Vakantie in je eigen huis. (groeten uit Krommenie)

foto

vakantie in je eigen huis. (groeten uit krommenie)

de stripman schreef er al over en ik dacht, ik zet eens op papier hoe wij dat doen. als je als mama het brood verdient voor je gezin en er  is geen papa/man  die je financieel bijstaat of helpt, dan krijg je toverkracht, vanaf 1992 ga ik als vrije meid door het leven en heb per ongeluk nog ooit eens een kleine twee jaar samengewoond, al was er weinig samen bij en ook dat is al weer bijna tien jaar geleden, dus zilver weet van wanten!

vakantie in je eigen huis! zet de zender op het land waar je het liefst naar toe zou gaan, nou, ik wilde dit jaar graag naar frankrijk, dus ik zet de franse zender op en draai erg veel charles aznavoer en georges brassens en in de avond, met mijn vetpotjes aan zit ik onder de druif lekker buiten als een prinses in frankrijk, we eten stokbrood en ik oefen me in de franse keuken, als ik met de suikerhartjes winkel redden we ons met  wat ik nog weet van heel, heel vroeger “quel temp fait-il?” nou dat is een poosje erg matig geweest, dus il pleut et il fait froid en we gaat une carte postale halen voor wietse die is verhuisd en we vragen un timbre en zeggen merci madame en de vendeuse denk: die ken ik toch? die wonen hier, wat doen ze mal en ik geef haar een knipoog, ja, vakantie in je eigen huis is leuk en je raakt er samen met je omgeving van beneveld, want wat is het knus en vertrouwd en wat kun je vanuit je eigen huis leuke uitstapjes maken, zelfs gratis, daar is een boekje van, maar ook is het leuk om met een stafkaart te gaan wandelen en dingen te zien die je door de haast van alle dag niet waren opvallen, broodje mee en veldfles, kleedje op je rug.

de kussenhoesjes, die doe ik geel, als we vakantie vieren, is zo lekker zonnig en we sturen ook kaartjes, groeten uit krommenie en de was na de vakantie valt zo mee, want die gaat tussen neus en lippen door, nou  strippie bedankt voor het voer voor deze bijdrage, het was me een groot genoegen,  mijn  "vakantieuitspattingen" eens uit de doeken te doen

zilver

Foto:  onder de druif Le Chateau de Zilver
.

 

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2007-08. Bookmark de permalink .

66 reacties op Vakantie in je eigen huis. (groeten uit Krommenie)

 1. annet zegt:

  :))))))))
  van harte aanbevolèn….

 2. annet zegt:

  Charles Aznavoer:))))
  leuke mallerd,,,xxx 8*****

 3. Kjel zegt:

  Le zilver des vacances fines souhaitables dans propre pays
  Kjel

 4. Zilver zegt:

  Dank je Annet, ik was net bij jou, mmmmmmmmm, dat was mooi en zo waar en ik voel het tot in mijn tenen! Ik houd zo van die muziek ik heb heel veel Franse cd’s zalig.
  Kjel, dat eerste gedeelte begrijp ik maar dat laatste, ik was nooit zo een ster en droomde meestal weg bij de Franse les en nu heb ik spijt. Ik zit echt op niveau 1 ;^(

 5. de Stripman zegt:

  Geweldig, Zilver ! We gaan een nieuwe trend zetten (setten ?). Tsjonge, wat zijn er veel voordelen te bedenken aan een vakantie in eigen huis. Ik ga ze nog niet verklappen, want ik wil er komende zondag nog meer over schrijven…;-)

 6. Kjel zegt:

  Nou volgens de vertaal machine *kuch* moet er dus staan,
  Zilver ik wens je een fijne vakantie in eigen land :-))
  Kan het zelf ook niet hoor 😉 maar vond het wel erg intressant staanReactie is geredigeerd

 7. Zwollywood zegt:

  heerlijk…vakantie in eigen land..in eigen huis…in je eigen wijngaard….Ik ben ook beniewd wat Stripman ons gaat vertellen zondag.

