Zaterdag ditjes en datjes en met Marcel Hulspas op de bank.

fotozaterdag.

Het is gezellig in het dorp, er giert een kleine brandweerauto voorbij met sirene, we zitten te eten en schrikken op, ik denk dadelijk Blanca is bij haar vriendin in Purmerend en Emilio is bij me dus alles is in veiligheid, we zitten knus samen een broodje te eten, het is een pietenbrandweerwagen, piet zit hoog op de wagen en zwaait, het winkelende publiek zwaait terug en lijkt ook opgelucht, we hebben net zo een flinke brand gehad in Krommenie, met een hele winkelstraat die in vlammem opging, dat willen we nooit meer.

We hebben lekkere vleeswaren van slager Jan de Jong, het smelt op je tong en vers brood van de bakker, we eten tot we bijna ploffen en verheugen ons op straks, dan gaan we Sinterklaas helpen met cadeautjes kijken en vanavond ons gezellige avondje met wat lekkers en liedjes op de tv en we hopen maar dat het weekend heel, heel langzaam gaat, want wij houden er zo van.

Was bij de Bibliotheek en heb zalige boeken, bij die aardige mevrouw zwarte laarzen gekocht en mijn kerstkleding nu ook in het grijsgroen gekocht bij de meisjes in de knusse winkel, er zijn tekort kerstdagen om alles te dragen, maar goed, ik ben deze kerst een kerstengel, maar nu aan de slag voor Sinterklaas, voor Blanca is de Sint al bijna klaar, bij Stumpel een mooie laptop besteld en een ic-piet komt hem voor die tijd instaleren, want het moet op tijd klaar zijn en dan hebben we alle drie een mooie pc, al hoewel, ik heb een oud beestje, maar ben er zo aan gehecht, ik wil niet anders en Emilio heeft ook een super-de-luxe. Voor Emilio gaan we straks kijken wat de Sint hem kan geven, ja, dat is een secuur werkje, want je moet het hele jaar met je cadeautje doen.

Als alles klaar is met mijn boeken en het boek van een andere schrijver die hier schrijft lekker op de bank (Marcel Hulspas, En de zee spleet in tweeën, ik vind het een prachtig boek en lees elke dag een stukje.) 

Zilver.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2006-11. Bookmark de permalink .

16 reacties op Zaterdag ditjes en datjes en met Marcel Hulspas op de bank.

 1. K zegt:

  Ik weet niet of het zo zinvol is om Bijbelse verhalen wetenschappelijk te gaan analyseren. Dat is naar ik aanneem wat Marcel doet ermee?
  Bij zulke oude geschriften moet je je ook voorstellen dat deze geschreven zijn met de wetenschap van dat moment en met het bewustzijn van toen. Ik vraag me af of zodoende de gegevens
  wel zuiver genoeg zijn; het wordt zo gauw giswerk.

 2. Zilver zegt:

  K, het is een prachtig boek, heus ik geniet ervan, moet ik erbij zeggen, dat ik dol ben op deze verhalen en hoe het altijd weer terug komt in de literatuur, ik ben zo ongelovig als het oog van de naald, maar de verhalen zijn prachtig en het is mooi als ze met de kennis van nu tegen het licht worden gehouden.
  Ben ik ook zo een leesbeest, op vele vlakken en kom dus altijd tijd te kort en dat is zo lekker, heb ik altijd plannen en dat is zalig!Reactie is geredigeerd

 3. K zegt:

  Lezen vind ik ook heerlijk, maar voordat ik Hulspas ga lezen moeten er nog veel zeeën gespleten worden. Ik heb me eens zo boos gemaakt over een stukje van hem in de krant, dat ik hem beschouw als een notoire betweter. Maar geniet jij gerust van zijn boek.

 4. Zilver zegt:

  Ik moet zo lachen om jou, stond het in de Volkskrant? Die lees ik uit principe niet, ha, ha!

 5. K zegt:

  Nee, in het Limburgs lachblad, oh sorry Dagblad. Ik was zo boos dat ik een brief heb ingezonden. Ze plaatsten hem ook nog en toen kreeg ik positieve respons uit mijn omgeving. Dus dat was wel weer mooi.

