Zilvertje op Mars (deel 1t/m10)

Lieve kindertjes,

Weten jullie wat ik vannacht heb gehoord?
Zilvertje is geland op Mars, ze had vernomen dat er water aanwezig was en omdat ze zo een erge dorst had is ze meegevlogen met de Opportunity. Maar wat viel het tegen er was geen huis te bekennen en de Nasa, had er al weer heel wat rotzooi slingeren. Voor haar paardje was geen eten en er stond nog iets wat er volkomen nutteloos uitzag, het leek iets te zijn uit Europa. Zilvertje werd er verdrietig van, had ze daarom die lange reis gemaakt, maar daar in de verte zag ze toch iets waar ze een beetje blij van werd. Heel in de verte zag ze een enorm bord staan, ze rende er naar toe, even lezen wat er op staat dacht ze.

HIER BOUWT BEERTJE BOUWMANAGMENT EEN HINDELOPEN BRUG VOOR DE ELFSTEDENTOCHT 2008. EEN OPDRACHT VAN: ZOMAARVANTRUDY IN SAMENWERKING MET PLANET MARS INTERNET.

Zilvertje besloot te wachten tot Beertje kwam, want als de brug in 2008 in gebruik wordt genomen, zal Beertje zo wel komen. Ze besloot alvast de boel aan kant te maken, want Beertje houdt niet van rommel.

Zilvertje op Mars deel 2
Lieve kindertjes,

Weten jullie nog dat Zilvertje op Mars geland was?
Ze had een bord zien staan en ze had begrepen dat Beertje gauw zou komen.

Zilvertje had het druk, er stond zoveel rommel op Mars, die malle Amerikanen denken maar dat ze overal de baas kunnen spelen. Een geweldige berg afval had Zilvertje al bij elkaar geveegd. Uit haar kleurige tas toverde ze rode kleedjes en een gezellig kratertje werd huiselijk gemaakt voor de komst van Beertje. Tussen de brokstukken van Marslanders zocht ze onderdelen om een koffiebonen-maal-en-zet-apparaat te maken en dat lukte geweldig. Het apparaat had trappers en een zadel, Zilvertje zat op het zadel en trapte met haar kleurige benen de koffiebonen tot geurige korrels. Heel Mars kreeg er een gezellige sfeer door.

Geweldig vaak moest Zilvertje bukken, want het regende kleine sterretjes op Mars. Zilvertje wilde graag zo een sterretje vangen, maar het lukte niet zo goed. Kom hier sterretje, ik wil je hebben! Maar hoe Zilvertje ook probeerde, het lukte niet. Een hele zwerm sterretjes kwam op Zilvertje af en een hemelse stem zei: “Zilvertje jij moet ons niet vangen hoor, wij zijn zoentjes, wij komen via de Maan van de Aarde en we doen een rondje Mars en gaan dan terug naar de Aarde naar Beertje toe!” Blijf dan maar hier zei Zilvertje, want Beertje komt naar Mars, ik ben alles al aan het opruimen en de koffie is bijna klaar.

Zilvertje op Mars deel 3

Lieve kindertjes weten jullie nog dat Zilvertje op Mars op Beertje zat te wachten? De koffie was haast klaar en het kratertje aan kant, maar al wat er kwam, maar geen Beertje. Zilvertje ging maar even een rondje lopen en hier en daar trapte ze een Marsteentje weg. Plotseling hoorde ze een akelig gefluit en gesis achter zich en verschrikt draaide ze zich om. Joepie, daar landde een Marslandertje. Zou Beertje er in zitten?

Zilvertje holde zo snel als ze kon naar het ruimtescheepje en gluurde door de ruitjes. Een klein mannetje zwaaide naar haar. TTuubmj dheikuty lkiloululujio mjkdfcnf doep popiudnjn? Zilvertje begreep er niets van, wat zei dat mannetje toch?

Het mannetje was uitgestapt en draaide aan zijn oren. Kunt u mij zo wel verstaan? Ik ben Rubberen Robby van de condoomcompeny, ik heb opdracht gekregen hier een stuk of duizend rubberbomen te planten en een industrietje op te zetten. Zomaarvantrudy, God mag weten wie dat is, verwacht hier in 2008 een enorme menigte, die gezien het drinken van heel wat vocht met kraag, het niet meer veilig kan doen, vraag me af; of ze dan nog wel hun jonge heer kunnen vatten in ons nog te produceren product, maar ja wie ben ik? Waar had uwe rooie schoonheid de bomen gehad willen hebben?