 8. ScrambleX zegt:

  Lekker Druifkes.
  Daar gaan we wijn van maken 😉

 9. Zilver zegt:

  Stripman, ik zie met spanning uit naar zondag, zal vast met het milieu te maken hebben, ja, want we besparen zo heel wat.
  Kjel, dank je wel, en ik moet zo lachen om je, wel heel eerlijk, ik vond het al zo knap, ik spreek/schrijf alleen maar schoolfrans en dan moet ik nog heel erg mijn best doen en een ding vergeet ik nooit meer, toen ik il pleut hardop in de klas moest zeggen en de T uitsprak, nou de hele klas lag vlak en bij elke regenbui al die schooljaren, werd die T weer onder mijn neus gewreven.
  Zwollywood, ik ook, kan haast niet wachten!
  Scramblex, de Zaantreek is een en al vervuilde grond, als dank dat we de voorraadkast van Nederland waren, nee, ik eet ze nooit en wacht tot ze spontaan in mijn glas vallen, wel jammer he?Reactie is geredigeerd

 10. K zegt:

  Gezellig! Je Franse vakantie! En regent het? Quelle uriné!! of je kan ook zeggen; quelle urine(wat een zeik).

 11. Coby zegt:

  He Zilver, klinkt goed, jouw Franse slag. Heb nog veel aan je gedacht en met je meegevoeld gisteravond…. Las vanmorgen op de omslag van een tijdschrift van een persoon die tegenover me zat: "Aan iemand denken helpt echt". Nou, dat hoop ik maar….
  Lieve groeten uit Hoorn.

 12. Zilver zegt:

  K, nee, geen regen hier, heerlijk, ik geniet van mijn vrije week, na het weekend weer aan de slag voor een dag of erg veel achter elkaar ;^)
  Coby, of het echt helpt als de ander het niet weet, dat durf ik niet te zeggen, maar toen ik je gisteravond las, voelde ik me zo gesteund, ook op het moment dat je naast me kwam zitten toen ik net terug was uit het ziekenhuis en door een ieder vergeten, bijna dan, dank je wel, het kleurt mede mijn leven, want het is erg lief. Dikke kus!Reactie is geredigeerd

 13. henk daalder zegt:

  Dat is ook het leuke van kijken naar de Tour de France
  Je ziet heel veel van Frankrijk en de Pyreneen

 14. fravapa zegt:

  Moi je t`embrasse ma cher Argent, je pense a toi.

 15. Zilver zegt:

  Henk, ja, dat is prachtig, al die huisjes en bergen, daar geniet ik altijd enorm van en heel soms denk ik iets te herkennen van heel vroeger. Als ik niet kan kijken, luister ik op de radio, ik vind het ook jammer dat het weer een heel jaar duurt.

 16. K zegt:

  Eerlijk! Geen regen? En hier wel;${
  Ce n’est pas fair!!(of hoe schreef je het nog us)

 17. Zilver zegt:

  Joh, wat jammer, hier de hele ochtend zon, nu iets minder, maar wel zon, die heerlijke zon, weet je waar je gewoon lekker in kunt keutelen, zonder zo plakkerig te worden of vuurrood, ik ben heelijk aan het klussen en geniet volop, weet je ik stuur de zon naar jullie.

 18. Knispel zegt:

  Madame d’Argent, mooi verhaal. Château Chez Nous, Balconia en Kökendör zijn helemaal niet zulke slechte vakantiebestemmingen, weet ik ook uit ervaring. De stemming is alles 🙂
  Aanbevolen en nu hup, gauw naar de Stripman!

 19. Zilver zegt:

  Knipsel, ja, de stemming de sfeer, dat is heel belangrijk en je reactie is zo heelijk luchtig en grappig, het kent vele mooie namen merk ik nu wel, prachtig, dank je wel!

 20. K zegt:

  Ja doe! Morgen wil ik ook weer zon. Ben benieuwd of jij kan toveren!

 21. Zilver zegt:

  Fravapa Ik omarm mijn …..? Denk ik ook? Verder kom ik niet, maar dat bedoel je niet, help mijn woordenboeken zijn na de verhuizing nog niet uitgepakt. Had je over het hoofd gezien ;^(
  K, ja, ik kan soms een beetje toveren, denk ik ;^)

 22. fravapa zegt:

  …ik omarm je m`n lieve Zilver, ik denk aan je…
  Omdat ik ook zo naar de Provence verlang, heb ik zin om mee te doen!

