Bah, wat een nare mensen!

 

het zijn grofmazige droogstoppels, die zichzelf zo bovenmatig goed vinden en verheven, dat ze maar schoppen en trappen, maar zelf zelden met iets creatiefs komen, de boel neerhalen van anderen vinden ze enig, dingen waar je blij van wordt, dingen waar je over nadenkt, dingen zoals het echte leven is, nee, liever peuteren in wat anderen zeggen, grof in de mond zijn en zeuren over de kwaliteit van het vk, dan denk ik: als het je te min is en als zelfs pieter broertjes bla, bla, bla… ga dan weg, of bedenk wat nieuws, ik heb nog een ding op de rol verschijnt morgen en dan stop ik een poosje, ik ga even afkoelen, ik maak me te kwaad op die wijsneuzen, bah wat een nare mensen.

Zilvertje. ( foto van Zilver, deze mannen waren wel leuk hoor!)

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2008-07. Bookmark de permalink .

47 reacties op Bah, wat een nare mensen!

 1. Oliphant zegt:

  Helaas mis ik wat namen, maar ik begrijp dat je discreter bent dan diegenen waarover je je boos maakt. Ik hoop dat even weg vooral voor vakantie is en niet vanwege je boosheid. We moeten wijzer wezen. Zeikerds zullen er altijd zijn.
  Groet en houd je taai, O.

 2. Zilvertje zegt:

  Ach nee, ik ben niet meer zo discreet was het maar waar, ik ben zo boos en bezeerd, ik heb in mijn vorige bijdrage namen genoemd en lang niet allemaal, ik heb er zo tabak van, ik zal het missen, ik zal jullie missen er komt er nog een en dan ben ik klaar, nee, het is nu echt genoeg, ik ben echt geraakt, bezeerd en beledigd en dat is niet alleen van vandaag, is al langer aan de gang.
  Lief dat je reageert, welterusten.

 3. Zilvertje zegt:

  Oeps, was weer uitgelogd, gaat denk ik soms van zelf, maar ik ben het wel, tja, dat is zo triest, dat het me zo treft.

 4. K zegt:

  Weet je wat ik over zoiets denk? Het klopt dat er altijd zeikerds zullen zijn en blijven, maar of je je daarvoor openstelt, dat moet altijd je eigen keuze zijn. Het is toch ook zo, dat die kritiekleveranciers anderen een norm proberen op te leggen waaraan ze zelf ook niet voldoen, maar dat ze graag zouden willen. In feite slaat die houding nergens op. Het enige wat je kan doen is doorgaan met waar je zelf achter staat. En weet je voor jezelf dat je het leuk vindt? Dan boeit die kritiek van anderen niks.

 5. Zilvertje zegt:

  K, het trof me vandaag gewoon weer diep, een kwetsbare dag, altijd gaat het ook over de zelfde mensen, onderbroekenlol om wie wel waar en oprecht durft te zijn. Welterusten meis.

 6. K zegt:

  Welterusten! Negeren is vaak een goede optie. Niet meer lezen; lekker rustig.

 7. Zilvertje zegt:

  K, dat is ook zo, maar vandaag lukte me dat niet, ben boos en heb verdriet, ik ben gewoon dom geweest om zo open te zijn, dat verdienen veel mensen niet, die zijn zelf zo gesloten als de Nederlande bank, ik heb mijn besluit genomen nog een en dan ben ik klaar. Terusten

 8. coby zegt:

  Lieve Zilver, je hebt heel veel voor je kiezen gekregen. Vind het zo verdrietig dat je hier in je puurheid bent geraakt. Ik sta achter je, welke beslissing je ook neemt en maakt.
  Je bent zilver en goud voor mij.
  Lieve groet, Coby

 9. alib zegt:

  Kom op Zilver, jij bent er toch niet de persoon naar om je op de kop te laten zitten door een bovenmeester? De mattenklopper erover!

