Lachende lieverdjes. (kontje wippen)

foto

wat is er mooier dan lachende kinderen? lachende kinderen die de hik hebben van het lachen. moeders begrijpen natuurlijk niet altijd wat kinderen bedoelen, want de taal is anders, was kippig in mijn tijd iemand die slecht zag, ik de tijd van mijn oudste kinderen werd kippig gebruikt als, dat is een kippige som en als ik dan niet begrijpend mijn schouders ophaalde werd mij uitgelegd dat kippig erg makkelijk was. dus een erg gemakkelijke som

de suikerhartjes kennen ook veel nieuwe taal, ze gaan voetballen, blancie helemaal in het tenue van ik denk barcelona, blauw met rood, ze doet dan mee met allemaal grote jongens en ze tast bij haar een jaar oudere broer af, wat ze wel en niet mag, want ja, ze kent haar plaats. er zijn door de kinderen zelf ontwikkelde spelregels en het is allemaal erg leuk om dat te volgen, daar kan geen computergame tegenop, om half twee komen ze allemaal samen op het kunstgras in de nieuwe wijk.

ze zijn klaar voor vertrek en mama krijgt een kus, ik zwaai nog altijd na, blancie vraagt of ze op de snake mag, de supersnelle jongensfiets van haar broer, broer vindt dat oké, hij vindt dat wel leuk zo een stoer zusje. blancie had nog een vraag aan haar grote broer: emilio mag ik ook meedoen als jullie gaan kontje wippen?………………… emilio valt bijna van zijn fiets van verbazing en later van de lach. nee, blancie, zo heet dat niet, weet je wel wat kontje wippen is? dat is wat grote mensen doen als ze van elkaar houden! gatsie roept blancie en lacht en lacht en krijgt weer de hik, ik zwaai ze na, twee lachende grappige kindjes, met ondeugende toetjes.

maar….. wat doen ze …… als ik het niet zie? iets met kontje wippen en voetbal?

( Ik ben een gelukkige alleenstaande moeder met vier kinderen  van twee verschillende papa’s de oudste Suikerhartjes beginnen al aardig richting dertig te gaan en de jonge Suikerhartjes zijn bijna negen (maandag) en tien jaar oud)

Foto: Van jaren geleden onze schilderclub. 

Zilver.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2007-08. Bookmark de permalink .

32 reacties op Lachende lieverdjes. (kontje wippen)

 1. K zegt:

  Ha ha, voorlopig dus maar geen kontje wippen voor Blancie, maar wel lekker voetbalspel! Blancie is op dezelfe dag jarig als onze jongste zoon.(wel 13 jaar ouder dan).

 2. Maria-Dolores zegt:

  wat leuk dat ze (nog) lief met elkaar spelen en Emilio zijn zusje dingen uitlegt…

 3. Zilvervisje. zegt:

  K, dat is bijzonder, joh, wat heb jij ze dan al allemaal groot, duurt bij mij nog wel even, hoe is het weer bij jou? Ben je al geweest?
  Ik heb net de taart besteld, met paardjes, leuk een hele boerderij op het gebak, was wel 7,90 euro erbij, voortaan ga ik eerst naar Bart Smit, maar ik kan nog niet bakken, mijn keuken is nog niet helemaal klaar, maar ik verheug me er op, als ik weer zelf taart kan maken, nu goed weekend he, ik ga even opruimen nu ze de deur uit zijn, ze zijn net zo rommelig als ik, dus hun spoor sliert door het huis, maar ze zijn zo leuk, ik houd zoveel van die Suikerhartjes, dat ik wel eens denk, met veel dingen is mijn leven is het mis gegaan, maar die vier hartjes van mij maken het elk op hun eigen manier helemaal goed, daar kan geen man tegen op ;^)

 4. Zilvervisje. zegt:

  He, Maria, ja, ik noem ze vaak: DOOR dik en DUN, ze zijn erg leuk met elkaar, ben ik zo blij om, ik weet nog wel toen Blancie heel klein was, dan kwam Emilio al mijn hand pakken als hij dacht dat zijn zusje wakker werd in het wiegje, bij een kerm baygeluidje dacht hij dat ze pijn had en hij was zelf zo klein kon nog niet echt goed praten en wilde dan zeggen: ..ik denk dat de baby pijn heeft (au) maar hij zei dan: mama Biau en zo hebben we kleine Blancie heel lang genoemd BIAU.

 5. Zilver zegt:

  Pffffffffffff, ik had nog visje achter mijn naam na het lezen van jouw bijdrage Maria, ik heb snel de vis laten zwemmen.

 6. K zegt:

  Nee, ik ben nog niet geweest. Om een uur of 5 tot 8 ga ik vandaag; morgen weer na mijn werk en zondagmiddag ook! Taarten bakken heb ik nooit zo van gehouden; hij wil trouwens vlaai. Dus breng ik maandag 2 rijstevlaaien voor de afdeling; één met en één zonder slagroom. En we gaan met z’n viertjes uit eten, daar houdt hij van.

