Mijn bijzondere verjaardag.

 

Het was gister een bijzondere dag, heel vroeg was ik ontroerd door Blanca-Maria, ik dacht dat iedereen nog sliep en ik stond in de keuken ontbijt te maken en daar werd ik toegezongen door die blonde hummel en ze vroeg of ik echt 49 jaar was geworden, want dan werd het 49 keer hieperdepiephoera, maar bij 39 vroeg ze of het genoeg was en dat vond ik meer dan genoeg.

Blancie had de hele week al lopen inpakken en briefjes opgehangen waar ik de pakjes kon vinden, met verhaaltjes en pijltjes en omdat ze vond dat broer ook enkele pakjes verdiende, had ze ook pakjes voor hem gemaakt, maar ze was nog maar krap bij kas, dus had ze een paar oude leesboeken van hem uit de kast gehaald en die ingepakt en hem gegeven aan het feestelijke ontbijt. Het was zo lief en aandoenlijk en Emilio slechts een jaar ouder, pakte het zo lief op, hij bedankte haar vurig en vertelde dat hij de boeken al kende en lachte dat ze een grappig lief zusje was, want zei hij: je maakt me blij en aan het lachen, je bent een clown, je pakt mijn eigen spullen in, maar je denkt wel aan me en zijn ogen twinkelden van liefde.

Die truck van oude dingen inpakken kon hij haar ook niet kwalijk nemen, want ze had hem die dag er voor uit de brand geholpen, want door het uitstellen van een cadeautje kopen was op de zaterdagmiddag de winkel dicht, omdat Sinterklaas aankwam, dus had hij niets te geven, Emilio houdt van alles op het laatste moment, maar regelmatig loopt dit mis, maar Blancie gaf haar roze nieuwe toilettas aan hem dan kon hij die aan mama geven en ja, Emilio wist wat mama het liefste wilde, een stukje Spaanse zeep, maar ook daar werd een oplossing voor gevonden, het flinterdunne stukje zeep werd uit mama’s zeepbakje gehaald en gedroogd en ging in de roze toilettas, met een centje erbij….. kon mama zelf een zeepje kopen.

Dan al die reacties op mijn weblog en die twee speciale blogjes over mijn verjaardag bij Annet en Thera, de kaarten van jullie en de post per e-mail, gewoon zo lief en ontroerend en wat doet het me goed, want ik hoef niet te vertellen hoe moeizaam alles me afgaat de laatste maanden, zeg maar jaren en hoe dapper ik moet doorzetten en zoveel liefs van jullie, geeft vleugels.

Maar er was nog iets heel bijzonders, ik heb Coby bij mij thuis ontmoet, we hebben koffiegedronken, gegeten en dingen zitten uitwisselen. We hebben een deel van ons verleden gewandeld en gespeeld in de zelfde plaats en spoedig gaan we er heen, samen.

Ik heb ook iets heel, heel erg moois van haar gekregen, ik kreeg het warm en ik kreeg het koud en ik kreeg kippenvel en werd heel emotioneel. Haar bezoek haar persoonlijkheid en haar warmte en oprechte belangstelling heeft me zo geraakt en mogelijk vertel ik er ooit meer over, maar geloof me, het was een bijzondere dag, zeer bijzonder.

Zilvertje.
 

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2007-11. Bookmark de permalink .

34 reacties op Mijn bijzondere verjaardag.

 1. K zegt:

  Dat was ook de bedoeling dat het een bijzondere dag zou worden. Wat mooi, die herinneringen met Coby en jullie plan. Heel fijn!!!

 2. Dianne zegt:

  bijzondere kinderen heb je en dat ben jij ook!!
  Je oprechtheid raakt me Zilver, je bent heel echt.
  lieve groeten

 3. Thera zegt:

  En nu sluit ik mij bij jou aan Dianne.
  Zilvertje is puur en het liefste meisje op het blog!
  Wat fijn, dat Coby en jij elkaar ontmoet hebben. Kus voor allebei en de zilvertjes, als ze dat tenminste willen van die vreemde tante.Reactie is geredigeerd

 4. Maria-Dolores zegt:

  nogmaals gefeliciteerd!! ik had gisteren gelezen dat Coby er was, en toen ben ik zelf maar niet meer langsgekomen, dacht dat je het druk genoeg had met alles en iedereen :-).