 23. Zwollywood zegt:

  Hier de hele dag zwaar bewolkt, 20 graden, geen wind…heel saai weer….alles is zo stil.

 24. Ragfijn zegt:

  Heb je nog plek voor een klein tentje, ga ik je voorlezen uit het boek wat jij kiest, ik neem een vuurkorfje, wijntje en lamskoteletjes mee…

 25. Zilver zegt:

  Fravapa, dank je wel, zou willen dat ik er ook zo goed in was, maar mogelijk ooit, haal ik mijn kennis op, maar ben nu zo druk met wiskunde in te halen, ik mag anders niet verder studeren ;^). Ja, dat verlangen naar die geuren en dat lekkere losse, lavendel en zonnebloemen, wijn en knusheid en uren fietsen daar waar de natuur nog haast zo is, als God het naast Spanje heeft gesmeten, zalig.
  Zwollywood het is hier zalig, tis dat ik voor mijn baas thuis dingen moet doen en voor mijn gezin me tussen strijkbout en sopemmer begeef, maar anders zat ik alleen maar onder de druif.
  Ragfijn, nou dat klinkt zeer aangenaam, heb je dan zo een klein tentje, want mijn tuintje is piep, het huis van de buurman staat bij mijn waslijn, maar het klinkt zo gezellig echt vakantie.Reactie is geredigeerd

 26. Sand zegt:

  Leuk verhaal Zilver. Vooral aan inpakken voor vakantie heb ik een bloedhekel. Daar heb je dan geen last van :-))
  Fijne vakantie nog.

 27. Zilver zegt:

  Dank je Sand, nou, om eerlijk te zijn, als ik nu naar Frankrijk kon, dan pakte ik niks in, alleen mijn tandenborstel en mijn zeepie en kocht de rest daar, vakantie begint al bij de voordeur en ja, inpakken kan lastig zijn als je er eenmaal aan begint, dus nooit doen, nou en als ik daar dan was, ging ik lekker in een hangmat hangen, zalig, maar ja, ik moet werken en de Suikerhartjes verzorgen en mijn geld heb ik al uitgegeven aan DIDI en aan de luchtjeswinkel en aan de aannemer en nu moet ik weer een heel jaar wachten, maar dat is niet erg hoor, want hier is het ook erg fijn, doeggggggggggggggggggggg

 28. Martha Vosbeijer zegt:

  Zie je wel dat placebo’s helpen! En je kunt er erg veel plezier aan beleven. Mijn kinderen zijn inmiddels de deur uit, maar als alleenstaande moeder kende ook ik zulke vakanties. Heel veel vakantie plezier gewenst, Martha.

 29. Zilver zegt:

  Dank je wel Martha!

 30. François Labarbe zegt:

  Is "Salut de pas de Courbé" het zelfde als "Groeten uit Krommenie"?

 31. Zilver zegt:

  Franscois, ja, dat weet ik niet, jullie doen nu allemaal erg ingewikkeld voor een meisje dat de taal niet verder spreekt dan de bakker en de postzegels en een lit a deux. Ha, ha! Wat is Courbe? Een knie?

 32. Heer_Lot zegt:

  Haha Zilver, ik vind ut geweldig hoe je ut doet :-))ze geven mooi weer uit voor de komende dagen, geniet ervan samen met de kids :-))

 33. Zilver zegt:

  Dank u Heer-Lot we gaan dit weekend feest vieren.

 34. François Labarbe zegt:

  Courbé is gebogen… dus krom… pas de courbé betekent dan dus Niet gebogen :)… dus een groet uit niet gebogen… iets anders kon ik er zo gauw niet van maken 🙂

 35. Zilver zegt:

  Dank je hij is leuk, nie krom dus krom me nie!

 36. Betty zegt:

  Fijne vakantie!

 37. Zilver zegt:

  Dag Betty, dank je wel!

 38. Maria-Dolores zegt:

  c’est genial! bonnes vacances!!
  quand est-ce que tu fais semaine italienne??

