Ik protesteer. (jonge soldaat dood)

 Kijk maar even mee in mijn hoofd en lees mijn gedachten.  Weer een soldaat dood, zo jong nog en ik denk, zoals we onze kinderen willen beschermen tegen alcohol en drugs, zo zouden we ze ook moeten beschermen tegen onze eigen regering, want wat is nou twintig jaar? Je leven moet nog beginnen.


 Ik heb niks met wapens, met geweld, met zogenaamd de vrede bewaren en bewaken, ik lees louter dat er mensen doodgaan, van een wapen kun je alleen maar verwachten dat het geweld uitlokt. Wij laten het bedienen door onze dochters en zonen en heeft zo een jong mens de kans gehad echt te kiezen?

 Ik protesteer, ik heb gebaard om liefde te verspreiden, zoals het zaadje ook in liefde versmolt met mijn eitje, ik heb niet gebaard om mijn kinderen te laten moorden.

 Zilver.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2007-06. Bookmark de permalink .

65 reacties op Ik protesteer. (jonge soldaat dood)

 1. ScrambleX zegt:

  Ik protesteer al de hele dag….
  Goed zo!

 2. Zwollywood zegt:

  en 7 kinderen en nog 2 volwassenen.

 3. Bart zegt:

  Universal Soldier – Donovan
  …and he’s fighting for Canada
  he’s fighting for France
  he’s fighting for the USA
  and he’s fighting for the Russians
  and he’s fighting for Japan
  and he thinks we’ll put an end to war this way…

 4. Zilver. zegt:

  Zwollywood, ja, die ook, erg, heel erg, mar dat wij als zogenaamd keurig land zomaar deze dingen doet, belachelijk.
  ScramleX, goed zo, met zijn tweetjes zijn we al een optocht.

 5. Bart zegt:

  De oude protestsongs uit de 60s zijn aktueler dan ooit, Zilver.
  Het is om te huilen.

 6. Zilver. zegt:

  Bart en het wordt alleen maar erger.
  Komt er nog een mooie film vanavond?

 7. Zilver. zegt:

  Bart, zeker, ik probeer het vaak van me af te zetten, maar al die arme mensen, die al die ellende moeten ondergaan, wapens maken oorlog, soldaten schieten. Echte hulp zonder geweld dat is de wereld beter maken, maar de rijken en gekken trekken aan de touwtjes en de armen en kinderen lijden het meest.

 8. Bart zegt:

  Jaha, Zilver, om te troosten: The Big Lebowski, een heerlijke film over de ‘laziest man in LA County’, Jeff Bridges is The Dude, je lacht je rot! Echt aan te bevelen! Ik gaf er gisteren een kijktip voor…
  Wel heel laat, dus misschien videorecorder-werk, voor mij wel zeker.

 9. Zilver. zegt:

  Bart, ik was om half vijf op, hele dag gewerk, maar ik ga toch kijken, op welke zender? Ik heb er zin in. Ik heb zo een zin in lachen.
  Dank je wel!Reactie is geredigeerd

 10. Bart zegt:

  Vanavond (begint pas om 23.40 uur) op Ned 3, The Big Lebowski, bij de VPRO, eindeloos!
  En wel heel lekker: onafgebroken zonder die vervelende k**-reclames :-))

 11. evy zegt:

  @ Zilver: Wat val jij door de mand zeg. Eén jonge soldaat dood en nog een aantal kinderen die achter de wagen aanliepen. Maar die zijn niet nederlands. Dus dat kan je blijkbaar niet schelen.

 12. Bart zegt:

  evy
  verdriet of verontwaardiging is niet ineens onecht of onoprecht omdat je toevallig niet expliciet iets over ander leed dat gebeurd is hebt gezegd, kom nou toch!
  Trek dan ook niet zo’n conclusie, je weet echt wel beter.Reactie is geredigeerd

 13. Heer_Lot zegt:

  amen! :-))

 14. evy zegt:

  @ Bart: Deze jonge soldaat heeft voor het leger gekozen en weet dus dat daar gevaar aan verbonden is. Het is gewoon hypocriet om daar nu ach en wee over te roepen. Het is heel erg maar inherent aan oorlog. En dat een twintigjarige zelf geen keuzes kan maken. Wanneer ben je dan wel oud genoeg om keuzes te maken.