 5. Zilver zegt:

  K, goed he, ik verheug me al op de volgende ontmoeting.
  Dank je Dianne, dat is heel lief.
  Thera, nou dat is lief van je, maar heus ik ben ook wel eens heel boos, of opstandig hoor en dan ben ik helemaal niet zo blij met mezelf of hoe ik dingen oplos, dan denk ik: dat had ik 100 keer beter kunnen doen. Ja, bijzonder he van Coby, ohhhhhhh, we hebben zoiets wonderlijks en dat allemaal door de Volkskrant.
  Maria, ik moet zo lachen, om je, ja, kon dat maar, als het zo makkelijk was, kwam ik je nu nog lekker wat brengen van wat over is, even lekker praten en snoepen en dan doen we de Suikerhartjes even op off, want die hadden gister wel het hoogste woord, ja, hoog, ja, hoog. Doegggggggggggggggggggg.Reactie is geredigeerd

 6. Maria-Dolores zegt:

  Zilver,
  hm… ik bedoelde het niet zo letterlijk, maar ik dacht: als ik nou net ga doen of ik een Taart voor Zilver ga bakken, of een sjaal breien of een kaart knutselen ofzo, en ze hééft het al zo druk, dan zit ze daar beslist ook niet op te wachten… dus toen ben ik maar niks gaan verzinnen en dacht dat het allemaal vanzelf wel goed zou komen, met Coby en de kinders en al die blogs die ter ere van jou gemaakt waren enzo :-).

 7. Zilver zegt:

  Ja, wat een eer allemaal, even na tien uur gister lag het hele vk er uit, ik dacht dat komt er nou van, ik word 49 steken zo ook nog vuurwerk af en ligt alles plat, pffffffffffffff, ja, voelde me best even heel bijzonder.

 8. Bart zegt:

  Ja, een bijzondere dag was het, en het VKBlog heulemaal plat ter ere van jou, gisteravond, dat kunnen er niet veel zeggen… :))
  Nu kun je weer een beetje bijkomen van het feestje, met je Suikerhartjes op stand-by… 🙂
  groet Bart

 9. Erna zegt:

  duidelijk te horen dat het heel fijn was!
  mooi zo 🙂

 10. Thera zegt:

  Zilvertje, natuurlijk worden lieve meisjes ook wel eens boos en maken ze allemaal fouten. Dat maakt ze niet minder lief, maar wel een stuk menselijker.
  Zo!
  Ps. Je moet het profiel nog aanpassen. ;-))Reactie is geredigeerd

 11. Zilver zegt:

  Dag Bart, als de baas nu maar niet een straf uitdeelt, een maand niet bloggen of zo, pffffffffffff, dan ben ik nog niet jarig.;^0
  Erna, ohhhhhhhh, jij was eerst Alice, ja, het was bijzonder.
  Thera, het jaar is verzilverd en staat er bij.Reactie is geredigeerd

 12. Coby zegt:

  Hé Zilver, ja, het was een bijzondere dag, echt.
  Je huis, je kindertjes, jij. Ik kan Dianne (en Thera) alleen maar gelijk geven en het beamen: je bent echt en je kunt echt iemand raken,ook en juist in het open zijn in jouw geraakt zijn. Fijn om erbij te mogen zijn (geweest) en er een aandeel in te mogen hebben (gehad).
  Lieve groet, Coby

 13. Rene Scheffer zegt:

  Nouw, van harte gefeliciteerd. Gisteren zag ik het, maar VK blog lag eruit. Net zo oud als ik nu.

 14. Henk van Leuken zegt:

  Lieve Zilver sorry dat ik er gisteren niet was dus alsnog van harte gefeliciteerd maar jouw dag kon al niet kapot en van wie hebben die twee lieverds dat?……..:)

 15. Jos Goedmakers zegt:

  Ben jij al 49??? Proficiat. Volgend jaar naar Goud, Zilver!