Ja, kindertjes, daar zijn wij ook wel benieuwd naar hè? Maar ja, bedtijd, lekker knorren en tot de volgende keer!!!!!!!!
Zilvertje op Mars deel 4

Lieve kindertjes,

Zilvertje wacht nog steeds op Beertje, op Mars, maar heeft bezoek gekregen van Rubberen Robby. Zilvertje moet een plaatsje aanwijzen, waar de rubberbomen geplant moeten worden.

Nee, zegt Zilvertje. Dat doe ik niet hoor, ik ben hier niet de baas, straks is heel het Marsschap overwoekerd met kindertegenhoudertjes, mooi dat ik daar niet aan begin, vraag maar aan iemand anders, ik zeg niks!

Rubberen Robby draait wat aan zijn oren en begint met de Marssteentjes te praten in een taal die wij niet er staan, of dacht jij het te kunnen ontcijferen? Wieo iso dieo malleo meido? Vano jullieo mago heto welo heo? Also jullieo nietso zeggeno gao iko ero vano uito, dato heto mago! Hooro nikso, mago duso! Bedankto!

Zilvertje, had zich niks aangetrokken van het vreemde mannetje en was ondertussen weer aan het zoeken gegaan in de afvalberg en had in een mum van tijd een tweede Vila Kervelbont gebouwd, het zag erg geweldig knus uit. Terwijl het mannetje zijn gang ging en begon met het planten van kleine autobandjes, stond Zilvertje bovenop haar paard feest te vieren omdat het bouwen van Vila Kervelbont 2 zo goed gelukt was.

Ja, schatjes volgende keer maar weer verder, lekker slapen hoor.
Zilvertje op Mars deel 5

Lieve kindertjes weten jullie nog dat Zilvertje op het dak van Villa Kervelbont 2 in haar touwladdertje was geklommen om uit te kijken of ze Beertje al zag? Toen ze in het touwladdertje hing, met haar veel te grote schoenen, zag ze Rubberen Robby bezig met het planten van autobanden.

He Condomoloog! Riep Zilvertje met enigszins lallende stem. Wat doe je daar, denk je dat die worteltjes krijgen?
Rubberen Robby keek een beetje boos omhoog, Wat dacht die rooie Sproet, dat ze het weer beter wist? Hij ging onverstoorbaar verder en liet zich niet meer storen, ook niet door het blauwe raketje dat bezig was te landen.

Zilvertje zag vanaf Kervelbont 2 dat er een raketje aankwam en ook de enorme rookwolk die vrijkwam bij de landing. Er stapte een grappig mannetje uit, die dadelijk op Rubberen Robby afstapte. Goedessmorgens gladdes heers iks hebs posts voors eens damens! Het grappige mannetje keek Robby aan, met vragende ogen, maar Robby antwoordde, nadat hij zijn eigen oren weer en draai had gegeven: dat er geen dames woonden op Mars. Dats is vreems, zei het mannetje en wilde alweer in zijn raketje stappen. Maar daar kwam Zilvertje aanhollen, ze zwaaide met haar armen en riep: "Mannetje niet weggaan, ik ben een dame"! Robby draaide zich knorrig om en mompelde dat tegenwoordig iedereen zich maar kan uitgeven voor dame.

Het grappige mannetje gaf Zilvertje een knipoog en een brief en zei: Dezes zals wels voors uwes schoonheids zijns. Ja, kinderen het wordt spannend, van wie komt de brief en wat staat er in? Ga maar snel zoet slapen een volgend keer vertel ik meer!
Zilvertje op Mars deel 6

Zilvertje had een brief ontvangen zoals jullie weten kinderen.

Ze holde met de brief naar binnen, ritste hem open met haar mooie witte tandjes. In haar zelf in elkaar geflanste hobbelleunstoel, begon ze hardop de brief voor te lezen.

Aarde, 6 juli 2005

Lieve Zilvertje,

Ik heb net gehoord dat je op me wacht bij het Marskratertje. Ik zal me best doen om zo spoedig mogelijk op Mars te komen, maar mijn Transponder is kapot. Ik moet even ander vervoer regelen, maar ik heb het vandaag erg druk en morgen ben ik de hele dag onderweg.

Heel veel liefs,

Beertje.

Zilvertje, was erg blij met de brief, maar ook een beetje verdrietig. Beertje was nog niet eens onderweg. Ze goot treurig de spaghetti af en de sliertjes hingen na afloop in haar gezellige Zilvertjesgordijnen, daar moest ze dan toch weer om lachen. Ze kreeg een geweldig plan, ze ging een trui breien voor beertje, want het is eigenlijk wel koud op Mars.