 15. Bart zegt:

  evy
  inherent aan de oorlog…die ik op persoonlijke menselijke gronden dus niet wil en kan rechtvaardigen of aanvaarden. Daar heb ik moeite mee. Het systeem. Heb daar zelf ooit ook mijn consequenties uit getrokken – dienst geweigerd.

 16. Coby zegt:

  Ik kan me wel vinden in jouw hoofd, Zilver…. Ik zag gisteravond bij NOVA nog een ander hoofd, hij was ook nog hoofd van het Nederlands huppeldepup( weet die termen echt niet meer)bij de NAVO, die zich bezig houden met Afghanistan. Het was duidelijk waarom en waarmee hij gekomen was naar het programma: we moesten echt weten dat dit een incident was en is, en dat er juist heel positieve signalen kwamen. Ook van de bevolking en de Afghaanse politie en zelfs van binnenuit de Taliban waren er mensen die opperden om de situatie misschien op een andere manier op te lossen. Hij bestond het ook nog om te zeggen dat zo’n zelfmoordactie in feite een wanhoopspoging van de Taliban is omdat ze met de rug tegen de muur gedrongen worden door de NAVO-troepen. Het gaat goed met Aghanistan, echt dit was een incident….. In zijn hoofd zitten en zaten heel andere "dingen"/ belangen en opdrachten. En dan die houding en dat toontje…..grrrrrr. Zou hij liefde kennen zoals waar jij het over hebt en voelt? Ik denk het niet, dan had hij ergens anders gezeten…..
  Lieve groet, Coby

 17. PHM van de Kletersteeg zegt:

  Uit andere dan rationele of gevoelsmatige motieven is nederland uitverkocht aan Bush.
  het zij zo.
  oorlog=dood.
  Liedje van wanhoop:
  …en dan de stoere castraat
  die ’s avonds laat
  eenzaam voor de condoom automaat staat…

 18. Zilver. zegt:

  Evy, als je me vaker zou lezen dan weet je hoe ik hier over denk, als wij onze jongens niet zouden sturen, hadden wij niet zoveel doden op ons geweten en door de mand vallen, ik ben verre van heilig, maar heb wel een goed hart. Heb mijn vingers al blauw getypt over oorlog, hoe onrechtvaardig, ongeacht aan welke kant je staat, onschuldigen krijgen de klappen, lijden honger, hebben verdriet.
  Het gaat nu nu om de zotheid van wat den Haag ons voorspiegt en waar jonge mensen in meegaan, dat er weinig keuze is, als je jong bent en je zo denkt aan een aardig centje te komen, dat moeders hun kinderen moeten waarschuwen hoe het echt is.

 19. Zilver. zegt:

  Voor alle duidelijkheid, ik schaam me dat Nederland zo handelt en ouders zouden hun kinderen moeten leren niet te gaan en ik had deze jongen ook zo gegund dat hij niet gegaan was. Ik weet dat veel kansarme jongelui het leger ingaan, voor de opleiding voor het geld.
  Maar het aller ergste is dat we telkens een rad voor ogen gedraaid krijgen, dat er gedaan wordt of we weldoeners zijn, maar we zijn moordenaars, die belangen van de rijken vertegenwoordigen, zoals iemand hier ook zeer terecht opmerkt, wij zijn een schoothondje, maar allerminst onschuldig.Reactie is geredigeerd

 20. Zilver. zegt:

  Evy, ik lees mijn eigen stukje nog eens na en het staat er gewoon allemaal in. Kom eens gezellig op de koffie dan hebben we het er over, de wereldvrede begint al, maakt een kans als we allemaal wat aardiger zijn voor elkaar.

