Zilvertje en de Suikerhartjes. (met dank aan Eline)

Inleiding.

Er was eens een mama die Zilvertje heette en omdat ze zo graag wilde werken en leren en voor haar gezin wilde zorgen, was ze erg druk, want er was geen Zilverpapa. Op een dag besloot ze het leven meer allure te geven en in plaatst van  haar kleuter Suikerhartjes voor te lezen uit de boeken van zeer geliefde kinderschrijvers, begon ze voor te lezen uit haar eigen boek: Zilvertje op Mars in veertig delen. (Mama als schrijver)

Het was aan het begin van een nieuw millennium en soms was Zilvertje heftig verliefd, maar haar Beertje was een prins op het witte paard die niet voorbij kwam. Zilvertje besloot naar Mars te gaan, want als je hem niet vindt op de aarde, dan ga je toch niet afwachten? Nee, actie?

De Suikerhartjes moesten vaak erg lachen, maar begrepen weinig van wat Zilvertje deed op Mars, het was meer om de malle stemmetjes die Zilvermama bij het verhaaltje maakte, vooral als ze Rubbere Robby nadeed. (het is ook geen verhaal voor Suikerhartjes)

Het verhaal omvat veertig delen en op dit weblog was ik gekomen tot deel tien, toen werd ik teruggefloten door een andere weblogger.

Deel 1 t/m 10 vandaag, deel 11 t/m 40 ben ik nog her en der aan het zoeken, ik heb in de loop der jaren meer dan 20 weblog draaiende gehouden en sommige delen herschreven, maar nu ik toch nog een dag thuis ben aan het herstellen, zal ik kijken wat ik nog terug kan vinden.

Dus let op! Houdt u van malligheid, mis dan Zilvertje op Mars niet. 

Zilver.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2007-03. Bookmark de permalink .

29 reacties op Zilvertje en de Suikerhartjes. (met dank aan Eline)

 1. Zwollywood zegt:

  volgens mij kun je tzt wel overwegen om verhalenverteller te worden!

 2. Zilver. zegt:

  Nou, wie mij roept ik kom.

 3. Maria-Dolores zegt:

  ik ben benieuwd, vooral ook omdat die jou terugfluitende andere weblogger me een beetje intrigeert …

 4. Zilver. zegt:

  Het is terug te vinden in het archief, ik zeg niets, ik heb er al veel lezertjes mee verloren, omdat ik een weblog lang erg boos was en hem vertelde wat mijn hart me ingaf.

 5. marsjan zegt:

  Wat is er mis met vrolijkheid en verdrietjes samen? Ik moet eerlijk bekennen, dat door jouw blog ik op een ander spoor ben gezet. Mijn gedichten zijn vaak heel zwaar maar ik heb ook een lichte kant, die er ook mag zijn. Maar die vond ik altijd niet zo waard om te tonen! Door jou ben ik gaan inzien hoe lekker dat is om te doen op mn blog!! Alles mag en dat is heerlijk! Dus namens mij en mijn inspiratiehersenmassa bedankt!! En gefeliciteerd met je vermelding bij Eline! En beterschap en nu ga ik strijken! en…jaja ik stop al. ;-))Reactie is geredigeerd

 6. Zilver. zegt:

  Marsjan, met dank voor je lieve reactie.
  Gooi de strijkgoed in de tuin van de buren, ga maar lekker in de zon zitten! :^)
  Ja, zo is het ook, ik zeg altijd, wie de doornen niet heeft, kent ook de rozen niet! ;^)

 7. Helena zegt:

  Ja ben ook benieuwd naar Zilvertje op Mars!

 8. Zilver. zegt:

  Nou, komt denk ik de avond, de landing is ingezet.

 9. Maria-Dolores zegt:

  sluit me nog even bij marsjan aan. wilde in mijn andere reactie iets over die ‘malligheid’ zeggen, maar weet dannooit de goede toon te vinden. ik hou wel van malligheid, maar ben er vaak ook bang voor… durf mijn eigen malligheid ook niet goed op mijn blog te uiten, ben vaak bang dat het niet begrepen en of gewaardeerd wordt…

 10. Zilver. zegt:

  Maria, ik had hier net een heel verhaal staan. Maar het werd te ernstig, ik probeer het nog eens.
  Tweemaal werd ik op mijn weblog hard aangepakt door een lezer, eenmaal heb ik die reactie laten staan en eenmaal liet ik mijn tanden zien.
  Gewoon mezelf blijven was de eerste en beste actie. Ik ben zo blij dat wij mensen zo verschillen, dat maakt de wereld juist zo mooi.
  Ik heb geleerd na jaren bloggen, wie het niet wil lezen, die komt maar niet. Al sta ik wel open voor opbouwende kritiek, daar leer ik van en sommige lezers weten dat ze me al heel wat hebben bijgebracht en hebben behoed voor kleine rampjes. Zo heb ik eens iets weggehaald, wat me erg, heel erg had geraakt en wat ook mijn kinderen betrof, in het belang van mijn kinderen was het beter dat ik het ongeschreven liet en daar ben ik die lezer nog steeds dankbaar voor. Voor de rest, rommel ik wat aan en iedereen is welkom, die de normale regels in acht neemt. Nou ik hoop dat ik het nu beter heb verwoord.Reactie is geredigeerd

 11. K zegt:

  Het slaat toch ook nergens op dat één van de bloggers gaat bepalen wat er geschreven wordt of niet. Net als het commentaar op de"emoblogs" een tijdje terug. Laat de bloggers fijn zelf bepalen. Kan iedereen lezen wat hem het best zint.

