Over spelen op de straat…..

 

regelmatig zie ik hoe kinderen proberen te spelen op de stoep, maar de stoep is nu helemaal voor de auto, een auto die erg hard rijdt, en binnen in wordt gebeld, gerookt, gegeten, geluisterd naar de medepassagier. kindertjes op de fiets, kennen nog niet alle gevaren, kindertjes op de stoep ook niet, de auto’s weten het wel, maar hebben het te druk, natuurlijk, die kindertjes zijn schattig en het is echt niet de bedoeling ze te raken, of nog erger ze dood te rijden, maar ja, het leven is zo druk he?

en dan mijn kindertijd………

een foto uit mijn dorp, jaren zestig, we hadden nog alle ruimte. rechts boven zie ik nog mijn oude kleuterschool, wij konden rustig zelfstandig naar school, onze moeders deden de weg eenmaal voor en dat was het, rust overal…… waar is de tijd gebleven? waar komen al die auto’s vandaan?

zilvertje. foto: gekregen van een dorpsgenoot.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2008-07. Bookmark de permalink .

15 reacties op Over spelen op de straat…..

 1. PACO PAINTER zegt:

  Waar blijft de tijd, denk ik kijkende naar de foto

 2. Zilvertje zegt:

  Ja, waar blijft de tijd, weet je wat me opviel, dat Edam nog zoveel rust uitademt, dat is hier al lang niet meer zo. Fijne dag!

 3. K zegt:

  De mens dacht dat hij met de techniek vooruitgang zou boeken. In menselijke zin is echter achteruitgang ermee gemoeid. Dat is de prijs die we betalen voor comfort.

 4. Zilvertje zegt:

  K, wat zeg je dat mooi! Fijne zondag.

 5. coby zegt:

  Krijg ook bijna een Edam-gevoel bij deze foto :-).
  Werk ze en voorzichtig in het verkeer hè?
  Lieve groet, Coby

 6. annet zegt:

  omdat het land vol mensen is
  en die willen allemaal een auto
  eigenlijk best simpel…..

 7. Aad Verbaast zegt:

  Waar al die auto’s vandaan komen is nog wel duidelijk..
  Maar hoe krijgen we ze het straatbeeld weer uit, is de hamvraag..

 8. de Stripman zegt:

  Kop op, Zilver ! Als de vergrijzing eenmaal voorbij is gaat de bevolking weer krimpen en dan wordt het ook weer wat rustiger op straat. Het is alleen even zaak dat we lang genoeg in leven blijven om het allemaal mee te maken…;o)

 9. Klaverblad zegt:

  Ik leef prima in deze tijd n dan denk ik aan de communicatiemiddelen, maar de grootste vloek is natuurlijk de auto die ihb hele binnensteden aan het verwoesten is. Er is geen dag dat ik me niet op de een of andere manier aan dat ding erger; ik maak er spaarzaam gebruik van, fiets liever.
  Toen ik 20 jaar geleden in mijn woonwijk kwam, was er een gemiddelde van hooguit één auto, nu is er gebrek aan parkeerruimte voor een gemiddelde van 2,3. En ondanks de brandstofprijzen gaat de productie "gewoon" door.

 10. Wim Duzijn zegt:

  Ik ben het dit keer met KLAVER eens. Auto’s moeten samengebracht worden in grote parkeerruimtes aan de rand van de stad enof in ondergrondse autokerkers.
  In de stad alleen maar fietsen en openbaar vervoer. DE STAD TERUG AAN DE BURGER!, dat is ons devies… Toch???Reactie is geredigeerd

 11. Maria-Dolores zegt:

  bij mij in het dorp, ook langs de vroegere verbindingsweg met de stad (nu is er een snelweg een stukje lager in het dal, vlak onder ons dorp langs), kunnen kinderen nog gewoon spelen omdat het er zo rustig is dat je een auto in de verte al aan hoort komen…Reactie is geredigeerd

 12. Ramirezi zegt:

  Kinderen die willen spelen op de stoep, dan moet de XBOX wel kapot zijn… 😀

 13. On Yer Bike zegt:

  Ik groeide op in de jaren 70 in een dorp. Toen kon je nog stoepranden. Ik stoor me al heel lang aan dat beeld als je een willekeurige straat inkijkt, op welk moment van de dag dan ook: OVERAL AUTO’S. Dat is waar een straat tegenwoordig voor dient, om auto’s te parkeren. Een leeg plekje is de straat niet goed benut. Nou ja, het zal wel niet helemaal zo zijn maar dat idee krijg ik soms.

 14. Wilma zegt:

  Tja, we moeten zonodig met onze auto tot aan onze voordeur!

 15. Zilvertje zegt:

  Annet, ja, maar ik begrijp niet dat de heb van een auto, zo sterk is, dat je al je vrije ruimte opgeeft.
  Aad, ja, hoe krijgen we ze weer weg…..
  Ha, ha, Stripman, dat red ik nooit, ik ben op een haar na een halve trotse eeuw. :6)
  Klaver, ja, dat is apart, er komen maar auto’s bij, net onkruit, maar dan peperduur.
  Wim, ja, wat zou dat fijn zijn, ook die stank is dan weg en dat stof, dat dunne stof, brrrrrrrrrr en het lawaai en die angst, altijd maar alert zijn dat ze je niet van de fiets af rijden en die vrachtmonster zijn helemaal een ramp, je weet nooit of ze je wel zien.
  Maria, ik kom naar je toe, zalig.
  Nou mijn kindjes vinden het zalig buiten, ze zijn net zo gek op al die nieuwe dingen als op buiten, voetballen en hoepelen, maar het kan haast nergens meer. Doeg Rami.
  O Y Bike, ja, zo veel en je ziet alleen maar auto.
  Wilma, ja, liefst tot aan de koelkast, gek he?
  Allemaal bedankt voor jullie reactie.Reactie is geredigeerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s