 21. Zilver. zegt:

  Heer-Lot, hoe kon ik u over het hoofd zien?
  Bart, dank je wel voor de zender en de tijd.
  Coby, ik heb het helaas niet gezien, maar dank voor je reactie, ik denk wel eens, komen deze mensen van een andere planeet, hebben ze een hart van steen? Ik vergeet nooit jaren geleden de dreigende inval in Irak, zoveel bekende Nederlanders die die inval graag wilde, allemaal napraters en die dachten dat de wereld er beter van werd, schande, eerst tien jaar lang een boycot en toen het land berooid was en ontwapend werd het aangevallen, te laf voor woorden en al die schijnheilige mensen op die avond het verdedigen, zaten mensen bij die ik voorheen heel hoog had zitten, ja, liefde, dat ontbreekt in veel harten en wat Bart gedaan heeft vind ik top! Mijn eerste vriendje heeft dat ook gedaan en dat was vroeger niet makkelijk, hulde, dat zijn de echte.
  PHM, ja, voor wat "belangrijke" posten lijken we heel ver te gaan, schandalig en over dat condoom zit ik nog na te denken.

 22. Martha Vosbeijer zegt:

  Goed zo Zilver, ik ben het helemaal met je eens. Zo’n jong beginnend leven mag nooit ingezet worden in oorloggebied. Noemt Nederland nu dit verantwoordelijkheid? En dat "zelf voor gekozen" is voor mij geen argument. Kijk eens goed naar de vele ge-traumatiseerde ex soldaten en vraag ze nog eens of zij wisten waarvoor zij kozen.Reactie is geredigeerd

 23. Zilver. zegt:

  Martha ben zo blij met je reactie, ik ben er ook van overtuigd dat men niet weet waar men voor kiest en als je de wervingsspotjes ziet zegt het genoeg, nu stipt met het heel even aan, voorheen niet tot nauwelijks en wij volwassenen, weten ook lang niet alles, maar begrijpen al veel beter de gruwelijkheid van een oorlog en toch sturen we ze er heen en storten zovele andere in de ellende.

 24. rikus zegt:

  Heel verschrikkelijk en elk slachtoffer zou er één te veel moeiten zijn. Toch heeft deze jonge man zijn leven voor iets gegeven. Het doel een betere wereld. Ik zou iedereen op dit weblog eens aanraden om naar een militaire begraafplaats te gaan en dan heel langzaam langs de lange rijen graven te lopen en de leeftijd van de gevallenen in je opnemen. Jonge kerels die hun leven voor onze vrijheid hebben gegeven. Hun dood heeft ons de vrijheid gegeven, een vrijheid en veiligheid die in veel landen op de wereld nog ver te zoeken is. Deze jonge soldaat stierf omdat hij zijn bijdrage wilde leveren aan die betere wereld, hij kende het gevaar, net zoals die jonge Amerikanen en Canadezen en vele andere nationaliteiten, dat wisten toen ze ons bevrijden en daardoor een heldendood stierven. We kunnen dan ook alleen onze medeleven naar de nabestaanden uitspreken en hopen dat dit hun steun geeft in hun intense verdriet.

 25. Zilver. zegt:

  Rikus, ik respecteer je mening, maar ik heb een andere, als we alle wapens wegdoen en alle soldaten, zag de wereld er veel, mooier uit, ik weet wel dit gaat niet zo een twee drie, dit begint bij het opvoeden en leren over landen en culturen, over wat eerlijk is en wat niet, hoe je problemen oplost. Als twee kleine mannetjes vechten, geef je ze geen mes. Toch is dit de wereld al in het klein, als landen een probleem hebben hoe groot ook, probeer je het op te lossen, oorlog is vaak het willen hebben van dingen van de ander, als we beter opvoeden en het goede uitdragen komt het ooit eens goed, ik geloof nergens in, maar wel in de wereldvrede, die is bij veel mensen dichtbij al begonnen, zo ook bij mij. Het begint in het hart.

 26. Martha Vosbeijer zegt:

  @ Rikus
  Voor welke betere wereld? De wereld is hooguit anders, maar zeker NIET beter. En ik blijf het met Zilver eens: wij baren geen kinderen om nog voor ze zelfstandig zijn als kanonvoer te laten gebruiken. Misschien iets voor de papa’s?

