Langnekken.

 

"kijk mam!" mijn dochter wijst omhoog, we zien samen een langnek, mega hoog, we zien het mannetje er in, zo groot als een vlieg……………………………………….. "zou jij dat durven mam?"

het valt me op dat er overal gebouwd wordt, in de zaanstreek, veel huizen en kantoorgebouwen, zelfs aan het spoor, er komt in krommenie een nieuw station, in amsterdam, de metro en het spoor en de langnekken worden langer en langer, maar ik zie weinig werkmannen, veel materialen, maar weinig werkmannen, zou het daarom allemaal zo lang duren? of zijn die mannen niet meer nodig door al die materialen?

Zilvertje. ( de langnek die wij zagen stond in Zaandam, die was echt niet te geloven hoog, maar ik had geen toestel bij me )

( foto Zilvertje genomen in Amsterdam, maar niet recent )

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2008-06. Bookmark de permalink .

16 reacties op Langnekken.

 1. Bart zegt:

  …de langnekmannetjes zitten ziek thuis, met langnekklachten, denk ik! :))
  groet Bart (met twee voeten, nog, het is een wonder!)

 2. Zilvertje zegt:

  Bart, ja, dat zou kunnen, dan wens ik ze beterschap.
  Ja, het leven is een wonder! :^)

 3. coby zegt:

  Brrr, ik moet er niet aan denken om zo hoog te zitten in zo’n bakkie……. Hoe deden ze dat vroeger, vraag je je af inderdaad.
  Lieve groet,Coby

 4. Zilvertje zegt:

  Coby, ja, het is zo hoog en zelfs met veel wind zag ik het doorgaan, dat ik in Zaandam bang was dat het op me zou vallen, weet je nog die januaristorm vorig jaar, dan staat het dicht bij winkels en huizen en verkeer, vorige week was ik met Blanca in Zaandam, minder wind, maar toch best pittig en er zat gewoon iemand in, wij hadden geen keus moesten er langs maar vonden het zo eng. Ja, vroeger bouwden ze anders, nu als ik het goed gezien heb, hijsen ze hele verdiepingen per keer omhoog en vroeger zag je mannen van laag naar hoog houten en metselen, houten is geen goed woord, maar ik weet niet hoe dat heet, gaat ook zo met slopen, er komt een geval met een kogel en die stoot het gebouw stuk, of men blaast het op en dan komt er een happer en die happert het op, je ziet haast geen mens en de mensen die je ziet, staan/zitten eenzaam hoog in de lucht. ;^(
  Fijne dag xxx

 5. annet zegt:

  ja dat klopt
  wel veel omhaal
  maar niets te zien
  aan bouwende mens

 6. Zilvertje zegt:

  Ja, Annet, de bouwmannen zijn verdwenen uit het beeld en toch groeit de nieuwbouw de pan uit, net onkruid.

 7. Ron zegt:

  Het zweet staat me al in de handen als ik eraan denk boven in zo’n kraan te moeten zitten. Maar aan de andere kant, je ziet nog eens wat.

 8. Zilvertje zegt:

  Ron, ja, dat is natuurlijk ook weer zo, maar ik zou het ook echt niet durven, vroeger wel, maar ik draai steeds kleinere rondjes om mijn eigen as. ;^)

 9. Cat zegt:

  @Zilvertje. "Langnekken", leuk woord. Toepasselijker kan haast niet. Nooit eerder gehoord. Ik associeer zo`n hoge kraan nog steeds met Lee Towers..

 10. Zilvertje zegt:

  Cat, ja, ik maak mijn eigen taal :^0 Weet je ik moet dan ook vaak aan hem denken en dan ook aan Willem Duis, het hele leven aan elkaar vast door gedachtenflarden, mooi is dat he?

 11. vuurjuffer zegt:

  nou je het zegt, er wordt veel gebouwd zonder mannen

 12. Zilvertje zegt:

  Vuurjuffer, heel apart, in Zaandam is een enorme bouwput en je ziet het groeien, maar we zien daar altijd maar een man, die man in die langnek, ik zoek vaak waar de anderen zijn, maar ze kunnen toch niet altijd aan het schaften zijn als wij langskomen?

 13. Cats zegt:

  @ Zilvertje, ja, mooi en grappig! En bij Willem Duys denken we natuurlijk aan de goudvissenkom.
  Taal kan mensen ook (positief) verbinden..
  Zilveren groet voor Zilvertje!

 14. Zilvertje zegt:

  Cats, dan denk ik ook aan Toots en Willy Alberti door die goudvissenkom opent zich nu een la met mooie dingen, ik zing nu een liedje van Jules de Corte, allemaal door de gedachtenflarden, prachtig, lieve groetjes terug.

 15. Patricia Vermeulen zegt:

  Nog niet zo lang geleden is zo’n ding in Rotterdam omgevallen in de meelfabriek. Spectaculaire chaos!

 16. Zilvertje zegt:

  Patricia, jeetje wat een chaos geeft dat lijkt me, ik ga er ook liever niet in de buurt staan, maar soms heb je geen keus, dan moet je. Ik ken daar ook een verhaal van, maar dan van een kleintje, dat zal ik als ik het niet vergeet ook eens schrijven, Fijn weekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s