Judo. ( meester Cees )

Al die witte mensjes die hebben leren luisteren naar meester Cees, al die blote voetjes en die gespannen toetjes, examen!

Mijn kleine meisje die altijd zo blij naar judo gaat, is erg sterk en behendig geworden en is al uit haar eerste pak gegroeid en heeft gelukkig niet de strijd die ik altijd lever met rechts en links, ze doet het vloeiend, net zo goed als ze vloeiend schrijft, ik vergeet altijd letters of zet ze op de verkeerde plek en hakkel en verbrokkel, nee, Blancie doet het goed voor zo een klein nakomertje en we zijn allemaal erg trots op haar.

Woensdag kreeg ze van meester Cees, de oranje slip op haar gele band en ik zat stilletjes te huilen. Goed zo Blancie, mama is zo trots op jou.

Vrijdag gaan ze met de hele judoschool op kamp en het is de tweede keer voor Blancie en ik heb het volle vertrouwen dat meester en zijn vrouw goed op de kinderen passen, want meester is zo scherp als een havik. Elke ouder vult altijd een kamplijst in, met naam, telefoonnummer, medicijnen enz. enz. en bijzonderheden van je kind……. bij bijzonderheden had ik ingevuld: ze is erg lief!

Meester nam tijdens het lesgeven die lijst in ontvangst, wierp er een blik op en lachte naar mij en zei: ” dat vind ik ook!”
Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2008-06 en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Judo. ( meester Cees )

 1. Zilvertje zegt:

  K, scherp he, hij was gewoon bezig en nam de brief aldoende aan, een blik en dadelijk die opmerking retour, ik was verbluft, wat een man he en hoe hij al die druktemakers zo mak krijgt, want ik dacht in het begin, hoe komt dit goed, maar het gaat nu zo mooi, ze hangen aan zijn lippen. Fijne dag. Ik ga snel wat doen Reactie is geredigeerd

 2. K zegt:

  Haha! Lijkt me een fijne meester. Leuk!

 3. coby zegt:

  Mooi, bijzonderheden moet je koesteren……
  Ik hoop dat ze een geweldig kamp heeft. Knuffel voor jou! Coby

 4. Zilvertje zegt:

  Coby, dank je wel! xxxx

 5. PACO PAINTER zegt:

  Een goeie meester is het halve werk

 6. Zilvertje zegt:

  Paco, zo is dat!:^)

 7. vuurjuffer zegt:

  ai, en vanmiddag is ze even weg, op kamp, ik ken het van voetbalkamp
  fijn weekend alvast

 8. Pas&Ivy zegt:

  Goeie meester, daar kun je haar wel aan toevertrouwen. Altijd moeilijk, he, kamp?
  (Ivy)

 9. Cats zegt:

  Fijn dat er ook goeie meesters zijn en…dat Blacie, die zo lief is, zich door deze sport, indien nodig, op divers terrein kan verdedigen. Liefst zie ik dat het hele leven een stuk minder hard wordt.

 10. Zilvertje zegt:

  Vuurjuffer, jij ook, dank je, straks ga ik haar brengen, pfffffff, loslaten en gunnen, maar wat zal ik blij zijn als ze er weer is.
  Ivy, ik heb nu al een brok in mijn keel! Fijn weekend.
  Cats, ja, die meester is echt helemaal top, zeer integer en een echte havik. Voor Blancie is het vooral fijn die coordinatie die je zo nodig hebt bij judo en die ik totaal mis en waar ik steeds tegen aanloop, ik moet regelmatig opfrisdingen doen voor mijn werk, grepen en zo, ik krijg het nooit door, echt nooit, Blancie doet dan vloeiend.
  Ja, het leven wat milder, ben ook ook voor! Fijn weekend!

 11. Heer Lot zegt:

  Graag gelezen :-))

 12. Zilvertje zegt:

  Dag Heer-Lot, dank u wel, ze is nu weg met de bus en zal nu aan het feesten zijn, heeft u ook voetbal gekeken, wat een spannend einde he?
  Fijn weekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s