De stand van zaken!

 

De trouwe lezers, die mijn belevenissen volgen vanaf 2002, via ander weblogs, weten welk een ramp mijn gezin is overkomen in 2005/2006, dat ik mijn baan in het onderwijs heb opgegeven, om me drie maanden te concentreren op de kinderen en de juiste hulp te vinden, gelukkig ken ik hier ook de weg, omdat ik ook in dit werk zit en nu in 2007, kan ik alleen maar zeggen, het gaat goed met ons.

We hebben nu minder vallen en bijna alleen maar staan, niet alleen de scherpste kanten zijn er vanaf, maar de kinderen, zijn gelukkig weer dikke vriendjes van elkaar, ze spelen weer uren met de Lego, met de mannetjes (zo noemen ze dat) en met alles wat los en vast zit, de bouwsels zijn mooi en de mannetjes wonen op de overloop, wonen onder bedden en hebben restaurantjes, zijn soms ridders en soms artiesten, bezorgdiensten vliegen voorbij met kip en patat en alarmnummers worden gebeld voor koeien op de weg.

We zijn door een diep dal gegaan en heel erg vond ik dat de kinderen zich totaal afzonderden en niet meer met elkaar speelden, ze schelen ruim een jaar en waren zo gehecht aan elkaar, omdat ik ze alleen opvoed, had ik er altijd een voor in de wagen, die al kon zitten en een baby die alleen kon liggen en zo trokken we het dorp door, tot ze allebei goed op hun pootjes konden staan, maar altijd bij elkaar, toen Emilio leerde lezen, las hij Blanca voor en daarna werd ik voorgelezen door Blanca , maar altijd samen.

Gelukkig wordt het allemaal weer gewoon en ik kijk terug, maanden, nachten niet slapen, aan wanhoop en boosheid bij de kinderen en zeeën van tranen en veel dingen die ik hier niet kan schrijven.

Er rijdt nu een Legoauto langs, met zes mannetjes en de kinderen hebben dikke pret en ik ben zo trost op ze, ze hebben de moed niet verloren, hebben alle therapieën gevolgd en hun verhaal via jeugdzorg in een boek geschreven, deels zelf met die kleine vingertjes zelf getypt en deels de psycholoog en dan lazen ze mee, en keken of het klopte of het er ook stond wat ze vertelden.

Ik heb nu twee boeken, vol verdriet, wanhoop en ellende, twee boeken die alleen mama en Annemieke mogen lezen, twee boeken, waarin ze ook vertellen hoe ze mama vinden en dat is wat ik koester, dingen die ze me niet vertellen, maar die nu wel op papier staan, onmetelijk lieve dingen en die dingen die zorgen er voor, dat ik door kon gaan, die me de moed gaven en de hoop dat het eens weer gewoon zou zijn, nou gewoon, nee, het wordt nooit meer zo mooi als het was, maar zo als het nu is, dat had ik nooit durven hopen, na alles wat we meegemaakt hebben, ik ben tevreden.

Dank aan alle mensen die wel het lef hadden om met ons contact te houden.

Alle mensen die ons in het diepste alleen lieten: ik begrijp het wel, het zijn moeilijke zaken, ik neem niemand iets kwalijk, maar wil wel laten weten, dat de kust weer veilig is, laat ons niet altijd vallen.

Zilver. (leven is volhouden, ook als het niet meer gaat)

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2007-01. Bookmark de permalink .

16 reacties op De stand van zaken!

 1. momeho zegt:

  Ik heb je niet altijd gevolgd, maar wel begrepen dat het leven niet altijd even makkelijk voor je geweest is. Blij te horen dat het nu goed is, fijn voor jullie!

 2. Zwollywood zegt:

  Geweldig gedaan Zilver en goed gemarkeerd met dit log. Geniet maar lekker van alles!

 3. Flaxorca zegt:

  De details ken ik niet, maar er ligt wel veel tussen de regels door op je blog. Gelukkig gaat het goed nu, hopelijk blijft dat zo. Ik lees je blog in ieder geval graag, soms vrolijk soms serieuzer soms omdat er iets verdrietigs staat…

 4. TheoB zegt:

  Het is een dooddoenner maar achter elke wolk schijnt een zonnetje dus ook voor jouw en die spruiten. Ik hoop dat hij nog lang mag schijnen voor jullie….

 5. Bart zegt:

  Blij dat het nu goed gaat. Zoals Flaxorca zegt schijnt er rgelmatig wel wat tussen de regels door. Verdriet en blijdschap, je hebt je deel gehad.
  Met Theo zeg ik: kom op met dat zonnetje!

 6. Zilver zegt:

  Met dank voor al die lieve reacties, verder ben ik even stil, brok in de keel.

 7. Eline zegt:

  Het gekke is, als het slecht gaat, gaat er vaak van alles tegelijk heel slecht. Maar daarna komt er altijd een periode waarin heel veel dingen tegelijk goed gaan. dat is tenminste wat ik in m’n omgeving zie.
  Ben heel blij dat het met jou en de kinderen beter gaat nu. Wat schrijf je dat prachtig, dat spelen, ik zie het helemaal voor me!

 8. K zegt:

  Ik lees pas vanaf mei 2006, maar je hebt er ook in deze periode iets over gemeld. In ieder geval is het jullie gelukt de juiste aanpak te kiezen en het leven weer goed op de rails te krijgen. Dat is wel een felicitatie waard!

 9. Ramirezi zegt:

  Nu vasthouden….

 10. De Muze zegt:

  Je weet hoe ik over jullie denk.
  Bravo

 11. ijskastmoeder zegt:

  Fijn hè als je merkt dat het weer gaat stromen, ik wens je een solide rivierbedding zodat jullie weer kunnen bouwen. Je bent een dapper en sterk mens, dat lees ik niet alleen tússen de regels 😉

 12. jacob hesseling zegt:

  Moedig verhaal ook in de richting van de personen die je lieten vallen. Hoop dat het je verder goed blijft gaan.Reactie is geredigeerd

 13. Moonfairy zegt:

  Wat een liefde proef ik naast
  de zoute tranen
  wat ben jij ene MOOI MENS
  liefs Moon

 14. sjoukje zegt:

  Dat wist ik aallemaal niet, maar wat fijn dat je het weglopende zand weer terug in twee handen hebt kunnen nemen.

 15. marlis zegt:

  ik klik je eigenlijk al sinds heel lang, maar altijd maar af en toe aan… en ik weet helemaal niet wat jullie is overkomen. Maar Zilver: ik vind je altijd zo positief en zo krachtig overkomen! Vrolijk en goedgezind ook. Dus denk ik zomaar… dat het nu beter gaat met jullie allemaal, daarvoor mag jij vast voor een deel krediet nemen!
  Fijn voor jou en de kinderen!

 16. tempelman(martien) zegt:

  Jij zegt het!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s