Over een Epedeus en mijn nieuwe baan!

 

een epedeus uit waddixveen
had een klozeertje aan het been
Demedido wist geen raad
en stuurde hem met een verzwadje op straat

Zilvertje.

Kijk dat is zo leuk van bloggen, bij Ingrid van den Bergh vond ik zo een leuk blog en terwijl ik even moest wachten tot de Hartjes naar school gingen maakte ik een kopje koffie en schreef mijn zelf verzonnen woordenrijm.

Dat ik zeer speels ben, nou dat wist u natuurlijk al en door al dat gewerk mis ik enorm mijn dagelijkse schrijven en het lezen en reageren bij anderen, spaarzaam kom ik maar bij jullie, ja, een dag is zo om, acht en een half uur op het werk, ongeveer drie a vier uur reizen, al verschilt dat per keer kan langer kan ietsjes korter, het koken, de kindjes, hun huiswerk, hun sport, de wassen, het oppoetsen van het huis en dan het slapen, ik kom per dag chronisch een dag te kort. Heel lang heb ik het volgehouden om het allemaal te doen, maar ik merk wel dat ik een dagje ouder word en vooral het werk buiten de deur gaat me niet meer zo makkelijk af als voorheen. Dus vandaag heb ik geen werk gepland, ik ga lekker sfeer happen in Amsterdam, slenteren, gedachten op nul en lopen en genieten van al die indrukken.

Het kan nu ook even, ik heb per 1 oktober een baan in het leukste ziekenhuis van Amsterdam, een halve baan, nu hoef ik nog maar een halve week zelf in te vullen en te verdienen. De start was geweldig, er stond een prachtige lieve kaart klaar op mijn bureau, die eerste dag en ik heb van die dag genoten.

Een poosje geleden heb ik de Psychiatrisch Consultatieve Dienst in dat ziekenhuis opgezet en een poosje bemand, dit deed ik voor een organisatie die midden in een fusie zat en weinig tijd had om het op poten te zetten, ik was ook gevraagd of ik na het opzetten daar wilde werken, maar dat wilde ik niet, ik heb het nu wel even gehad met de psychiatrie, het hele gebeuren raakt mij enorm en ook al speelde het toen nog niet in de media, ik was op zoek naar iets anders, iets wat meer bij mijn andere beroep, onderwijs, past.

Op Intranet van het ziekenhuis vond ik de vacature en er stond een telefoonnummer bij voor vragen, dadelijk belde ik en ik mocht al even komen kijken, kon al mijn vragen stellen en werd nadrukkelijk verzocht een sollicitatiebrief te schrijven. Al spoedig werd ik uitgenodigd en er zijn wat gesprekken overheen gegaan maar ik heb de baan, nou als u die dag een gat in de lucht heeft gezien, dat kwam dat van mij, heb ik er in gesprongen!

Het is een zeer gemoedelijk middelgroot ziekenhuis en de organisatie is plat, ze hebben specialisme die me zeer aanspreken en ik weet vanaf het eerste moment dat ik daar binnenkwam pionieren voor de PCD, dat ze aardig zijn, vriendelijk en behulpzaam, ze hebben me altijd het gevoel gegeven dat ik welkom was en me geholpen met al mijn vragen en ik kreeg altijd koffie en een vriendelijk woord en dat is zoveel waard als je in een grote organisatie helemaal in je uppie bent. Zo moet het ook voor de cliënten voelen, veilig, begrepen en warm. Meer dan een maand lang ben ik dagelijks op afdelingen geweest, ingeroepen door de zaalarts, ik vond de artsen allemaal zeer kundig en begaan met het lot van de mensen en samen kwamen wij tot een goede oplossing.

Nu sta ik niet meer aan het bed, ook niet even, ik ga me nu bezig houden met het opleidingenstelsel binnen het ziekenhuis. Mijn volgende daad zal zijn een foto op mijn bureautje zetten, een foto van de Hartjes, want als ik niet van die vreselijk lieve kindjes had, had ik al lang de moed opgegeven, het is mede door hen, dat ik steeds na een schip vol ellende, de draad weer kan oppakken en verder wil, nu na bijna twee jaar lang mijn brood op de plank bijeen schrapen, heb ik eindelijk weer iets structureels en iets naar mijn hart.
En dat wilde ik jullie zo graag laten weten!

Zilvertje.

Foto van Zilvertje, bij mijnheer Da Silva in de keuken.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2008-10. Bookmark de permalink .

28 reacties op Over een Epedeus en mijn nieuwe baan!

