Judo.

 
Elke woensdagmiddag fiets ik met mijn Blancie naar de judo en elke keer verbaas ik me over, wat ik daar aantref. Een geweldig leuke meester, die met engelengeduld uitleg geeft aan een mat vol kinderen, er zijn kinderen met geen band, met een groene en met een gele, er zijn jongens en meisjes, er zijn kleintjes, ongeveer een jaar of vier schat ik en de wat ouderen, van ongeveer tien jaar.

Maar die jongetjes, pffffffffffffffffff, het lijkt wel of ze peper tussen de billen hebben, het is niet te geloven, maar ze staan geen minuut stil, als de meester vraagt of ze willen opletten, kijken ze niet eens, ze draaien rondjes, ze liggen, ze zitten, ze kijken omhoog, zijn elkaar aan het slaan, kwebbelen, ja, ze doen alles, behalve opletten en meedoen.

Meester vraagt wederom hun aandacht, maar zelden lukt het hem, regelmatig moet een jongen op de bank. De meisjes, doen goed mee en luisteren en hebben aangepast gedrag, zijn lief voor elkaar, en helpen de nieuwelingen en doen goed mee.

Eerst dacht ik dat het aan de jongentjes lag, maar als ik dan denk aan de voetbal, waar ik al zes jaar elke week aan de lijn sta, moet ik toegeven, dat deze voetbaljongens allemaal zeer gedisciplineerd zijn, dus dat is het niet, nee, ik weet niet waar het aan ligt, of trekt de judo een bepaald soort kind aan, of doen ouders hun over actieve zoon op judo?

Het witte judopak hangt al te drogen, zaterdag heeft Blancie een wedstrijd en oef dat viel toch wel zwaar, want zaterdagmiddag komt de Sint door onze straat, maar ze kan het niet zien, dan ligt ze op de mat.

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2007-11. Bookmark de permalink .

10 reacties op Judo.

 1. Coby zegt:

  Ha, Zilver, ik moet zo weg, kon nog net je verhaal lezen. Wat een ongelooflijk gefriemel op zo’n mat he? Misschien scheelt ook dat het bij voetbal om een teamsport gaat waar je het met z’n elven moet doen en samen moet werken. Misschien doet ook het feit dát ze mogen "vechten" de aandrang tot bewegen en stoeien toenemen. Waarom meisjes dat niet doen, is mij ook niet duidelijk, maar het verschil is mij ook vaak opgevallen. Mooie observatie van je. Wens Blancie succes van me voor en met de wedstrijd zaterdag!
  Lieve groet, CobyReactie is geredigeerd

 2. moon zegt:

  kben zo blij dat ik trug ben
  af en toe
  kus Moon

 3. K zegt:

  Wat zeg jij nou? Ze staat toch zeker op de mat; als ze ligt dan heeft ze verloren! Die drukke jongetjes toch. Snel laten judo-en. Die moeten duidelijk energie kwijt. Kan Blancie wel winnen van die energie-vreters?

 4. waterjuffer zegt:

  de judo-jongetjes die ik ken, gedragen zich netzo

 5. Zilver zegt:

  Coby, je hebt het druk he, nou werkse en ik zal het Blancie zeggen, ik mail in de avond, liefs van de ZK.
  Lieve Moon, moedige dappere Moon, ik denk vaak aan je, zou ik zo wel even in je leven willen kijken en je eens goed doorknuffelen, hoe gaat het met de kinderen?xx
  K, jij bent super in lezen, ja, als ze ligt is het niet best, Blancie vind ik verbazingwekkend goed, ze heeft ze zo om, apart om te zien en zo sierlijk, pffffff, nou die grepen die ik leer op mijn werk doen het lang niet zo goed als die van haar.
  Waterjuffer, nou dat is toch apart, ik dacht al dat het aan de Zaanse jeugd lag, ook de iets grotere heb ik geobseerveerd voor de les, ze kunnen niet van elkaar afblijven, meppen en bekvechten en broertje en zusjes die keurig zitten te kijken en leuke dingen te melden hebben, worden totaal genegeerd, er was een jongetje op de grond met een slipper, de boot van Sinterklaas aan het spelen, onwijs leuk, hij liet zich niet uit het veld slaan door de mannetjes in witte pakken, hij bleef lief en gezellig, maar die judojongens deden toch naar tegen hem, wel op afstand, ze raakten hem niet aan, maar zaten ondertussen heel erg aan elkaar, het leken wel wurgslangen, die af en toe een grote mond gaven en sloegen, bah, ik moet dat altijd erg van me afzetten, ik kijk liever, naar stoombootjongetjes.Reactie is geredigeerd

 6. hippo zegt:

  hoe zijn de judo-ouders?
  gr. hippo

 7. martien zegt:

  ‘Overactief’ zijn die jongetjes, denk ik.

 8. Ramirezi zegt:

  Tja, je komt toch om te knokken en heb je eenmaal die mindset probeer dan maar eens rustig te blijven zitten…

 9. kees smit zegt:

  Ach wat een dilemma, Zilvertje, de aankomst van de sint of judo, en niet eens mogen kiezen!

 10. marsjan zegt:

  Die kereltjes hebben hun jacht-knop aan en de dametjes hebben gewoon de rust want ze weten gewoon dat ze hun mannetje staan….. 😉 Knuffie van Mjan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s