 27. evy zegt:

  @ Zilver: Wereldvrede. Kun je mij vertellen waar die dan is begonnen. Die heeft volgens mij namelijk nog nooit bestaan.

 28. evy zegt:

  " Martha± Je zou een punt hebben als er verplichte dienstplicht zou zijn. Jonge mensen maken zelf die keuze en vragen niet aan hun moeder of dit wel de bedoeling was toen ze lag te baren.

 29. Coby zegt:

  Ja, het hart…..Ik heb ook wel gedacht aan wat Rikus aan de orde stelt en erover nagedacht voor ik mijn eerste reactie gaf. Het gaat zoveel verder en dieper en om zoveel meer dan vrijheid en veiligheid en de vijand "verslaan" en vechten en moorden. Er spelen ook allerlei belangen mee die niet of pas veel later aan de oppervlakte komen. En in voormalig Joegoslavie bijv. waren het jarenlange, eerdere vijandigheid en vetes, generaties lang doorgegeven, die nooit echt opgelost waren, en plotseling tot uitbarsting konden komen. Elke oorlog levert dat soort onopgeloste lange en diepe sporen op. Blijkbaar lossen die in vrijheid en veiligheid niet (vanzelf) op. Ik denk dat als het hart niet op een of andere manier mee genomen wordt, bereikt wordt, gevoed wordt, bevrijd wordt, oplossing en verbetering in wezen niet op zal treden. En ik denk ook dat dat in het klein begint. Mensen/ kinderen moeten geholpen worden in en met hun hart, voor zover mogelijk. Ook voor en in het oplossen van (soms jarenlange en generaties lang doorgegeven) gebeurtenissen en problemen. Om echt te doorbreken en op te lossen.
  Welterusten en nogmaals lieve groet, CobyReactie is geredigeerd

 30. Zilver. zegt:

  Martha, als de oorlog van 40/45 erbij gehaald wordt dan moet ik altijd even goed nadenken, maar ik geloof heilig dat als we geen goede toekomstige afzetmarkt waren geweest voor Amerika er ook geen soldaten geweest waren, maar mogelijk zit ik fout, maar zo zie ik het. En ik denk ook dat als we meer van elkaar zouden houden, ongeacht, kleur, geloof, arm, rijk, we elkaar geen pijn willen doen, we weten vaak te weinig van elkaar, als we elkaar leren kennen dan gunnen we elkaar het beste. Dank je wel voor je reactie, ja, vooral dat gevoel naar boven halen denk ik nu, het eerste leven in je buik voelen, de blijdschap, je wilt toch niet dat dit schattige mooie kind later een ander onder schot houdt, onverteerbaar, jij begrijpt mij, dank je wel.

 31. Zilver. zegt:

  Evy, in ons hart, daar is hij begonnen, bij vele van ons, maar nog te kort, giftige tongen moeten leren, eerst na te denken en dan pas te spreken, hebberige moeten leren te delen, maar het gaat niet vanzelf, we moeten beginnen bij ons zelf, er van leren te genieten als een ander het goed heeft, zelf goed te doen, het goede voorbeeld te geven. Het zijn geen wereldschokkende dingen, maar daar begint het wel, zoals een grote pompoen, ooit een zaadje was, ter grote van een zonnepit, maar dan met de kleur wit en een prachtige gele bloem toont en mooie draaikrullen en maar groeit en groeit, zo zal de vrede zich ook draaikrullen in de loop der eeuwen, maar we moeten ergens beginnen en ik hoop bij de moeders. vele zijn al begonnen. DOE MEE!