 39. Zilver zegt:

  Dank je wel Maria en die zin er onder? Waarom ga je niet naar Italy op vakantie? Staat dat er? Als dat er staat, nou ik heb die platen niet, maar wel een talencursus, met Italiaans, maar bleef steken onder de tafel, pffffffff, die naamvallen, ik heb niet zo een talenknobbel, maar het lijkt me een geweldig land, zeker als ik jouw mooie foto’s zie. Als er wat anders staat hoor ik het graag, dan geef ik daar weer antwoord op, doegggggggggggggggggg.

 40. eva zegt:

  Heerlijk toch, vakantie in eigen huis!
  Geen bosbranden, geen wateroverlast of verre reizen en slapen in je eigen bed!
  Slecht weinigen verstaan de kunst van het
  thuisblijven!
  Jij dus wel!
  gr eva

 41. Annelies zegt:

  Hahaha, hier heb ik nou eens goed om kunnen lachen, prachtig, je bent zeer creatief !!

 42. Zilver zegt:

  Eva, nee, zeker geen bosbranden en wateroverlast, pfffffffffff, ja, je zult het maar treffen op vakantie, maar eerlijk is eerlijk, ik had er wel even uit gewilt hoor even een weekje op een eiland of aan zee, maar dat komt vast nog wel, door het plotselinge aannemersrampje, is onze vakantie in het water gevalen, dus wel een beetje waterschade hier, doegggggggggggggggggggg.

 43. hippo zegt:

  bonjour madame,
  ou est le paturain?
  hippo

 44. K zegt:

  Hallo Zilver! Je toveren heeft nog niet helemaal geholpen. We hadden een kwartiertje zon en daarna kwamen weer de wolken. Brrrrrrrrrr, en morgen begint de Promesse waar ik heen wil(www.promesse-art.com)zonder regen, want de helft is in de buitenlucht. Maria-Dolores vraagt je wanneer je de Italiaanse week houdt.

 45. Betty zegt:

  Druiven, een stapel boeken, gaat lukken Zilver!

 46. Zilver zegt:

  Hallo Annelies, ja, creatief zeker!
  Hippo, die heb ik niet ik heb liever Brie of Camebert of die kaas die zo naar poep stinkt maar zo lekker is.
  Ohhhhhhhh, vraagt ze dat, tis maar goed dat jullie het allemaal wel weten, nou als ik leuke liedjes heb, is het een idee, haal ik eten bij mijn buurman, ik ga even kijken naar die link, ik hoop dat het mooi weer wordt, jammer, hier echt zalig, nou ik waag nog een poging.
  Betty, maar ik doe wel of ik vakantie heb, maar ik heb het niet hoor, maar ik probeer het wel een beetje leuk te maken voor de Suikerhartjes en zo min mogelijk te werken, maar na het weekend dan met ik er toch echt aan geloven, dan doe ik weer een hoop, zodat ik daarna nog even kan genieten met de kleintjes, doegggggggggggg.Reactie is geredigeerd

 47. Betty zegt:

  Nou, neem het er dan nog maar even van. Het wordt geloof ik lekker weer. Doeiiiiii!
  Ik ben overigens ook een kaasmonster!Reactie is geredigeerd

 48. Betty zegt:

  Zilver, probeer Tomme de Savoie eens! Als ´ie al wat langer gelegen heeft, is hij verrukkelijk!

 49. Zilver zegt:

  Betty, doe ik en ohhhhhhhh, wat een mooie naam, die ga ik proberen, kaas is lekker he, mmmmmmmmmmmmm, welterusten Betty

 50. Betty zegt:

  Waar je volgens mij op moet letten is dat hij niet al voorverpakt in de kaaswinkel ligt. Hij moet namelijk "open en los" liggen. Slaap lekker! Ik ga slapen, althans proberen in slaap te komen, morgen weer vroeg op.

 51. Zilver zegt:

  Wij hebben hier een kaasboer en die is maar twee dagen open, maar ik zal het hem vragen, doegggggggggggggggggggggggggggggggg, ik ga ook slapen hoor, de Suikerhartjes hebben al weer vroeg hoger, doeeeeeeeeeeeeeeeeg.