Een Transpondertje, dacht Zilvertje, wat zou dat toch zijn? Beertje zat altijd vol met raadseltjes, zou hij niet een Transkilotje bedoelen? En dan nog wat is het? Een Hetroschip een luchtschip of iets om te eten?

Ja, kindertjes, Zilvertje wist het niet, weet jij het?

Zilvertje ging na het eten naar buiten, om wol voor Beertjes trui te zoeken, dan zou ze dadelijk gaan breien.

Zilvertje op Mars deel 7
Vandaag was Zilvertje heel verdrietig, nergens kon ze restjes wol vinden om voor haar Beertje een trui te breien. Beertje had wel een lekker warm vachtje, maar toch had ze graag voor Beertje iets warms gebreid.

Zachtjes zong ze een treurig liedje, er kwam een klein sterretje op haar schouder zitten en die vroeg met een heel lief hoog stemmetje aan Zilvertje, waarom ze zo verdrietig was. Zilvertje heeft het verhaal over de trui en de wol die niet te vinden was, helemaal aan het sterretje uitgelegd. Gelukkig wist het sterretje waar ze wol kon vinden, Hemelsewol. Ze moest haar armen in de lucht houden, dan komen kleine sterretjes in draden er vanzelf omheen. Het lukte en Zilvertje hoefde na een poosje zo gestaan te hebben enkel nog maar het draad op te winden tot een bolletje. Een halve dag heeft ze zo hard gewerkt, wol binnen gehaald en wol opgewonden. Ze had genoeg voor een trui voor Beertje. De wol was schitterend en blauw en zag er stralend uit, wat zou het beertje prachtig staan.

Beertje had Zilvertje gebeld met zijn Berofoon en verteld dat hij Zilvertje miste en Zilvertje had haast verklapt dat ze, zo een mooie Hemelse trui voor hem aan het breien was, maar dan zou wel de verrassing er af zijn, dus ze hield net op tijd haar lipjes gesloten. Zilvertje had ook verteld dat ze een witloftuin ging aanleggen, omdat Beertje daar zo dol op is, maar Beertje zei dat het niet kon, omdat witlof onder de grond groeit. Was het een eigenwijze beer of een wijze beer?

Lief slapen gaan hè!

Zilvertje op Mars deel 8

Lieve kindertjes, Zilvertje had Beertje gesproken aan de berofoon. Beertje miste Zilvertje ook en had een Transponder die stuk was, arme Zilvertje haast alleen op Mars.

Het paard van Zilvertje had een zeer beentje en Zilvertje kon vandaag niet op hem rijden. Wat zal ik dan nu eens bedenken om te gaan doen! Riep Zilvertje heel hard, terwijl zij zich lekker uitrekte. Ik ga een hotel bouwen voor vermoeide postbodes en paarden met een zeer beentje.

Vol vuur ging ze aan het werk, ze begon met het maken van een mooie tekening. Maar al spoedig ging de berofoon….. sterretje bliep, sterretje bliep, Zilvertje nam hem snel op en haar hartje ging heel snel te keer toen ze het lieve stemmetje hoorde van Beertje.

Hallo, lieve Zilvertje kun je me horen? Er is nog al wat sterrengruis op de lijn. Ja, Zilvertje kon Beertje goed horen zelfs door al het sterrengruis heen. Zilvertje, mijn transponder is gemaakt, ik kom naar je toe lieverdje en ik neem een bosje wilde steranemonen voor je mee, denk binnen twee dagen bij je te zijn, ik heb superaandrijfkernspitsingplus in mijn tankje gedaan, dus het gaat lekker………..
Het werd akelig stil op de lijn……

Zilvertje begreep dat de verbinding moest zijn verbroken, ze rammelde nog wat met het apparaatje, maar gaf het al snel op. Jammer, ze had Beertje nog een kusje willen geven en een goede reis willen wensen en nog wat lieve dingen willen horen, die beertje altijd zegt als ze bellen.

Met een diepe zucht is Zilvertje weer aan het werk gegaan, jammer dat ze nu niet had kunnen vragen hoeveel draaglastpilaren gemaakt van ruimteschroot kunnen dragen. Dan maar gokken en ijverig tekende ze door.

Zilvertje schrok op, toen Rubberen Robby met veel kabaal binnenviel. Kun jij niet eerst netjes kloppen gladde heer, voor je bij een dame binnenvalt? Rubberen Robby keek heel smerig uit zijn gladde oogjes en zei dat hij niet wist dat er dames op Mars waren.