 32. Zilver. zegt:

  Zilver. (ip: 86.85.223.185) / 17-06-2007 00:00
  Coby, ja, Joegoslavie is een mooi voorbeeld, ik heb eind jaren zeventig meegemaakt dat jongens van amper 15 zich zat dronken en dat eentje in een zwembad ladderzat een rare sprong maakte en dan onder het bloed uit het water werd gehaald, omdat we vrienden daar hadden die er geboren waren, hebben die ons uitgelegd, dat dit een protest was, hij was boos op wat eeuwen geleden was gebeurd en daarom onder invloed een protestsprong deed, ik dacht, als zijn ouders toch mild waren geweest en al die oude koek met nieuwe ogen hadden bekeken, was deze jongen niet zijn levenlang kreupel geweest, hij werd echt zeer verwond uit het water gehaald. Er liepen natuurlijk meer jongens rond vol boosheid. Het is de taak van de ouders om dit in goede banen te leiden, niet om het te voeden.
  Het hart, dat is het begin. Welterusten Coby, de film van Bart is al begonnen, ik heb al een deel gemist. Dank je wel voor je reacties, doet me goed.

 33. eric sombreric zegt:

  Ik heb de reacties niet gelezen, wat ik normaal wel altijd doe, natuurlijk. Ja, je zegt het zo mooi en elementair Zilver, dus ik ga maar niet lullen over politiek.

 34. Zilver. zegt:

  Hallo Eric, politiek zou voor ons/voor allemaal moeten zijn maar is voor de stropdassen en de leugenaars en dat is jammer, die maken de wereld er en iet fraaier op, wel hun eigen bankrekening. Ja, het maakt wat los bij de mensen, alles lezen is een beetje veel, maar wel laat een ieder zich goed in hetkeelsgat kijken, doegggggggg,prettige zondag.

 35. Blauw Oog zegt:

  Natuurlijk: tragisch, een jongeman die voor volk en vaderland (huh?) sterft in een ver land.
  Maar ik moet bekennen dat ik (voor het eerst van mijn leven geloof ik) op 1 lijn zit met evy: vijf kinderen dood vind ik nog veel tragischer.
  @Rikus: Ik geloof niet meer in oorlog voeren om een betere wereld te krijgen. Dat heeft al 7000 jaar niet gewerkt. Stabiliteit en handel des te meer.
  Bovendien: Ik geloof niet dat naties/supranationale organisaties oorlog voeren voor een betere wereld, maar vooral uit eigenbelang.

 36. Blauw Oog zegt:

  "maar ik geloof heilig dat als we geen goede toekomstige afzetmarkt waren geweest voor Amerika er ook geen soldaten geweest waren,"
  Dat weet ik wel zeker. WO2 in Europa is niet mijn sterkste kant, maar als ik het goed heb kreeg zelfs Duitsland hulp bij de wederopbouw van de economie. Terwijl bijvoorbeeld China (ook van de kant van de geallieerden) ronduit genaaid werd. Geen geld voor wederopbouw, en daarnaast kregen de Japanners (!) het voormalige Duitse gebied in China (Shandong) toegewezen.

 37. Blauw Oog zegt:

  Over wereldvrede: Ik denk dat die niet begint in ons hart, want volgens mij is de mens van nature niet goed maar slecht. (Laten we daar nu niet te veel over uitwijden, ik schrijf er wel eens een blogje over. 😉 )
  Wereldvrede begint volgens mij dan ook niet in het hart, maar in het hoofd. Iedereen op de wereld (behalve misschien de wapenhandelaars) is uiteindelijk het meest gebaat bij vrede, want alleen in tijden van vrede neemt de welvaart toe en kunnen wij ons concentreren op wat echt belangrijk is: het klimaatprobleem, het milieu, de honger, de armoede…
  Ondanks dat wij als mensen (dieren?) geneigd zijn tot oorlog voeren (slecht), moeten we proberen ons te gedragen zoals wij mensen onszelf graag zien: beschaafd.

