De wachtgeldregeling voor oud kamerleden.

  De zorg wordt uitgekleed, ik wacht met angst en beven de derde dinsdag van september af. Bang ben ik, dat straks de meest afhankelijke, de zorg en aandacht moeten ontberen en dan hoor ik vanmorgen tot mijn verbazing  van die riante wachtgeldregeling, natuurlijk ik weet ook wel, dat als je dit versobert, niet dadelijk de zorg meer geld krijgt, maar solidariteit met je medemens mag van mij gerust wel en als je toch zolang gebruikt maakt van die regeling wat ben je dan voor iemand? Er schijnt ook geen sollicitatieplicht te zijn….. schandalig!

 
Natuurlijk ik kan me best voorstellen dat je niet dadelijk een andere baan hebt en dat lang niet een ieder op je zit te wachten, vooral als je niet heel bekend bent, maar wel politiek gekleurd, maar zes jaar gebruik maken van die regeling, is wel schrikbarend.

 
Er zijn mensen in Nederland, die amper in staat zijn hun hoofd boven water te houden en door allerlei beperkingen, moeizaam hun brood bij elkaar scharrelen en als het ze dan even niet lukt, worden ze overladen met papieren, die niet duidelijk zijn en zo gemaakt, dat je toch wel een halve boekhouder moet zijn en neerlandicus om het in je voordeel in te vullen om toch aan geld te komen  en (dan moet je er ook nog lang op wachten, hoe overleef je dan?) dat zijn deze mensen niet (wie wel) en dan moet je ook nog over al je gegevens beschikken en die zijn vaak weggegooid.

 
Laat ze zich maar eens diep gaan schamen, de mensen die er lang gebruik van maken.

 
Zilvertje  

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2007-08. Bookmark de permalink .

6 reacties op De wachtgeldregeling voor oud kamerleden.

 1. lidy zegt:

  De prachtigste zorggebouwen verrezen, managementkamers werden voorzien van de nieuwste snufjes. De managementsystemen zorgen voor efficientie op de werkvloer, alles volgens plan. Adviseurs werden ingeschakeld om de gerezen managementproblemen het hoofd te bieden. Dat kostte goud geld.
  Zoveel zorgen om de zorg. En de zorg zelf, ja die werd uitgekleed Zilver. Zelfredzaamheid wordt gepromoot. Zo lang mogelijk in je eigen huis en voor de zorgbehoevenden zijn er talrijke services bedacht in het kader van de Mantelzorg ondergebracht bij gemeenten.
  Natuurlijk niet bij zorginstellingen met professioneel personeel. Nee die mogen nu als waren zij aannemers offertes uitbrengen tegen scherpe prijzen.
  Maar daar krijgen de mensen bijvoorbeeld wel iets voor. Taxivervoer bijvoorbeeld. Overigens zonder onderscheids des persoons.
  En zo kan een hulpbehoevende niet onbemiddelde mevrouw van de Prinsengrachtook gebruik maken van het door de gemeente gesubsidieerd vervoer. En die meneer die elke dag om vijf uur naar het verzorgingstehuis gebracht moet worden voor zijn dagelijkse hapje warm eten.
  Ja dat die taxichauffeur hem af en toe overslaat, daar kan niemand wat aan doen. Die man moet ook maar zien dat hij in de geplande tijd zijn ritten rijdt.
  Inmiddels hebben vele gemeenten al haarfijn door middel van en met medewerking van goedwillende burgers de behoefte aan mantelzorg en aanverwante zaken in kaart gebracht;De zogenaamde 0-meting, zodat volgend jaar resultaten kunnen worden getoond. En passant is ook even de bereidheid van burgers tot vrijwilligerswerk geinventariseerd.
  Acht uren per week moet kunnen volgens de rekenmeesters van de overheid. Maar daar staat tegenover dat de gemeente dan leuke meetings en uitjes organiseert. Goed voor je netwerk!
  O heeft die hulpbehoevende mevrouw van 85 het formulier voor inschrijving niet ingevuld? Ojee, dan staat ze helaas niet in het systeem en dan kunnen we haar niet helpen. Heeft ze niet een zoon of dochter die haar daarmee kan helpen?
  Het lijkt overdreven he Zilver, maar dat is toch helaas de praktijk.Reactie is geredigeerd

 2. Coby zegt:

  En die oud kamerleden zijn dan ook nog de mensen die dat hele systeem van papieren in het leven hebben geroepen, dan wel hebben goedgekeurd zodat het kon worden ingevoerd……
  Hartelijke groet, Coby

 3. Annet zegt:

  Het is en blijft ONBEGRIJPELIJK……….wat willen ze toch?????
  Meelevende Annet

 4. Zilver zegt:

  Ga jullie morgen lezen, kom net thuis, ik ben zo moe.

 5. koen -drijfveren zegt:

  in losdrecht is een goed verzorgingstehuis, daar hebben ze 5 jaar over gedaan om de (interim) managers eruit te wieberen, koste wat geld.., maar nu heeft ieder een eigen comfortabele kamer en zijn er veel actifiteiten en er is per afdeling een afdelingshoofd die rechtstreeks communiceert met de direkteur die parttime in dienst is..het kan wel!
  neem op tijd je rust Zilver!
  groet van koen

 6. Zilver zegt:

  Dank jullie wel voor jullie reactie, ja, Lidy komt met schrijnende zaken. Er zijn veel schrijnende zaken, in 2005 heb ik melding moeten maken van bejaarden die van gas werden afgesloten en in hun eigen huis werden opgesloten en soms vastgebonden, gewoon om dat er nergens zorg voor ze was, of een plekje om te wonen, er kwam maar een keer op een dag thuiszorg, de toen nog gespecialiseerde. Mensen die begonnen te dwalen, maar het zal je zelf maar overkomen, of je familie en dan staat zo een bericht van de oudkamerleden wel in een heel ander licht…. zoals Lidy ook heel terecht allemaal aan ons laat weten.Reactie is geredigeerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s