Lijk gevonden in vijver Zilverpark Lelystad

LELYSTAD –  Hulpdiensten hebben zaterdagmorgen een stoffelijk overschot geborgen uit een vijver in het Zilverpark in het centrum van Lelystad. Het gaat om een nog onbekende man. Dat heeft de politie zaterdagmiddag gemeld. 

Het lichaam werd ontdekt door een wandelaar. Het is nog niet bekend hoe lang het lichaam in het water heeft gelegen en of er sprake is van een misdrijf.

Bron: De Telegraaf op Internet. Bericht helemaal overgenomen.

Zilvertje.

Advertenties

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2008-08. Bookmark de permalink .

25 reacties op Lijk gevonden in vijver Zilverpark Lelystad

 1. Aad Verbaast zegt:

  Wat een naar bericht weer..
  (Tussen twee haakjes: is dat park naar jou vernoemd?)

 2. Zilver zegt:

  Naar he?
  Ha, ha, ik heb een park en een straat! :^)

 3. Maria-Dolores zegt:

  toen ik in één en dezelfde regel ‘lijk’ zag staan en ‘Zilver’, dacht ik gelijk: hopelijk krijgt Zilvertje nu geen moeilijkheden. was opgelucht dat je het bericht zelf geplaatst had :-).

 4. Zilver zegt:

  Maria, gelukkig ben ik een stuk wijzer en sterker geworden, ik heb ook getwijfeld om het te plaatsten er schuilt een wereld van verdriet achter zo een kop, maar ik vond het zo bijzonder en ik bedacht er al een mens bij, een mooi mens, die de weg kwijt was en altijd als ik dit soort dingen lees, denk ik: waar is Nico ( mijn zoon ) ik ben hem wel eens maanden kwijt geweest en dan werd ik ziek van al die gevonden mensen, gelukkig was hij het nooit. Fijne avond.

 5. Wilma zegt:

  Bah, wat naar! En je zou die wandelaar maar zijn…brrr.

 6. Zilver zegt:

  Wilma, ik denk dat je het nooit meer vergeet.

 7. Dianne zegt:

  Ik heb eens bijna iemand gevonden, in mijn jeugd. Ik zag een boodschappenwagen in de vijver bij ons in het park en wilde die eruit trekken. Toch maar niet gedaan, gelukkig!!
  Het was iemand die drie dagen vermist was en daar onder lag. Dat heeft diepe indruk op me gemaakt.
  Veel leed achter dit bericht.

 8. Gus Bolden zegt:

  Das niet best Zilver.
  Ik zag een keer iemand dwars voor de fiets een gracht in lopen.
  Ik dacht nog even, dit heb ik niet gezien, stoppen en ja, allemaal luchtbellen naar boven.
  Dus hoppa, touw uit zo’n kastje en met iemand anders die vent er uit getrokken.
  Mag je raden, wat het eerste was wat ie zei, "heb je ook 2 Euro voor me?"
  Tja.
  We keken hem alleen maar aan, zonder bedankje of groet ging ie weer weg.
  Nog even met die andere man staan nakletsen, want ja hij was ook geschrokken.
  Tja, I do n’t know sometimes.Reactie is geredigeerd

 9. annet zegt:

  Zilver, is dit je grootste angst?
  Ik bespeur dit…..

 10. annet zegt:

  ik was het….

 11. annet zegt:

  zie dat je gereageerd hebt,
  gelukkig, xxx

 12. Ginny zegt:

  De gevonden man bleek helaas mij enige broer te zijn. Een jonge arts met 2 jonge kinderen in de bloei van zijn leven. Ik vermoed dat er sprake is van een misdrijf. Indien iemand in de avond/nacht van 29 juli iets heeft opgemerkt bij of nabij de zilverkade in Lelystad dan verzoek ik contact op te nemen met mij of met de politie. Ons verdriet is onverdragelijk.

 13. coby zegt:

  Schrok ook toen ik het las. Maar ik las daarna je woorden die je schreef na de reactie van Maria-Dolores.
  Lieve groet, CobyReactie is geredigeerd

 14. Zilver zegt:

  Ginny, ik vind het vreselijk, voor jou en je familie heel veel kracht.
  Deze berichten houden mij altijd bezig, omdat mijn zoon heel ziek is en vaak zoek en ik altijd bang ben dat dit zijn einde wordt.
  Dan ben ik zo blij als ik hem weer traceer, maar dan weet ik ook dat een andere familie in rouw is gedompeld.
  Verder heb ik geen woorden, dit is gewoon zo erg.Reactie is geredigeerd

 15. de Stripman zegt:

  Tsjonge, wat een verhaal, Zilver…

 16. Nicole zegt:

  Berichtje voor Ginny,
  veel sterkte, wat een afschuwelijk verhaal!

 17. Mira zegt:

  Ginny sterkte.
  Zilver ook, maar op een andere manier.

