Sinterklaas en de pepernotendief. ( deel 2)

Superzilver helpt de Sint.

Terwijl Sinterklaas samen met Jan-Peter nieuwe mantels aan het passen is, heeft Zilver het pepernoten bakken op zich genomen, een handje helpen is wel het minste dat ze kon doen, Zilver was al vroeg op, want ze moest naar het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk en haar wekkertje had ze staan om even voor vijf uur, pfffffffffffff, omdat ze er zo vroeg uit was, had ze de Sint op het dak gehoord, die lieve Sint die al zijn zorgen had geuit en met de schoenvulpiet aan het regelen was hoe het nu allemaal verder moest nu het was gebleken dat alle pepernoten gestolen waren.

Zilver had zich voorgenomen om Sint te helpen, maar eerst moest ze nog even naar de kaakchirurg in Beverwijk en als dat allemaal gebeurd was en ze zou niet te veel pijn hebben, zou ze haar hulp aanbieden.

Terwijl Zilver, het deeg kruidt, is de Sint ergens in Nederland samen met Jan-Peter mantels aan het passen, maar je gelooft je oren niet, Jan-Peter roept met overslaande stem: Ja, ja, ja,… maar Sinterklaas, je mag een gegeven paard niet in de bek kijken, vandaag geen rood, het hele jaar geen rood, gewoon de eerste vier jaar geen rood, maar groen, is ook zeer rustgevend voor de kindjes hoor. Sinterklaas schudt moe het hoofd en verlaat het pashokje. Jan-Peter roept hem nog na, dat Sinterklaas nu het biertje drinken met hem ook nog moet missen, maar de Sint hoort het al niet meer, hij mompelt zachtjes, dat er veel veranderd is in Nederland, het is te warm, te broeierig te groen.

(wordt vervolgd) 

Zilver.

Advertenties

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2006-11. Bookmark de permalink .

2 reacties op Sinterklaas en de pepernotendief. ( deel 2)

  1. K zegt:

    Misschien dat de Sint die cape aan Sint Maarten kan geven want die heeft nog maar een halve? Kleur zal niet veel uit maken, als hij maar warm is.

  2. annemieke zegt:

    Goed he gister de sp! ik heb het de hele avond gevolgd. Gaat het al wat beter nu de operatie? xxxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s