 52. viktor loman zegt:

  Tres creatif, petite argente!!!
  bon vacance
  rené

 53. Zilver zegt:

  Victor, na al die Franse les, die ik vandaag van de bloggers kreeg kan ik het in een adem lezen en begrijpen, dank je wel.

 54. K zegt:

  Hé Zilver! Je staat op 1 in de reactielijst. Joepie!!

 55. Zilver zegt:

  Even kijken, K, ik wil nog steeds je link bekijken.
  Ik heb een deel bekeken, gaaf, ik wens je veel plezier, zou ook echt iets voor mij zijn, wat zijn er toch een leuke dingen, doeggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg en dat ander zag ik ook.Reactie is geredigeerd

 56. annet zegt:

  Je hoort zo weinig franse muziek….
  dat ‘ies erk jammère’
  hou erg van Yves Duteil
  met zijn helende stem
  ik ben of was altijd
  verliefd op kreeftmannen:)
  Bonne nuit Zilvèr x

 57. Zilver zegt:

  Annet, dat vind ik ook zo jammer, daarom luister ik veel cd’s ik heb een hele verzameling van Franse liedjes, van Piaf tot die vrouw met die rechte pony en die parelwitte tanden, ik heb die denk ik allemaal, wij hebben een geweldig lieve platenjongen in het dorp, Erwin Vermast en wat die niet allemaal weet en weet te vinden, ik noem het en hij heeft het of zorgt dat hij het voor me vindt, laatst heb ik iets voor mij heel kostbaars gekregen van hem zo lief, maar daar blog ik nog wel eens over en hij lacht altijd om de dingen die ik vraag, hij zegt dat ik een gevoel heb voor talent, ahum. Nou, als je Franse muziek wilt horen, kom op visite lieve zus, dan draai ik ze voor je en nu luister ik het Oog en je raadt het al, een Frans liedje van vroeger, erg mooi, doegggggggggggggggggggggggggggg. Welterusten en ik eet liever kreeft (grapje)Reactie is geredigeerd

 58. annet zegt:

  Oh, la, la, ik was niet ingelokkede
  Blond, blond, blond
  tralala, een keer schrijven over méééééér musique de France op de radio, camenbert, boursin, roquefort, brie et pistolettes
  tralalatrala…..baisers hein d’Annette

 59. Zilver zegt:

  Gekke meid, ik moet alweer zo om je lachen, ik OOr et je zeggeennnnnnnnnnnnnn.

 60. Maria-Dolores zegt:

  ja, ongeveer… Italiaans is inderdaad errug frustrerend, vooral als je ooit al eens eerder Frans geleerd had. het lìjkt er tamelijk op (vooral als je het hoort, niet op schrift…) en dan is het allemaal toch nét weer even anders…
  quand meme, bonnes vacances!

 61. Zilvervisje. zegt:

  Maria ik vond en vind het prachtig klinken, ook gezongen, maar zo moeilijk,leuke bijdrage heb je!

 62. Tinkerbell zegt:

  Haha, ik zie dat Knispel dezelfde favoriete vakantiebestemmingen heeft als ik 🙂
  Leuk stuk Zilver, dat doe je prima zo!

 63. elsje dijkstra zegt:

  Et maintenant
  Que vais-je faire
  De tout ce temps
  Que sera ma vie
  (Gilbert Bécaud)
  Mooi Zilver. Ik ging als meisje van 17 naar Frankrijk, au pair. Ik kwam terug met een hart vol Franse liedjes.
  Laatst vroeg ik het nog aan mijn oudste. Welke verjaardag hij het mooist vond. We hadden weinig geld toen, wel 2 kinderen.
  De oude kapotte tent werd in de tuin opgezet. Die mocht worden omgetoverd tot circustent met verf en crepe-papier. En daarna mocht elk kind een act opvoeren.
  Binnenkort zijn ze weer jarig, mijn jongens. Ik mis de feestjes van vroeger wel eens.

 64. Gingy zegt:

  Mooi mens!

 65. Manus zegt:

  Zet je duimen tegen elkaar. En dan je wijsvingers. Houdt voor je oog. Doe je andere oog dicht. Zeg ‘Klik’ en je hebt een foto van
  Gelukketanië

 66. Zilver zegt:

  Mooi, Manus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s