 1. antoinette duijsters zegt:

  Veel succes in je nieuwe baan Zilver!
  ps, ik zou het je niet nadoen, zoveel werken, reizen en het huishouden om van de kinderen niet te spreken, mijn complimenten.

 2. Zilver zegt:

  Dank je Antoinette, dat is lief. Ben ook wel vaak moe hoor, ik lig altijd op tijd in bed en drink en rook niet, nou ja, wel eens een glaasje op een heel, heel bijzondere dag en zo is het vol te houden, maar het is een klus, maar ik ben zo dankbaar dat het nog steeds lukt. Komt ook door de kinderen, die zijn erg lief, begripvol en dapper en vooral trouw.
  Fijne dag!

 3. Maria-Dolores zegt:

  Zilver, wat fijn! Ik gun je heel erg een baan waar je je prettig voelt. zo te horen heb je die nu gevonden!! Hoera!

 4. kuifje zegt:

  Klinkt goed ! Succes !!

 5. pacopainter zegt:

  Heel veel succes!!

 6. Zilver zegt:

  Lieve mensen, met veel dank! Lief hoor!
  Ik ga nu lekker naar Amsterdam, even weg uit de waan van de dag en genieten van een drukke stad, met een verhaal, verteld in geveltjes en mensen, rijkdom en armoed in een geur van vele culturen.

 7. Zilver zegt:

  Lieve mensen, valt het u op, de klok op het VK loopt ongeveer tien minuten achter!

 8. lebonton zegt:

  goed, dat je je op je plek voelt.
  en een smakelijk gedichtje.
  en wat de vk-klok betreft, waar blijft de tijd nu eigenlijk helemaal?

 9. gala zegt:

  gefeliciteerd zilver!

 10. Zilver zegt:

  Lebonton, heb je ook gekeken bij Ingrid, ik ben dol op zulke taalgrapjes en ben dadelijk aan de slag gegaan, thuis hebben we ook altijd rare woorden, bijna een eigen taal, Zilveriaans.
  Ja, fijn he en ik hoorde op mijn eerste dag, dat alle mensen die mij gezien hadden mij als eerste op het lijstje hadden staan en om de zelfde redenen, nou echt top en ik heb ze goed verteld over mij, vooral wat ik NIET kan en toch willen ze me hebben, kun je nagaan, ik kom ook uit een medisch gezien ander vakgebied en toch en toch, ik moet dus op dat vlak nog wel veel leren, maar voor de rest ben ik meer dan voldoende gekwalificeerd, dus ik hoef niet op mijn tenen te lopen eindelijk een beetje in een rustig vaarwater, daar was ik wel aan toe.

 11. lebonton zegt:

  foei, zilver.
  heb jij al gekeken bij ingrid.
  daar sta ik al met spraakverwarring.
  groet en knipoog van ton

 12. Zilver zegt:

  Lebonton, helemaal overheen gekeken, blotebillenpoeder hoeoeoeoeoeoeoeo!
  Gala, dank je wel!
  Nu moet ik echt hollen, anders mis ik mijn trein naar het slenterdagje.

 13. Aad Verbaast zegt:

  Gefeliciteerd!!
  Hoelang is het nu reizen? Veel korter hoop ik voor je. Want dat zijn juist die kwaliteitsuurtjes voor jou en de zilvertjes..

 14. anoniem zegt:

  Gefeliciteerd had ik je al, maar ik doe het graag nog een keer. En spreek ook mijn bewondering uit voor je volhouden en doorgaan, ik weet een beetje in welke situaties en onder welke omstandigheden je je werk moest doen. Daar kun je ook een NOVA mee vullen…..
  Geniet van je dagje Amsterdam.
  Lieve groet, Coby

 15. k zegt:

  Een gat in de lucht? Volgens mij heb ik dat wel voorbij zien vliegen! Tussen de regenbuien door.
  Geweldig, die nieuwe baan! Maak dur wat van.
  Lekker veel knofloken in die keuken. Veel plezier in A.

 16. laila zegt:

  Fijn voor je Zilver.

 17. Mo zegt:

  Ah, was jij dat, met dat gat:-))
  Gefeliciteerd, leuk voor je! Mag ik je zaterdag op een borrel trakteren?

 18. Vod senior zegt:

  Zilver is (zeer te) spreken.
  Goud is (van bewondering) zwijgen!!!
  Gelukkig kan ik nog typen.