 38. Zilver. zegt:

  Blauw oog, ja, die arme kinderen dat is heel erg, maar wat ik schrijf is, dat wij ons gezond verstand moeten gebruiken en onze kinderen zo moeten opvoeden, dat ze de waarheid weten, wat oorlog echt is, dat je vecht voor de gekken en de bevolking van een land dood gaat en generatieslang mensen laat lijden, je kunt het zo een knul van 20 niet echt kwalijk nemen, wel de mensen om hem heen die hem lieten gaan, ik vind 20 nog niet zo volwassen, de hersenpan is nog maar net klaar met ontwikkelen, maar het besef van veel dingen komt later.
  Zoals diersoorten uitsterven door omstandigheden, zal de mens ook genoodzaakt zijn het hart te volgen, zo niet, elkaar, het is bewustwording van anders leven en delen en dat begint bij het hart, maar als je het wat meer wetenschappelijker wilt hebben, onze emoties.
  Mogelijk was men liever vrienden met Japan, omdat deze bevolking, daar tussen 1870 en 1914 verdubbelde tot 52 miljoen en voorzag men daar een beter afzetgebied en had men ze liever te vriend dan als vijand, maar dit ben ik allemaal vergeten, daar gaat het me ook allemaal niet om, het gaat me om dat we zelf het goede voorbeeld moeten geven, thuis al, in onze realtie, in ons gezin, op ons werk, dat lief zijn besmettelijk wordt, dat zou zalig zijn.

 39. rikus zegt:

  Ik denk dat ik er iets anders tegen over sta omdat ik zelf ooit in een ver verleden eens ben uitgezonden naar Nieuw Guinea in 1961. Ik was ook vrijwillig maar er waren ook dienstplichtigen die waren uitgezonden. Ik heb daar eigenlijk niet veel mee gemaakt. De lichting die na mij ging had het veel moeilijker. De mannen van Boeng waren toen echt link. Maar goed ik ken het gevoel. Ook ik wist toentertijd wat de gevolgen konden zijn.
  Oorlog is en blijft een vreselijk iets. Gisteren las ik nog ergens op een forum dat de wereld alleen vreedzamer zal worden als er geen moslims meer zouden zijn. En dat meestal religie de oorzaak is van oorlog. Dat is natuurlijk onzin alhoewel er natuurlijk kernen van waarheid in zitten. Op dit moment zijn inderdaad veel moslim landen broei haarden van geweld. Kijk maar eens naar de enorme broedermoord die plaats vind in Palestina en in Irak.
  We praten wel over een vrediger wereld, maar er is politieke onwil om het te verwezelijken. Als werkelijk alle neuzen één kant op zouden wijzen en er een legermacht zou zijn waar alle landen aan deel zouden nemen. Dan zou het probleem Irak, Palistina, Afganistan enz zo tot het verleden behoren. Helaas economische en andere belangen houden dit tegen.

 40. Zilver. zegt:

  Rikus, oolog is macht en die macht over een ander moeten we niet willen, maar mensen die graag macht hebben, worden altijd leiders en daar lijden dan weer volken onder.
  Blauw oog, ik vraag me nu af waarom ik Japan er nu bijhaalde want dat slaat natuurlijk op weinig, ik denk dat ik bedoel, dat men daar liever helpt, waar men wat van terug kan verwachten en dat maakt de wereld niet mooier.
  En ik ben blij dat Duitsland ook werd geholpen, want die bevolking leed net zo goed heel erg. Of je nu aanvaller bent of aangevallen wordt, de mormale mens is de dupe en de hoge heren drinken een glas en doen een sigaar.

 41. K zegt:

  Groot gelijk met deze stelling. Als de wereld geregeerd zou worden door moeders was het volgens mij zo afgelopen met de oorlogen.

 42. Zilver. zegt:

  K, je begrijpt wel dat het moet zijn, de normale mens, ik vlieg van was, naar pc, van in badje doen, naar strijkwerk, ik denk dat ik maar even ontblog en lekker van mijn gezin ga genieten. Heb je ook een fijne zondag, vaderdag he, ik heb voor hun papa lekkere Leonidas gehaald, ze hadden ook zelf geld meegekrgen voor een vaderdagpakje, maar ze hebben het nog in de knip, ze vinden het zelfgemaakte wel genoeg en zo is het eigenlijk ook wel, het gaat om het hart en de lieve moeite en er gaat niks boven ik houd van jou in kinderhandschrift, klei en plak en knip, want dat is echt.
  Liefs en een dikke kus!