 7. Zilver zegt:

  K. dat is leuk uit eten, ik hoop dat het heel gezellig wordt en ook veel plezier straks en als ik het vergeet, alvast gefeliciteerd en ik wens dat het een goed jaar voor hem mag worden, veel lief en in gedachten bij je.

 8. Zilver zegt:

  Zie nu mijn tags, pffffffffff, heb dus even niet opgelet, dat komt er nu van…… aangemaakt door de Volkskrant.

 9. K zegt:

  Die tags! Hahahahahaaha, dat zal lezers trekken!
  Jij ook een hele fijne dag met de verjaardag van Blancie! Geniet er samen lekker van!!!

 10. Coby zegt:

  Hahaha, je moet ook altijd opletten, Zilver…Ik denk dat Blancie overigens vraagt of ze mee mag doen met iets waarmee ze bepalen wie de spelers mogen kiezen. Dat lijkt op het woord kontje wippen, volgens mij. Maar helemaal zeker weet ik het ook niet. Dit is weer iets om inderdaad op te schrijven als horende bij haar op deze leeftijd. Leuk voor later als ze zelf allang al weet wat kontje wippen is. Zo, ik gan nu de hond uitlaten die al een week bij me logeert. Hij kijkt me smekend aan.Hij wil achter de bal aanrennen. Hij ook al…..
  Lieve groet, CobyReactie is geredigeerd

 11. Zilver zegt:

  K, heb je het ook gezien? Nou ben ik mooi klaar mee, in de haast niet op gelet.
  Dank je wel, doeggggggggggggggggggg.

 12. Zilver zegt:

  Ha, ha, leuk, ga maar lekker lopen met de hond en de bal, ja, ik denk dat ze het woord verstaan verkeerd heeft, vind het zo leuk dat gekwebbel, het zijn mijn Jip en Janneke, doeggggggggggggggggg Coby, prettige dag!

 13. Henk van Leuken zegt:

  Als die voetbalvereniging het gras maar geen twee kontjes hoog laat groeien!…..)

 14. Zilver zegt:

  Henk, dat is een LEUKEN! ;^)

 15. hippo zegt:

  En je doet wat velen vergeten;
  je schrijft het op!
  leuk,
  gr. hippo

 16. Zilver zegt:

  Dag Hippo, maar het meeste raakt nooit het papier door de drukte, maar ik weet/hoop wel dat als ik zeer oud ben, me nog mooie dingen kan heugen en er nog de slappe lach van krijg.

 17. ScrambleX zegt:

  Leuk Leuk!
  Bijna als een foto.!

 18. Zilver zegt:

  ScrambleX bijna als een foto?

 19. annet zegt:

  Als het goed is houden
  ze van elkaar, ja toch
  niet dan?
  Groetekus van je
  zus die haar buik
  zoekt:)

 20. Zilver zegt:

  Ja, ze houden van elkaar, gelukkig wel, maar ik weet dat er ook kindjes zijn die elkaar erg kunnen plagen, gelukkig wonen die niet bij mij:^)
  Ik heb je gelezen, de mail is onderweg, sterkte.Reactie is geredigeerd

 21. de Stripman zegt:

  Het is me een pracht…;-)

 22. Zilver zegt:

  Dag Stripman, het is een mooi stel en dat is het!

 23. anoniem zegt:

  Ja Zilvertje, geniet er maar lekker van 😉

 24. Zilver zegt:

  Je hebt een andere naam. Ja, doe ik, fijn die mooie kinderdingen.

 25. Kjel zegt:

  Ohh Ja ben anoniem had m n pc opgeschoond :-))haha

 26. Zilver zegt:

  Kjel, je bent het echt, goede morgen!

 27. Martha Vosbeijer zegt:

  Ja Zilver het zijn zo te zien schatten, hoewel een jochie op het kinderdagverblijf waar ik werk zei: "Nee geen schatten, die zijn voor de piraten!"

 28. Kjel zegt:

  Goeiemorgen Zilvertje, tuurlijk ben ik het echt :-))

 29. Zilver zegt:

  Martha, prachtig, kinderen hun taal is zo mooi. Ha, ha. Nou, jij hebt met een baan bij kinderen genoeg stof voor elke dag een hele krant.
  Kjel, soms weet je het even niet hier, pikt men elkaars plaatjes en naam , pffffffm ingewikkeld.

 30. Martha Vosbeijer zegt:

  Zeker weten Zilver. Nog een voor jou: twee jongetjes en een meisje zitten en staan bij de w.c. Zegt dat meisje al opkijkend: "Jij hebt een piemel". Zegt dat jongetje: "Ja en mijn pappa heeft ook een piemel en mijn mamma heeft een "cavia"!!!

 31. Zilver zegt:

  Ha, ha, heerlijk, dat is de mooiste humor, die van lieve kinderen. ;^)

 32. koen - drijfveren zegt:

  leuke bijdrage, lachende kinderen zijn prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s