel!… 😉
  Hartelijke groet Bart (ongesponsord, whêêêêhhhhh!) :~O

 14. hippo zegt:

  ik heb doorgeklikt in dit virtuele bordspel en hopelijk zo een bijdrage gedaan aan jouw tweede huis
  gr. hippo

 15. Bart zegt:

  Als ik goed meetel zie ik al drie ‘aanklikkers’ (K, ikzelf en Hippo), dus dat is al gauw een dakpan bijverdiend vandaag voor je tweede huisje, Zilver… 🙂

 16. Zilvertje zegt:

  Jullie zijn geweldig! :^) met dank!

 17. K zegt:

  Ik heb nog eens gekeken en nu ging het beter! De drogist was daar en ik heb nog wat besteld ook!
  Maar nou staat er ineens weer wat geks: Vroegtijdig klaar? Of dunner haar? Dat kan ik niet beweren.

 18. Zilvertje zegt:

  K, nou, jij bent alvast uitgenodigd in het tweede huis, met dank. Ja, ik kan dan reclamestickers er opzetten en ik heb er ook paar gekke bij, ik dacht: ik doe eens maf, ik moet erg lachen om je en ja, ik heb zelf ook al wat gekocht, vind het wel grappig.
  Nou zou ik eigenlijk verder gaan bloggen en bij andere kijken, maar nudat het eten op is, wil ik alleen maar salpen, ben erg moe, ik heb het boek van Stoop vandaag opgehaald, ik denk dat ik op de bank kruip met een boek en dan maar hopen dat ik niet in slaap val, want de afwas heb ik ook nog :^(
  Fijne avond!Reactie is geredigeerd

 19. K zegt:

  Ik was ook van plan te gaan lezen met een lekker muziekje erbij. Ik lees Ann van Kristien Hemmerechts. Goed boek!

 20. Zilvertje zegt:

  K, wat leuk, ken ik niet, ben ook helemaal uit de leeswereld, lees bijna alleen nog werk gerelateerd, waar gaat het over?
  Mijn boek is van Chris de Stoop, ik zag nog een puntje van hem bij Paul en Witteman, meestal kan ik dat niet zien, slaap ik al diep, wegens vroeger uit de veren voor de firma brood op de plank, nu zat ik te wachten op Frederique, was wel te laat maar was dadelijk in de ban van deze man en het boek, nou ik ben benieuwd. Fijne avond.

 21. K zegt:

  Vrolijk word je er niet van! Het gaat over een vrouw die anorexia heeft en Kristien vraagt haar levensverhaal op papier te zetten. De schrijfster maakt een grote interviewronde door de familie en alle specialisten waarmee Ann te maken heeft gekregen.
  Ze heten Pauw en witteman. Witeman zag ik ooit in Haarlem fietsen toen ik daar naar Rico ging.Reactie is geredigeerd

 22. Ramirezi zegt:

  Heerlijke foto ook….

 23. Ingrid van den Bergh zegt:

  gezelligheidsblogje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s