 10. Zilvertje zegt:

  Coby, je bent een schat, dank je! Lief hoor!
  We gaan slapen. Terusten.Reactie is geredigeerd

 11. Zilvertje zegt:

  Alib, dank je voor je reactie, moet ook weer lachen, maar ja, het raakt me allemaal bijzonder vandaag, ben ook boos op me zelf, dat ik me altijd zo kwetsbaar heb opgesteld, maar ik heb gelukkig wel lef, niet een ieder durft over zichzelf te schrijven en over de ditjes en datjes, sommigen kunnen alleen maar schrijven over een ander en kijken nooit in de spiegel, ik heb geleerd, weer geleerd, nog even en ik ben een halve eeuw en ik leer nog steeds en weet je, ik ben ook blij dat ik nu eindelijk een boos heb kunnen zijn, zalig, ohhhhhhhh, wat lekker, het lucht op, Welterusten Alib. :^)

 12. knaap met knapzak zegt:

  Mut is maar mut, Ik stel een satirewedstrijd met hem als onderwerp voor! Ach nee, dat vindt ie dan weer heel sporief reuzeleuk enzo.

 13. Zilvertje zegt:

  Knaap, tis de druppel, het waren er meer en erger en dan bleven ze stil daarna, doodstil en reageerde nergens meer op, geen open vizier en zo, ach, ik ga aan het werk, doegggggggggggggg fijne dag.

 14. Thera zegt:

  Ach Zilvertje, trek het je niet aan. Het is zijn mening en eerlijk gezegd heeft hij geen ongelijk als je kijkt naar de aanbevelingslijst en hoe deze tot stand komt. Daarom ben ik zelf zo’n voorstander van de gerubriceerde voorpagina. Dan kan iedereen gewoon zijn of haar bijdragen plaatsen en zullen we een druk bezochte en ongestoorde persoonlijke rubriek hebben, naast een sportrubriek, actualiteiten, wetenschap, onderwijs enzovoort.
  En ik schrijf zelf ook doorgaans in de persoonlijke sfeer, ben blij met de ontmoetingen die ik heb gehad en de vriendschappen die zijn ontstaan via het blog, ik behoor dus ook tot de mikpunten van zijn spot.
  Het punt is, dat zoals de de voorpagina momenteel is ingedeeld, dit weinig binding heeft met de Volkskrant. Alhoewel ik daar ook het http://www.volkskrantblog.nl/bericht/67964 over denk, de verhouding is echter enigszins scheef gaan liggen. Dat is niet de schuld van degenen die deze bijdragen maken, maar meer van de huidige indeling. Laten we hopen dat hierin vanaf september verbetering komt.
  Ik heb ook bijzonder schokkende dingen meegemaakt de laatste weken en zal hier binnenkort over schrijven in de categorie persoonlijk! Want ik vind het nu heel fijn steun en begrip te ontvangen (en in andere gevallen te geven)van (en aan)de warme groep mensen op het blog, waar jij ook deel van uitmaakt en dit hopelijk ook blijft doen.Reactie is geredigeerd

 15. antoinette duijsters zegt:

  Zilvertje blijf, je schrijft zo mooi over het gewone leven. En voor ieder moet er plaatst zijn.
  Hopelijk plaatst mijn computer deze reatie.
  Antoinette

 16. Bart zegt:

  Ja, het is reuze flink en stoer maar-niet-heus van Muthert en nog een paar anderen, vroeger had je ook jongens in de klas die graag liepen te zieken en te pesten, en als slachtoffer dan iemand namen die slimmer en creatiever was dan zij…maar die zich niet zo stoer kon verweren…en met stomme onderbroekenlol en een grote bek kregen ze zowaar ook nog een paar lachers op de hand, dat was het ergste…
  Laatdunkendheid en arrogantie, om het eigen tekort te maskeren, en een uitlaatklep te hebben voor hun eigen frustraties…
  Hopelijk blijf je, Zilvertje, en laat je je door dit soort zeikerds niet wegjagen… :))
  Lieve groet, Bart

 17. lebonton zegt:

  waar moet ik verder nog om wenen
  als zilver is verdwenen
  ben ik de enige die hoopt
  dat je je pen in inkt weer doopt?
  en laat het roest niet winnen
  verblijd ons met je zilverzinnen!Reactie is geredigeerd