 43. K zegt:

  Teveel bloggen is niet best. Gewoon PC regelmatig uitdoen helpt wel, lijkt me.
  Jij ook veel liefs + hug + kus!
  Geniet ze.

 44. de Stripman zegt:

  Goed gezegd, Zilver. Je legt de verantwoordelijkheid waar die moet: bij de politici. Die sturen jonge mensen naar een ver land omdat ze vinden dat daar gewelddadig ingegrepen moet worden. Daar vallen uiteraard doden bij, dat weet je van te voren. Maar, ik zou het niet op mijn geweten willen hebben…

 45. evy zegt:

  @ K: Het zijn juist de moeders die al hun frustraties afreageren op hun gebaard goed. Moet je voor de aardigheid eens op een schoolplein komen. Mijn kind is de intelligentste, mooiste, heeft de duurste, pienterste, nee je mag niet spelen met… die is niet goed genoeg voor ons…. Hoezo liefde. Pure concurrentie wordt die kinderen geleerd. En K: dictatortjes zijn ook ooit gebaard door een moeder.

 46. Zilver. zegt:

  Dag Stripman, nee, ik wil het ook niet op mijn geweten hebben, ik hoop op betere tijden, doeggggggggggg!
  Evy, ja, klopt er zijn zeer veel onaardige moeders, die moeten eerst ook weer liefde krijgen voor ze het kunnen geven, zijn eigenlijk ook slachtoffer en geven het weer door aan hun kind. Gelukkig wordt er weer meer kennis verspreid over opvoeden dat is hard nodig, maar kan veel beter, ik heb me vroeger als kind verbaasd over wat ik allemaal moest leren, zowel op de lagere schol, als op de middelbare school, als voorbeeld wil ik geven, Franse les, daar leerde ik het verschil van namen tussen de slagers en wat ze slachten, maar hoe een condoom heet en hoe je bepaalde dingen op het gebied van de liefde aankaart in een andere taal, nada, wat toch heus heel belangrijk is, als je puber bent, ik zit vol kennis die ik zo weer kon vergeten, had een groot gebrek aan hoe het leven waarlijk in elkaar stak. Wanneer gaan we nou koffiedrinken en veel groetjes.Reactie is geredigeerd

 47. evy zegt:

  @ Zilver: Grappig. Die taal kenden we al uit de muziek, films, etc. Daar hadden we school helemaal niet voor nodig:)))))

 48. rikus zegt:

  K (ip: 86.94.63.94) / 17-06-2007 11:15
  ————————————–Citaat
  Groot gelijk met deze stelling. Als de wereld geregeerd zou worden door moeders was het volgens mij zo afgelopen met de oorlogen.
  —————————————–
  Nou daar heb ik dan heel grote bedenkingen tegen. Wel eens vrouwen echt zien vechten?

 49. K zegt:

  @ Rikus. Ik zei moeders en niet vrouwen Rikus.
  Dat is voor mij een heel wezenlijk verschil.

 50. rikus zegt:

  re-Zilver. (ip: 86.85.223.185) / 17-06-2007 11:11
  Oorlog is macht misbruik. Zo oud de wereld is was dit er. We hopen steeds vergeefs dat de mens in zijn ontwikkeling door civilisatie anders zou gaan denken. Helaas kun je niet anders dan constateren dat de wereld steeds wreder wordt er wapens worden ontwikkeld die tot doel hebben zoveel mogelijk mensen in één klap te doden. Altijd komen die wapens in handen van de machtswellusteling. In mijn ogen boeren we wat beschaving betreft helemaal de verkeerde kant op. We praten wel eens over de barbaren van vroeger, maar ik denk dat dit heilige boontjes waren bij wat ik nu waarneem in de wereld.

