De man die groet met de hand aan zijn hart.

 
In ons dorp kom ik hem soms tegen, hij is de opa van een voetballertje en de vader van een moeder die altijd naast me kwam zitten bij de voetbal, dat was altijd zo fijn, bij koud weer gingen we vaak even naar binnen en haalden we koffie in de kantine, opa betaalde, hij is een echte heer.
 
Als zijn kleinzoon een goede actie had, dan glommen zijn ogen, maar ook voor alle anderen had hij een warm woord en bewondering. Maar de laatste jaren zie ik hem minder, zijn kleinzoon heeft een operatie ondergaan en ging een elftal lager voetballen. Ik mis hem en zijn dochter bij de voetbal, want veel Hollandse mensen zien mij niet staan langs de lijn, ik ben een vrouw zonder man…….

Met koninginnedag liep hij langs ons huisje en verkooptafeltje en hij keek zo blij en mijn hart maakte een huppeltje en ik zag nu goed wat hij deed, hij bracht als groet zijn hand naar zijn hart, wat een prachtig gebaar… waarom was mij dit nooit eerder opgevallen?
 
Het zal wel aan mij liggen, maar ik merk niks van mensen die zich niet aanpassen en onaangepast doen, niet in mijn privé-leven, niet op de scholen waar ik les geef, ik ben alleen maar erg lieve en gemotiveerde mensen tegengekomen en andere mensen noemen ze Turk of Marokkaan, maar ik weet niet meer hoe ik ze mag noemen, ze zijn gewoon ons en wij.
 
Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2008-05. Bookmark de permalink .

24 reacties op De man die groet met de hand aan zijn hart.

 1. batse zegt:

  wat men tegenwoordig noemt met een woord als culti-multi is wij en zij….en zo moet het zijn…zij en wij….samen doen en samen zijn….noem en benoem ze niet….de wereld is /zou moeten zijn…..een geheel
  greetz van mij
  batse

 2. Zilvertje zegt:

  He Batse, ja, samen, je zou hem eens moeten zien, zo een lieve man en zijn dochter een plaatje en lachen kan ik met haar, heerlijk, doeggggggggggggggggggg.

 3. coby zegt:

  Wat een prachtig en opvallend gebaar, Zilvertje.
  Ik vind het zeker ook wat hebben. En bij jou komt het ook aan, jij ziet het ook.
  Over dat ze gewoon ons en wij zijn, ik moet denken aan het schilderij en gedicht van gisteren: er is geen verschil als we allemaal zó naakt zijn. En dus ook niet in het dagelijkse leven. We zijn mèns….
  Lieve groet, Coby

 4. Zilvertje zegt:

  Coby, ik las vandaag bij Edu en toen schoot me dit te binnen, ik dacht dit heb ik nog niet verteld, ik wist wel vaag van het gebaar, door het handenschuddenincident (in de media) maar het was me nog nooit opgevallen, nu heb ik zelf gezien, hoe mooi en warm het is, daar kan geen hand tegen op.
  Ja, jullie bijdrage, het naakt, dat sluit hier mooi bij aan, of ik bij jullie, kus lieve zus.Reactie is geredigeerd

 5. Harry.C.A.Daudt zegt:

  Zilvertje, beeldend beschreven.
  Man heeft iets weg van ‘de jeugdleider-ooit’
  van m’n voetballende kleinzoon.
  Groet,
  dichterbijgrave

 6. Zilvertje zegt:

  Harry dank je wel, het zijn erg lieve mensen en het gebaar vind ik zo lief… grappig die gelijkenis.

 7. K zegt:

  Onaangepast doen? Dat is toch meer wat van de Hollanders zelf. Ga eens kijken op vakantie in Spanje of Griekenland in de hotels hoe ‘aangepast’ze zich gedragen. Tjonge, jonge.

 8. Zilvertje zegt:

  K, ja, wij doen vaak rare dingen, ik vind ook dat we heel veel kunnen leren van andere culturen. Moest er even uit, doegggggggggg, welterusten, xxxx ik moet naar bed, ik val om, zo moe.

 9. doranne zegt:

  mooi verhaal weer,ja ik denk dat jouw kracht is dat je mensen ziet.
  onderscheid maken is in levens bedreigende situaties soms nodig,maar ik zag een keer een man in zo’n situatie zij en wij samen brengen en de situatie escaleerde niet, hij zag die agressieve anderen gewoon als mensen, ik zou dat nooit gekund hebben(te onzeker), maar als er vrede is waarom zou je dan discrimineren? Wij is zoveel gezelliger. En gezellig is toch echt Hollands?

 10. droomvrouwtje zegt:

  Hier komen de woorden boven van
  "niet ik, niet jij, maar wij"

 11. sneekylady zegt:

  Een erg mooi verhaal ….

 12. Zilvertje zegt:

  Dank jullie wel voor de reacties en ja, wij is veel gezelliger!

 13. PACO PAINTER zegt:

  Die laatste zin doet het em.Geweldig!

 14. Zilvertje zegt:

  Paco, ik meen het uit de grond van mijn hart.

 15. Bart zegt:

  Mooi verhaal, Zilvertje, en een prachtig gebaar van die man…

 16. Zilvertje zegt:

  Bart, mooi he, hij heeft het vast altijd gedaan, maar nu pas zag ik het, omdat hij op een afstand stond, het is waar het handenschudincident ook over ging, dit is een mooie manier en ik juich het toe in mijn werk, ik moet altijd schone handen hebben en na hand geven, moet ik ze weer wassen :^)
  Ben aan het klussen, pffffffff, na ziekzijn is er zoveel rommel in en om het huis. :^(Reactie is geredigeerd

 17. kees smit zegt:

  Het is niet allemaal zoals er vaak geroepen wordt. Ook langs de lijn komen dus nog wel aardige mensen naar voetballertjes kijken!

 18. Zilvertje zegt:

  Kees, humor, pure humor!

 19. cor zegt:

  een stukkie naar m’n hart Zilver; mij heb je !

 20. Zilvertje zegt:

  Dank je Cor!

 21. de Stripman zegt:

  Heel goed, Zilver !!! Ik heb alleen maar plezier van die aardige mensen uit andere culturen. Ga eens naar een Turkse winkel, daar wordt je nog vriendelijk geholpen…;o)

 22. Zilvertje zegt:

  Ja, Stripman, dat is zo, wij hebben veel van die leuke winkeltjes in het dorp en afhaal eten, zo gezellig en de mensen zijn zo lief, het is een feest voort het hart, ben het helemaal met je eens.

 23. good knight zegt:

  …land-genoten…
  …mede-burgers…
  …leuk,jou foto-molen…
  HG

 24. Patricia Vermeulen zegt:

  Mooi, Zilvertje, en precies zoals ik het ook zie en merk. Wil je overigens niet zoveel produceren zeg! Ik houd het niet meer bij tussen werk, klussen en andere blogs! (heb ze wle allemaal gelezen, maar reageer effe niet op alles, sorry!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s