 18. Aad Verbaast zegt:

  Liefste Zilvertje (ja, want dat ben je naar mijn mening hier op het blog), ik snap de emoties heel goed..
  Ook het Vblog is een (vreemde maar toch) doorsnee van de wereld zo die is. Met alle verschijningen die bij de wereld horen.
  Ook verschijningen die helemaal niet passen bij de dingen waar je voor staat. Vorm en/of inhoud..
  Men kan zich er dan aan ergeren, men kan het opzoeken (er tegen te keer gaan) of het simpelweg vermijden (door het niet te lezen) etc.
  Dat is jouw keuze toch (zie ook Thera’s aangehaalde blog – van 2006!)..
  Er zijn een paar honderd actieve bloggers hier.. Velen genieten van jouw verhalen. Ik zeker ook!
  Weggaan zou zonde zijn, ook buiten deze wereld zul je ze altijd tgen komen. En dus niet echt een oplossing.
  Pleidooi dus: vermijd datgene wat je niet bevalt, en schrijf lekker door hier. Je doet mij, vele anderen, en dan uiteindelijk hopenlijk jezelf (dat is het allerbelangrijkste natuurlijk) er een groot plezier mee!!

 19. PACO PAINTER zegt:

  Blijven, Zilvertje! Nooit wijken!

 20. Ina Dijstelberge zegt:

  Je laat je toch niet op je kop zitten door die snobs….
  Daar ben je te goed voor en te sterk. Gewoon doorgaan.

 21. jacob hesseling zegt:

  Ga toch gewoon door, niets van aantrekken, haantjes zullen er altijd blijven

 22. Erna zegt:

  Ik hoop dat je wel nog lekker hebt kunnen slapen Zilver, ik weet ook niet waarom het altijd dezelfden zijn die dezelfden zo graag te kakken zetten…. ik weet ook niet waarom ik er ondanks het feit dat ik me ook regelmatig zeer kwetsbaar heb opgesteld nooit getrakteerd ben op zo’n behandeling…
  Maar voor jou, waar deze plek over gaat, jou plekje, waar je van je af kunt schrijven.. wat je trouwens heel leuk doet, zeker gelet de vele reacties die je steeds krijgt, probeer je eigen rust te vinden.
  Wat K. hierover ook zegt vind ik heel goed, blijkbaar heb jij iets wat zij missen, laat het niet van je afpakken!!
  Liefs

 23. EJW zegt:

  Shit,de beste en leukste gaan weg.Wat er overblijft zijn hopelijk niet de betweters en degene die het leuk vinden anderen te bekritiseren,bij gebrek aan eigen creativiteit.
  Goh,Zilver wat zou ik het jammer vinden als je weg ging.Er zijn veel mensen die je graag lezen.En voor diegene doe je het toch,denk er nog eens over na.
  Lieve GroetReactie is geredigeerd

 24. metamama zegt:

  dag lieve Zilver, ik ben hier niet elke dag en ik mis dus heel wat (al geloof ik niet dat ik dat mis) maar jou mis ik liever niet! Kun die nare mensen niet gewoon links laten liggen?

 25. eva zegt:

  Hoi Zilvertje: zijn de pubers weer eens bezig geweest?
  Ik vast iets gemist en kon het ook niet terug vinden, zeker verwijderd? Gelijk heb je.
  Trek je er niks van aan.
  Als je stopt hebben ze hun zin en dat gun je ze toch niet?
  Gewoon doorgaan dus!
  gr eva

 26. eva zegt:

  OT Grofmazige droogstoppels, daar moest ik erg om lachen, mooi gezegd!
  gr eva

 27. viktor loman zegt:

  Laat je toch niet kisten!! Gewoon je ding doen, dat wat je leuk vindt. Als dat de motivatie is, heb je ook geen last meer van mensen die het afkraken. Als je je dan ook nog eens niet al te zeer laat kietelen door mensen die het wel leuk vinden en dat laten blijken, ben je al een heel eind.
  groetjes
  rené
  o, ik zie dat K hetzelfde zegt.Reactie is geredigeerd