 19. Heer Lot zegt:

  Veel succes met je nieuwe baan :-))

 20. Thera zegt:

  Wauw meid, super! Ik ben blij voor je. En je hoeft me niets te vertellen over 24 uur per dag tekort te hebben, ik snap het helemaal.
  Als iemand het bij mij wil verbruien, dan vraagt hij of zij: Waar heb je het dan zo druk mee? Dat is werkelijk het enige dat ik iemand, die claimt mij te kennen, niet kan vergeven. 😉
  Maar daar ging het niet over, ik ben gewoon heel blij voor jou!

 21. Tam zegt:

  gefeliciteerd!!!!
  neem een bakkie!! (laat die steelpannen maar zitten)
  ken ik je nieuwe werkplek??
  ben er nieuwsgierig naar.
  gauw weer es bakkie doen?
  Kus

 22. de Stripman zegt:

  Gefeliciteerd en geluk gewenst, Zilver ! Mooi dat je wat minder uren kunt maken, daar wordt het leven een stuk mooier door…;o)Reactie is geredigeerd

 23. Zilver zegt:

  Aad, dank je wel, ja, je hebt gelijk, korter onderweg scheelt zoveel, want een avond is al zo kort en dan moet alles nog gebeuren, alleen hun school slokt veel tijd op aan avonden dat je moet komen, dan de sport nog en dan hebben we het nog niet eens over het eten, het badderenen huiswerk en knuffelen. De heenreis, sluit goed aan is een uur, de terugreis is langer, maar het is goed te doen, ik ben blij met deze tijd, vaak reis ik veel langer.
  Coby, ja, ik had het jou als eerste geschreven :^)ja, jij kent het hele verhaal, lief wat je schrijft. Vandaag werk ik in Hoorn, middagavond, ik heb nu even tijd voor het huis en extra klussen en wat bloggen en dan ben ik om een uur weer thuis, fijne dag.
  Dank je K! Ja, die foto heb ik in Amsterdam genomen bij Da Silva, zo een lieve man, heeft twee panden waar je zalig kunt eten, een heel luxe, de ander een aanschuif, met prachtige muziek, zo een mijmerplek, op de Zeedijk, ik geniet daar zo van. Ik vind de foto zo mooi, het zijn lieve lekkeretenmannen!
  Laila, ja, dank je!
  Mo, ja, ik maak nog wel eens een gat! Mo, nou lekker, maar dan graag sapje.
  Vod, wat leuk!
  Heer Lot, dank u wel!
  Thera, dank je wel, ja, mensen die niet zorgen, weten niet hoeveel een mens moet doen naast het gewone werk. Moeder zijn en werknemer is een grote klus en om het dan ook naar beste vermogen te doen is helemaal een klus, maar sommige mensen laten alles doen, of werken niet en kennen de bel van de wekker in de ochtend en de gesel van moeheid in de avond.
  Tam, dank je, nee, geen steelpannen meer, bahhhhhh, ja, laten we maar spoedig wat afspreken, als ik je spreek zul je van je stoel vallen, xx dag lieverd.
  Dank je Stripman! Nee, ik kan nu niet minder werken, dn gaan we dood van de honger, maar ik heb nu een halve vaste baan, de rest van de week, flex ik, of neem ik klussen aan, ik heb zoveel werkgevers en contracten, maar ik had nergens een vaste baan en nu een voor 20 uur in de week en daar ben ik zo blij mee. Ik ga nu in de vroege middag weer gewon werken bijeen andere baas, ja, het leven is duur meteen gezin, ik moet meer dan volledig werken om het schip op zee te houden.
  Dag allemaal!

 24. annet zegt:

  fijn Zilver, van harte en alle goeds
  hou ook van de andere kantjes van
  de hartjes als ze eens stout zijn of
  rebels of welke eigenschappen dan ook
  die er in een mens huizen, al die ikjes
  dagdag van Annet en een kus!

 25. Zilver zegt:

  Annet, ook van die kantjes houd ik, ik vind ze altijd lief, ook als ze boos zijn, dat hoort nu eenmaal bij het leven, maar om het echt te kunnen beoordelen zou je het hele verhaal moeten kennen en geloof me, ik vertel maar een stipje.
  Liefs terug.

 26. de Stripman zegt:

  @ Zilver: In dat geval betalen ze je te weinig…;o)

 27. tam zegt:

  lieve schat je weet dat ik nooit van m’n stoel val.
  nou ja bijna nooit, dan toch die steelpannen

 28. v zegt:

  Gefeliciteerd meis, ik wens je het allerbeste.
  groetjes…V…….je collega vd pillenpost in ZaandamReactie is geredigeerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s