Wiesje Wollepop.

Nutricia gaf vroeger boekjes uit, ik denk aan het begin van de jaren zestig, ik was dol op die boekjes en veel kende ik uit mijn hoofd, maar een was mijn lievelingsboekje WIESJE WOLLEPOP. Ik heb het nog, het pronkt in mijn huis.

Het verhaal ging over een schattig blauw popje, dat zich alleen voelde, ze woonde in een speelgoedwinkel en stond hoog op een plank en niemand wilde haar kopen. Op een dag besluit die lieverd weg te lopen en terug te gaan naar Speelgoedland. Ze ontsnapte uit de winkel en ging in de donkere avond en in de kou op stap, maar dat viel niet mee, ze moest slapen buiten in het gras en ze had het koud. Gelukkig werd ze de volgende dag gevonden door een schattig lief poppenmoedertje en eind goed al goed, na nog wat spannende momenten mag het poppenmoedertje Wiesje houden. Er staat een plaatje in waar Wiesje hartstochtelijk wordt geknuffeld door haar nieuwe poppenmoeder

Nu weet ik pas, waarom dit altijd mijn lievelingsverhaal is geweest, nu weet ik ook waarom ik zo gek ben op roze en blauw, nu weet ik pas wat ik zoek in mijn leven.

Gisteravond na het schrijven van het verhaal van mijn vader werd het mij allemaal duidelijk, het leven is vaak een puzzel, maar het is apart, dat voor je vijftigste alles op mijn plaats gaat vallen, de puzzel langzaam afraakt, het leven is een wonder en ik kijk met verwondering naar die mooie puzzel van mij.

Zilver.

Jeugdsentiment

Wiesje Wollepop

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2006-11. Bookmark de permalink .

9 reacties op Wiesje Wollepop.

 1. K zegt:

  Ik denk dat elk mens op zoek is naar geborgenheid en liefde Zilver, niets is zo universeel als die behoefte.

 2. Zilver zegt:

  K, ik kan hier geen antwoord op geven, omdat sommige mensen hier lezen, die ik niet wil kwetsen, maar ooit kan ik ook die laatste puzzelstukjes vertellen.
  Hoe is het met je?
  De pijn? Gaat het weer wat?

 3. K zegt:

  O ja hoor; alles is prima met me nu. Ik heb deze week vakantie en daar had ik ook echt zin in.
  En met jouw pijn, gaat dat weer? Er zal toch een oplossing moeten komen hiervoor?

 4. Zilver zegt:

  Gelukkig! Ik ga maandag weer naar Haarlem, dan is er een soort overleg met meerdere specialisten en dan gaan we met elkaar bespreken hoe nu verder. Ik moet rekenen op meer dan een jaar, maar dat had ik al verteld he?
  Ik werk deze week weer al mijn uren en de pijn valt nu best mee, er was denk ik ook een flinke vermoeidheid, die ik nu heb weggeslapen en gewandeld. Ik ga ervoor!

 5. K zegt:

  Dat is mooi! Succes met de aanpak in Haarlem!

 6. Zilver zegt:

  Dank je K, ik heb er echt vertrouwen in, niet in het ziekenhuis van Zaandam, daarom ging k voor een second opinion, ik voel me meer betrokken bij het plan van Haarlem, leuke chirurgen, die zonder dat ze weten welk werk ik doe mij voor vol aanzien, niet die chirurg in Zaandam, ik had daar het gevoel of ik een hoop stof was.

 7. K zegt:

  Dat is me ook wel eens overkomen. Een specialist heeft alle kennis op zijn vakgebied, maar dat wil nog helemaal niets zeggen over zijn ontwikkeling als mens.

 8. Zilver zegt:

  K, helemaal mee eens, als mensen weten dat ik ook oa verpleegkunde docent ben dan behandelen ze me anders dan als ik niks zeg, maar ik zeg nooit iets tenzij ze het al weten, omdat ik ze zelf heb lesgegeven en dan blijven altijd de oprechte mensen over, die zonder oordeel over wie of wat je bent je goed behandelen en voorlichten en zo hoort dit in het vak.

 9. Maria-Dolores zegt:

  helemaal met je eens, over niet precies zeggen wie je bent en wat je allemaal kunt, bedoel ik. ik vind dat je op die manier meestal een eerlijkere indruk van de mensen krijgt, omdat ze je dan gewoon als mens respecteren. vertellen dat je er ook verstand van hebt kun je later altijd nog, als het zo te pas zou komen. succes met alles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s