Ja, kindertjes, het is geen aardig ventje die gladde glijder, zijn jullie ook zo benieuwd wat hij bij Zilvertje komt doen, spoedig hoop ik het jullie te vertellen.

Zilvertje op Mars deel 9

Op heel Mars, hoorde je het vrolijke gehamer van Zilvertje, die heel hard werkte aan haar Hotel.

Plotseling hoorde Zilvertje een vreselijk kabaal en toen ze opkeek zag ze een zee van lichtgevende dingen die naar beneden vielen. Het Hotel werd net niet geraakt.
Langzaam draaide ze aan het kleine aardradiootje dat ze in haar jurkje had verstopt.

"In het hele heelal wordt een meteorietenstorm verwacht, reizigers in de richting ruimte worden geacht thuis te blijven, tot zover de reis en prijs informatie van radio Aarde."

Zilvertje schrok zich een hoedje, net nu haar lieve Beertje onderweg was, gebeurt zoiets gevaarlijks. Zilvertje wist niet dat, op dit moment, Beertje zich in grote problemen bevond, zijn Transponder schudde gevaarlijk heen en weer en de tank lekte de superbrandstof. Duizenden meteorieten troffen de Transponder en met het woordje Zilvertje op zijn warme lipjes viel Beertje flauw.

Lieve kindertjes, hoe gaat dit aflopen, als jullie zoet gaan slapen vertel ik morgen verder.

Zilvertje op Mars deel 10

Er zijn planeten die zijn nog niet ontdekt, ze zijn heel ver weg en erg mooi. Eigenlijk is het maar goed dat ze nog onbekend zijn, want alles is nog ongerept en van een ongekende schoonheid. Stel je voor dat de Amerikanen het zouden ontdekken, vreselijk toch? Stuurden ze er dadelijk weer een hoop troep naar toe, die nooit afbreekt, want weet je, dat een blikje van de frisdrank er zo een vijftig jaar over doet om te verroesten, kun je nagaan een hele raket met radioactieve stoffen aan boord.

Op een prachtige planeet heel ver bij ons vandaan, is Beertje met Transponder en al terecht gekomen, meegevoerd door de enorme stof -en sterrengruisstormen die ongeveer een week hadden gewoed en menig sterrenkundige aan de kijker gekleefd liet staan.

Beertje zijn velletje heeft hier en daar schroeivlekken en de Transponder zit vol met deuken, maar Beertje….. leeft, heel langzaam gaat zijn ademhaling en al zijn Berenbotjes doen pijn, maar hij is niet verloren gegaan tussen de sterren.

Zijn lieve Berengedachten gaan dadelijk als hij zijn oogjes open doet, naar Zilvertje. Oh,…Zilvertje, was je maar bij me, mompelt Beertje, zachtjes hoor je het snikken en lieve berentraantjes rollen uit zijn oogjes.

Terwijl Beertje zo aan Zilvertje, denkt, maakt Zilvertje een plan. Een heel goed plan. Zilvertje is slim en sterk en laat zich niet door een meteorietenstorm op de vlecht zitten, nee ze gaat actie ondernemen.

Zoet slapen, dan vertel ik morgen verder!

Zilver.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2007-03. Bookmark de permalink .

6 reacties op Zilvertje op Mars (deel 1t/m10)

 1. Eline zegt:

  Komt binnenzetten met een pannetje joodse vegetarische kippensoep…. probaat middel tegen bijna ALLES…
  Wat fijn, om deze prachtige afleveringen opnieuw te zien. Hele mooie serie, bijzonder. Ga opnieuw lezen.

 2. Zilver. zegt:

  Lieve Eline, ja, het vlot niet zo met mijn gezondheid, had gehoopt dat ik deze week nog kon werken, maar ik ben bang dat de wond ontstoken is.
  Ik ben nu de andere delen bij elkaar aan het zoeken, kippensoep, zonder kip, dat is bijzonder, houd me aanbevolen, maar het is zo, kippensoep maakt mensen beter.

 3. koen -drijfveren zegt:

  Ondanks fysieke tegenslag, een prachtige bijdrage en serie.
  beterschap!
  koenReactie is geredigeerd

 4. Zilver zegt:

  Dank je Koen en ik ga je opnieuw linken.

 5. marsjan zegt:

  Ik ben er stil van! Prachtig.

 6. Eline zegt:

  Hopelijk knap je snel weer op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s