 12. Maria-Dolores zegt:

  @zilver,
  bedankt voor je uitgebreide antwoord. dat vind ik vaak best moeilijk: het verschil tussen opbouwende kritiek en reacties waar je bijna zeker van weet dat ze negatief bedoeld zijn. ik hoop altijd dat ‘negatievelingen’ bij mij wegblijven, alleen heb je dat nooit helemaal zelf in de hand. maar we gaan gewoon door…

 13. Zilver. zegt:

  Hallo K, nu begrijp ik die kritiek wel een beetje, maar ik was hier toen heel nieuw en wist nog niet secuur hoe alles werkte, dus bij elke deel, stond ik even boven aan, over rechts en de persoon in kwestie vond dat ik andere zo Meen kans gaf. Is wat voor te zeggen, maar het was de toon, uitleg was me toen zeer dierbaar geweest, later pas begreep ik wat hij bedoelde.
  maar je hebt gelijk hoor, het is juist zo fijn dat er hier veel kan en de drempel laag is, zelfs een aap kan hier loggen en nu scheur ik bijna uit mijn hechtingen, want al was het niet zo bedoeld, ik verwijs nu naar de dader, oei, oei, mijn vings zijn stout, ik weet niet of ik het laat staan, want het was niet met voorbedachte raden. Ik heb zo heibel met sommige.(wil ik heus niet)

 14. Zilver. zegt:

  Lieve Maria, met al mijn jaren bloggen, was het hier voor het eerst dat ik werd aangevallen op een nare manier en omdat sommige mensen altijd naar doen weet ik nu dat ik ze beter kan negeren en bij twijfel, vraag ik wat men bedoelt.
  Maar gelukkig heb ik alleen nog maar geweldige lezers over, waar ik mee kan lachen en huilen, waar ik ook graag kom.
  Maar door schade en schande werd ik wijs, nu als ik twijfel ga ik er niet op in. Ik maak ook wel eens fouten, ga wel eens te jolig met dingen om, ik hoop dan dat mensen mij ook terugfluiten en ik heb hier een ban uitgedeeld en op een persoon wacht ik nog om hem het voordeel van de twijfel te geven en een heb ik vergeven. Ik hoop dat anderen ook mijn fouten vergeven, al doe ik zeker nooit iets om iemand te kwetsen.(ik ben soms erg naief en wens dit zo te houden) En nu ga ik weer slapen.Reactie is geredigeerd

 15. annet zegt:

  Oh, daarom was je zo bij mij. De apenrots. We blijven toch maar mensen. Ik zit hier met hartkloppingen en aderploppingen.
  Het beste ermee met je mondje!

 16. Zilver. zegt:

  Hartkloppingen? En daarom was ik bij jou? Bedoel je kontje geven, ja, als dat het is begrijp ik het, ja, geef af en toe een kontje.
  Mond gaat slecht, veel pijn, leek eerst mijn kin de centenbak, nu lijk ik op de orgelman.Reactie is geredigeerd

 17. Ramirezi zegt:

  Vanaf Mars nu speciaal voor zieke Zilvertje een direct lijntje met haar wens poepie http://www.robbiewilliams.com/. Veel plezier samen….

 18. Ramirezi zegt:

  Robbie ziet er trouwens nu niet zo schattig uit op de link, maar je moet ‘m natuurlijk in gedachten een ruimtepakje aantrekken…
  Of was het een andere ?

 19. Zilver. zegt:

  Ach, wat leuk! Rubbere Robby in dit verhaal is van de condoomcompany. Die van jou is nieuw voor mij, maar ik trek hem gewooon een zilveren pak aan, zal hem lekker staan.
  Alles hier brandt en eentje brandt er voor Ramivrouw.

 20. Eline zegt:

  O wat leuk, Zilver, dat je ze opnieuw plaatst. Zo’n mooi verhaal.
  Volgens mij gaat t nog niet zo goed met je. Wat vervelend, sterkte!

 21. viktor loman zegt:

  Ja die terugfluitende weblogger: wilde die de verhaaltjes weer terug?
  groetjes
  rené

 22. Zilver. zegt:

  Het is door jou, ik had het anders niet durven doen. Het doet me goed.
  Dank je, lief van je, nee, vlot niet zo, maar het komt weer goed, de Suikerhartjes helpen me met dingen die me nog niet lukken en dat vind ik zo lief, ze slapen nu lekker en zijn zo lekker schoon, als ik niet zoveel hechtingen in mijn mond had, zou ik ze zo opeten, mmmmmmmmm.

 23. Ramirezi zegt:

  Lief van je Zilver – en het heeft geholpen !

 24. Goud. zegt:

  Geweldig! Gefeliciteerd.

 25. Goud. zegt:

  Nee, want het zijn mijn verhaaltjes Victor, maar hij vond dat ik teveel aandacht kreeg. Hij had wel gelijk, want ik plaatste deel na deel, maar ik wist nog niet dat het op de voorpagina te zien was. Maar ik trok alleen zijn aandacht bleek later, ik had vroeger hier nog geen lezertjes, dat duurde wel een poosje.

 26. Zilver zegt:

  Oeps, Goud is Zilver, ik had de verkeerde jas aan.

 27. Zilver zegt:

  Ik heb nu weer mijn goede jas aan.

 28. mmmoooooonnnnn zegt:

  Zilvermeisje met een hart van goud
  dikke kus Moon

 29. Zilver zegt:

  Dank je Moon, je bent lief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s