 6. Zilver zegt:

  Ohhhh woon je in Limburg, geweldig, ben ik dol op! Denk je om mijn hechtingen? ;^)

 7. K zegt:

  Hoeveel heb je dur eigenlijk?

 8. K zegt:

  Helaas…Zilver zit met marcel Hulspas op de bank.
  Voorlopig geboeid door de wonderen in de bijbelverhalen. Of door het ontmantelen van de wonderen.

 9. Zilver zegt:

  Ik heb er een stuk of vijf, dat zo een chirurg op zo een klein plekkie zo kan naaien!

 10. Zilver zegt:

  Ha, ha, ik zit te chipsen te gebakken, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm! Echt zaterdagavond.

 11. TheoB zegt:

  Lekker gezellig weer in het dorp.Wanneer komt er eens schot in bij die brand daar van die woonhuizen en winkels op de heiligeweg.Ik moest laatst aan de achterkant zijn op het durghorstplantsoen en toen zag ik dat er nog geen reet gebeurd was, alleeen grote hekken.
  Bij die stumpel kan je lekker struinen echt `n winkel om even te blijven hagen .Wist niet datze ook pc`s verkochten.Als ik je boodschappen zo lees gaat het weer goed met die chirurgsche ingreep van je kakemend.
  Prettig weekeind..

 12. Zilver zegt:

  Bij Stumpel kun je heerlijk slenteren en kijken, ja, zalig, ze hebben ergens in de kop van Noord-Holland een afdeling gaat alleen maar over p.c’s, ik heb door hun alles laten doen, is er wat dan bel ik en ze kunnen alles, is geweldig! De nieuwste snufje ik was de eerste draadloze Zilver (ha ha)
  Ik lik aan de chips en ik prak alles(niet de chips) ik ben het eten met rietjes aan het afbouwen en volgende week kan ik weer zoenen.(Zilver zoekt slachtoffer)
  Ik denk dat het zo lang duurt door de verzekering, maar ik weet het niet zeker, in januari is het al weer een jaar gelden, lang al he!Reactie is geredigeerd

 13. K zegt:

  Die chirurgen hebben vast nog op de basisschool handwerken gehad. Allicht maken ze het perfect voor je! Anders valt er nog een gat en dathoort niet. Ik vroeg me al of hoe jij chips kan eten. Smaakt dat zo wel? O,jéé dat zou ik niet doen die uitnodiging om te zoenen. Straks komt nog die ondeugende Piet terug.
  Volgende week krijgen we ook een laptop erbij hier; zit ik niet voortdurend in de weg ’s avonds.

 14. Zilver zegt:

  Ja, ik lik chips, is ook erg lekker en die Piet,oef, ja, dat is zo nee, ik zoek zelf wel een slachtoffer. Fijn nog een pc erbij, ik zou er niet aan moeten denken als wij er een probleem mee hadden, bij ons net zo eentje komt er spoedig bij, dan zijn we allemaal voorzien, maar dat kost wat he, voor Blancie heb ik er een besteld bij Stumpel en dan hoef ik zelf niks te doen, ze regelen alles voor me, maar dat is een behoorlijke poep met geld!
  Maar ik vind het heel belangrijk dat kinderen ook vaardig zijn op de pc en weet je wat ook leuk is, ze chatten met hun familie over de hele wereld en ze worden vlot met formuleren en hun taal gaat met sprongen vooruit en de spelletjes die ze doen maakt hun hersenplan zeer lenig.

 15. K zegt:

  Heb je groot gelijk in. De jeugd komt die dingen later ook in alle werkzaamheden tegen en het is een waardevol communicatiemiddel. Onze kinderen hebben ook vanaf jonge leeftijd ermee gewerkt, hoewel toen nog geen internet was. Mijn oudste zoon produceert nu muziek via zijn PC. Kun je zien en horen op zijn website: http://www.seviel.com

 16. Zilver zegt:

  Oh, wat leuk ik ga kijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s