 16. Zilver zegt:

  Rene, ja, alles lag er uit, had ik eindelijk tijd om te kijken en lezen en in eens was het weg, maar dank je wel hoor! Jij ook 49? Het is een prima bouwjaar.
  Dank je wel Henk, ja, het was zo fijn en ja, ze zijn lief, al zijn er ook rimpels, maar ik hoop dat ze later zeggen dat ze het fijn hebben gehad, ik in elk geval wel met die kleine grutjes, ik leer nog elke dag van ze, door kinderen heb ik mijn slechte kanten leren kennen en ik ben nog steeds aan het werk kom die kanten wat mooier te maken, maar dat is niet makkelijk.
  Jos, ja, 49, de tijd gaat snel, dank je wel, mijn hart blijft jong, maar de rest, is krakkemikkig.

 17. hippocampi zegt:

  dik verdiend!
  gr. hippo

 18. Knispel zegt:

  Met terugwerkende kracht gefeliciteerd, Zilver. Wat leuk om te lezen over de ontmoeting met Coby. Ik wens jullie beiden een mooi vervolg toe.

 19. Zilver zegt:

  Niet in staat meer te reageren en bloggen, mijn pc is nu echt stuk, helppppppppppppppp!

 20. tempelman zegt:

  Nog van harte!

 21. Heer_Lot zegt:

  Graag gelezen, fijn dat je zo’n bijzondere verjaardag hebt gehad :-))

 22. Manus zegt:

  Alsnog een heeele dikke knuff. Hiep hiep hieper

 23. Geroma zegt:

  Lieve Zilver,
  Tis een beetje laat, maar beter laat dan nooit:
  Alsnog van HARTE met jouw verjaardag!!
  Hiep hiep hoera!
  En wat leuk, dat je Coby hebt ontmoet:)
  Dikke knuffel….

 24. annet zegt:

  Ja leuk dat Coby bij je was
  wou dat ik ook bij jou in
  de buurt woonde, het is zo’n
  bocht hè en dan nog op mijn fiets:)
  bliep bliep van Annet x

 25. The Ex-Showmaster zegt:

  Wat laat….maar nog van harte Trudy!

 26. A C T U A L I T Y zegt:

  Hallo Mevr Zilver.. ik voelde me gister écht rot dat ik je vergéten was..
  En inderdaad lag toen de V K eruit…
  En ik was opeens alles kwijt wat ik wilde plaatsen..
  Dus ik beloof je nog iets apart te doen.. maar dat hou ik nog even voor me Excuus en Kus
  Groet van Joshua

 27. marsjan zegt:

  Lieve Zilver van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Voor je nieuwe jaar wens ik je veel warmte, liefde en lekkere natte kusjes!! knuf van Marjan!

 28. moon zegt:

  Van Harte Zilvermeisje
  nog heel veel jaren
  geluk en feest met de kindjes
  ik zou je ook wel es willen fijnknijpen
  hihi
  Moon

 29. Solvejg zegt:

  Och Zilvertje, gefeliciteerd nog, Wat een ontroerend verhaal! En Coby gezien, lijkt mij ook heel bijzonder. Mooie leeftijd ook 🙂

 30. annemiekie zegt:

  hee mam
  ik kom morgen ook voetbal kijken
  weet jij welk veld emilio moet?

 31. marsjan zegt:

  En begrijp ik nu dat jij nu pc-problemen hebt? Hopelijk niet hoor!! Dag lief blinkertje.

 32. Zilver zegt:

  Ja, ik heb vrij vervelende problemen, nu op zijn vroegt, dinsdag weer in de lucht,pffffffffffff, mis jullie.

 33. Annelies zegt:

  En hier ook nog een late felicitatie, geniet ervan, het is je van harte gegund !

 34. Pingback: Op bezoek bij vader, deel 14 de trein. – Verhalen en gedichten van Trudy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s