 28. hippo zegt:

  Dag zilvertje,
  Ik heb een diepe bewondering voor de manier waarop jij kwetsbaar durft te zijn. Daarmee open je geweldig veel deuren en inspireer je velen om je heen. Veel mensen zijn zich om zeer uiteenlopende redenen met regelmaat niet eens bewust van de kwetsbaarheid van anderen of hechten daar minder belang aan, omdat het persoonlijk belang prevaleert. Daar even deelgenoot van zijn, kan uiterst pijnlijk zijn. Mijn inziens verdient dat mededogen (geen medelijden). Jouw hart is er meer dan groot genoeg voor.
  gr. hippoReactie is geredigeerd

 29. Isabella zegt:

  Mmmmm….niets is mooiers dan uit het hart naar de dingen kijken en dat opschrijven of uitbeelden….niets is mooiers dan dat….mmmm…laat het goede winnen en steek een tong uit naar den zuurpruimen…
  Lieve
  groet
  Isabella; ))))

 30. Maria-Dolores zegt:

  Zilver,
  niks van aantrekken. dat probeer ik meestal ook. en nee, ik vind al dat gezeur òòk niet leuk, maar ik probeer er meestal omheen te lezen en/of er niet op te reageren :-).

 31. annet zegt:

  lieve Zilvervrouw
  verlaag je niet tot hun niveau
  maar ik begrijp je wel
  soms even afstand nemen
  van alles, lekker een mandala tekenen
  of een cocospatroon eten:)
  liefs&liefs

 32. Mo zegt:

  Zilver, laat je niet opnaaien, doe gewoon je ding en blijf erboven staan!

 33. annet zegt:

  en inderdaad Zilver
  je bent erg sterk
  juist omdat je je je
  kwetsbaar opstelt
  en ik denk en weet zeker
  dat de droogstoppels
  verliefd op je zijn
  wie is dat niet?

 34. Starry Night zegt:

  Lastig… Ik lees je altijd graag, omdat je liefheid puur en echt is en je je inderdaad heel erg durft bloot te geven. Dat bewonder ik, heb ik ook altijd bewonderd. Maar Frans Muthert bewonder ik ook, om heel andere redenen. Namelijk omdat hij het lef heeft dwars en chagrijnig te zijn en af en toe te zuigen en te zeuren over dingen die hem storen. Dat recht heeft hij natuurlijk gewoon wel. Altijd zichzelf dus, net als jij, op twee verschillende, zeer uiteenlopende gebieden.
  In betreffend blog valt Muthert jou niet direct aan, daarvan ben ik overtuigd. "Een enkel dood vogeltje geen bezwaar" is alles wat hij schrijft. Ik begrijp dat dat voor jou heel groot en aanvallend voelt, maar ik geloof dus niet dat hij dat zo persoonlijk bedoelt. Degenen die het lezen kunnen met hem meelachen (maar deelden dan dus zijn mening al), óf kunnen denken: "Wat een zeikerd."
  Pf. Lastig, want je bent gekwetst omdat je je persoonlijk voelt aangevallen en op zich begrijp ik dat wel. En toch hoop ik dat je het, als het wat slijt, buiten jezelf kunt leggen. Maling kunt hebben aan wat een ander al dan niet van jouw blog vindt. Je merkt aan de reacties hier dat er genoeg mensen zijn die je wel zeer waarderen.
  Enfin, in heel veel woorden wat Mo in één zin zei eigenlijk;-)

 35. Maria-Dolores zegt:

  Zilver,
  oh, nu na Starry’s reactie weet ik tenminste eindelijk waar het om ging… Als je dat soort humor helemaal niet leuk vindt, dat léés je dan gewoon niet, toch? Je gaat toch ook niet naar een toneel- of cabaretvoorstelling waarvan je vantevoren al weet dat je er waarschijnlijk niets aan vindt? Alleen kun je dan volgens mij beter ook niet naar binnen gaan en je ergeren dat er tòch mensen in de zaal zitten, die misschien zelfs bulderen van het lachen…

 36. Sjeekspier zegt:

  Weggaan is precies doen wat je critici willen…
  Door te blijven doen waar je goed in bent doe je veel mensen een plezier. En je kunt er je critici mee irriteren…
  Dat lijkt me dan mooi meegenomen
  Weggaan is zilver, blijven is goud.