 51. K zegt:

  @Evy. Je hebt moeders en moeders Evy. Sociale en a-sociale, maar dat was niet het aandachtspunt. Wat ik denk is dat moeders zich nog wel een aantal keren zullen bedenken voordat ze hun kinderen inzetten voor oorlogsvoering. Dat ze eerder de waanzin daarvan meer inzien als de politici, die machtsbelangen nastreven en de doden en getraumatiseerde soldaten op de koop toe nemen.

 52. rikus zegt:

  re-K (ip: 86.94.63.94) / 17-06-2007 12:36
  Volgens mij zijn moeders nog steeds vrouwen of zit ik er nu naast?

 53. evy zegt:

  @ Rikus: Nee hoor. Je hebt gewoon gelijk. En K. Wat een belediging aan al die moeders van die soldaten.

 54. anoniem zegt:

  @ Evy: een terechte belediging, dat krijg je als iedereen maar kinderen mag baren.

 55. rikus zegt:

  Ik denk dat we afzakken naar een bedenkelijk niveau. Straks komt er nog een idioot die beweerd dat alle moeders gesteriliseerd zouden moeten worden zodat ze geen soldaat kunnen baren.

 56. evy zegt:

  @ Rikus: Ja, nou je het zegt. Dat zou zo maar kunnen gebeuren. Maar de hele discussie is al van een bedenkelijk niveau. Jongeren van 20 mogen niet zelf beslissen om in het leger te gaan. Moeders mogen hun kinderen niet in het leger laten gaan. We moeten lief zijn voor elkaar dan komt het wel goed. En moeders oordelen zelf vervolgens wel wie goede en slechte moeders zijn. Vrouwen………Rikus. Jij hebt toch zeven kinderen. Hoe gaan die discussies bij jou thuis?

 57. koen -Drijfveren zegt:

  ik protesteer met je mee zilver! gr
  koen

 58. K zegt:

  @Evy. Vormen die moeders dan de regering op dit moment? Want dat was mijn uitgangspunt. Als de regering bestond uit moeders( eventueel van soldaten), zou volgens mij oorlog gauw verleden tijd zijn. Iets anders heb ik niet gezegd.
  Niet dat het vrouwen in het algemeen moesten zijn (uitleg Rikus)en al helemaal niet dat die moeders beledigd moeten worden! Dat maken jullie ervan.

 59. Lex Venema zegt:

  @Evy: kom nou! Er bestaat nauwelijks een bedenkelijker (menselijk) niveau dan bereikt wordt met oorlogvoering.

 60. annet zegt:

  Het is de hoogste tijd
  om anders te gaan denken
  over oorlog, oorlog ontstaat
  doordat we niet praten (met
  name de mannen) met elkaar
  en dan nog die akelig wapenindustrie
  je zult er maar werken
  werken aan moordtuig
  Uit de tijd!
  Overbodig
  en zonde van de tijd
  op deez schone aard
  Laten we bommetjes
  met bloemenzaad gooien
  of liever zachtjes
  zaaien….
  O, Zilver wij weten
  het wel……xxx

 61. Zilver. zegt:

  Annet, je bent lief en zo wordt de groep steeds groter.

 62. bert zegt:

  Beetje na datum – maar alsnog protest graag mee aanbevolen !
  groetje,
  Bert

 63. Zilver. zegt:

  Hallo bert, dank je wel!

 64. Tim Bezemer zegt:

  Ja helemaal mee eens, wat heeft het nou voor nut, ze blijven toch doorgaan, Dit is een oorlog van Amerika, niet een oorlog van Nederland!

 65. Zilver zegt:

  Vandaag hoorde ik op het nieuws, dat de opbouwwerkzaamheden daar mininaal zijn en het geld dat gegeven wordt om dingen op te bouwen in de zakken beland van mensen die het geld voor eigen doel besteden, een politiebureau is een schuur geworden en de baas van de politie liet een riant huis neerzettten, schande, na deze soldaat zijn er nog vele gesneuveld en het gebied dat relatief rustig is, schijnt maar klein te zijn, 10 kilometer, waar zijn we mee bezig, ik heb het gevoel dat Nederland er weer ingestonken is. Tim, dank je voor je reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s