 18. Zilver zegt:

  Allemaal dank voor jullie reacties, wat altijd zo raar is met dit soort dingen, ik moet het lezen en kijken in hoeverre het mijn verhaal kan worden, wat me altijd zo raakt is de stijl/woordkeus die men gebruikt bij dit soort berichten, de tekst: lijk is zo hard, dode man of vrouw klinkt zachter, niet dat het iets aan het leed verzacht, maar ik denk dat het gruwelijk moet zijn als je de persoon in kwestie kent, helemaal hartbrekend als het je familie is of geliefde, is ook zo met het woord: lijkenwagen, klinkt ook zo naar.
  Ik had bij dit bericht niet eens gedacht aan een misdrijf, komt natuurlijk dat ik altijd met een ingegeven, slapende angst in mijn hart leef, ja, Annet, mijn angst is mijn oudste zoon, voor een jong mens is die ziekte zo naar en de maatschappij is het zo zat met deze mensen, dat dit altijd op de loer ligt. Gelukkig zijn er nu veel hoopgevende onderzoeken en ontwikkelingen, hoe sneller je behandelt, hoe beter is de kwaliteit van leven, de behandeling is vooral om dadelijk een volgende psychose zoveel als mogelijk nooit te laten ontstaan, veel voorlichting over drugs en alcohol, veel voorlichting over stress vermijden en dagbesteding vinden, veel educatie op het gebied van leren met je ziekte om te gaan, in Amsterdam is een Topteam, dit kan dadelijk ingeschakeld worden bij het vermoeden van, hoe sneller je er bij bent, hoe beter, ook geven ze veel voorlichting aan huisartsen, herkenning is belangrijk en het voorlichten van de ouders, leren hoe je omgaat met je kind of partner. Voor mijn zoon is dit helaas allemaal te laat.
  Voor alle mensen die dit herkennen, of die deze nare dingen kennen van nabij sterkte.
  Zo een drama in een park met een naam die me raakt in een polder waar ik niet dol op ben, maar dat weten lezers die me nog kennen van een ander weblog van mij. Sterkte allemaalReactie is geredigeerd

 19. Zilver zegt:

  Dode man in vijver is vermiste Amsterdammer
  zondag 3 augustus 13:22
  De dode man die zaterdagmorgen rond 11.30 uur werd gevonden in een vijver in het Zilverpark in Lelystad blijkt een 33-jarige man uit Amsterdam te zijn. De man werd sinds enkele dagen vermist, zo maakte de politie Flevoland zondag bekend. Hij was 29 juli van huis gegaan maar niet meer teruggekeerd.
  Het lichaam van de Amsterdammer werd zaterdag door hulpdiensten uit de vijver geborgen. De technische recherche heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Het lichaam werd ontdekt door passanten en die belden de politie. Het is nog niet bekend of er sprake is van een misdrijf of ongeval. De politie doet onderzoek naar de toedracht.
  Bron: Flevopost. Van Internet gehaald en overgeschreven.

 20. Ginny zegt:

  Dit klopt. Rick is opgegroeid in lelystad maar woonde vanaf het moment dat hij medicijnen studeerde in Amsterdam. Dinsdag was hij met zijn 3 jarige dochtertje op bezoek bij onze ouders in Lelystad. Na het avondeten is hij gaan wandelen en is hij niet meer terug gekeerd. We hebben de dagen erna tervergeefs naar hem gezocht. Wij vermoeden dan ook een misdrijf. Het is zo zonde dat deze jonge arts die zijn hele leven zo hard gestudeerd en gewerkt heeft om andere mensen te kunnen helpen op deze afschuwelijke manier aan zijn einde is gekomen. Het is een verlies waar we nooit meer over heen komen.

 21. Mara zegt:

  Wat als ‘een dode man’ een goede vriend blijkt te zijn….
  Rick is onze vriend, ik las het bericht zaterdagochtend op nu.nl en terwijl ik het las dacht ik nog; het zal maar iemand zijn die je kent….maar het blijkt Rick te zijn, we willen het niet geloven dat hij er niet meer is, heel gek maar we hopen nog steeds dat het niet waar is, dat ie gewoon voor de deur staat, ‘waar blijven jullie nou?!’
  Het is niet voor te stellen dat we hem nooit meer kunnen spreken, kunnen zien, een knuffel kunnen geven. Onze gedachten zijn bij zijn kindjes, zijn vriendin, zijn ouders, zijn zus……. er zijn geen woorden voor….

 22. Zilver zegt:

  Mara, wat erg!

 23. martine zegt:

  beste Ginny,
  Ik ben een studiegenoot van Rick, zat samen met hem in het eerste jaar van de huisartsenopleiding. Ik ben helemaal geschokt over dit bericht over Rick. Ik vind het echt ongelooflijk.
  Hij was zo’n lieve man, altijd helemaal gek en verliefd over zijn dochtertjes aan het vertellen. Ik kreeg van hem een copie van een cd van Lilly-Allen, eigenlijk veel te hip voor mij maar draai deze muziek nog steeds heel vaak. Wat een verlies. Ik wens jullie veel sterkte en kracht toe.

 24. Ginny zegt:

  Beste Mara, Martine en andere mensen die gereageerd hebben. Ik wil jullie graag even bedanken voor jullie medeleven.
  Tevens wil ik graag alle honderden mensen bedanken die maandag naar zijn begrafenis zijn gekomen. Ik weet zeker dat Rick dit bijzonder gewaardeerd zou hebben. Rick zou vandaag 34 jaar geworden zijn. Zijn dood is nog steeds niet te bevatten. Voor ons als naaste familie voelt het alsof er een stukje van ons samen met hem is gestorven. De politie is nog steeds met het onderzoek bezig. Zij doen zeer goed werk.

 25. Zilver zegt:

  Ginny, ik wens je kracht, het is in en in triest en vreselijk erg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s