 37. Mo zegt:

  Starry
  zoals vaak ben ik (te) kort van stof, jij zegt het precies zoals had bedoeld, haha!

 38. K zegt:

  Het stikt hier van de adhesiebetuigingen! Dat is heel mooi. Gek hoe een paar zuurpruimen iets kunnen verpesten. Volgens mij is het blog best waardevol voor je Zilver. Maar er is ook een leven ernaast. Beperkt bloggen is toch ook best leuk? Verder weet ik ook niet zoveel te zeggen. Het is ook helemaal mijn dag niet. Mijn jongste zoon is vandaag met een psychose weer opgenomen middels de crisisdienst. Een verdrietige dag.

 39. annet zegt:

  @Mo, dat korte van jou is net zo mooi als van Starry….

 40. Gala zegt:

  Zilver, je bent jezelf niet! Kom op, haal je humor (allerbeste en sterkste troef)van stal en zet die in. En ik denk ook dat Frans’blog niet over jou persoonlijk gaat. Ik moet toch vaak ook om hem lachen juist omdat -ie hardop durft te zeiken (hoor je de straal zilver en lach!)en niet in het geniep.

 41. taalbeest zegt:

  Zilver
  je hebt een eigen geluid
  en dat mag gehoord worden!

 42. demio zegt:

  Zilvertje, ik kan me voorstellen dat je je gekwetst voelt. Laat het even zakken en dan zul je zien dat je ons niet kunt missen 🙂
  Die anderen moet je gewoon negeren, die kom je overal tegen.
  Sterkte joh.

 43. Geroma zegt:

  Je hebt zo veel moois te delen hier.
  Er zijn zovelen die daar van genieten.
  Dat is jouw kracht!
  Dat mag niemand, niemand, jou afnemen!
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 44. Eline zegt:

  Zilvertje, je weet dat je bij mijn favorieten staat. En dat is niet voor niets. Op late avonden heb ik wel eens door je blog gestruind, en daar plezier aan beleefd, ben soms ook tot nadenken gestemd door je bijdragen. Januari 2006 zegt je archief, en ik herinner me zoveel bijdragen van je. Over je suikerhartjes, over groot verdriet, over wat je aan het denken zet in je werk, over je belevenissen op Mars 😉 … ik weet het nog. Jij hoort bij het VK-blog.
  Ik weet niet wat er aan de hand is, daarvoor lees ik te weinig, maar blijkbaar wordt er weer eens geziekt en blijkbaar ben jij nu het slachtoffer. Laat je hier niet gek door maken, blijf jou, en blijf!
  Mocht je twijfelen: kijk nog eens naar alle mensen die je hier niet willen missen.
  Het is niet gemakkelijk, jezelf zijn en blijven in het oog van de storm, maar kijk om je heen. De grootste schreeuwlelijken: mogen die beslissen? Maken die het verschil?Reactie is geredigeerd

 45. Appelvrouw zegt:

  Zilver, ooit ben ik in een groep tot de grond toe afgemaakt. De mensen die eerst nog achter me stonden vielen ook weg.
  Jij hebt zoveel fans. Eigelijk vind ik het niet goed dat je weggaat want de mensen die wel achter je staan moeten het bezuren.
  En als man terugkomen, zoals je bij Coby opperde? Hahaha.. sommige vrouwen vallen toch door de mand. En jij bent in je schrijven nu eenmaal vrouw, een zilvervrouw.

 46. Hetty Aandagt zegt:

  Van mij krijg je een dikke hug :))
  Ik vind je in ieder geval een schat.
  En ik ben niet de enige.
  Lieve groet van Hetty…

 47. peter louter zegt:

  Gelukkig, je bent teruggekomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s