Voetbalkoortssssssssssssssss.

foto
nou ik doe mee hoor, ik heb oranje tompoezen in huis en bifi’s en wuppies en nog veel meer en voor als het lang goed gaat een oranje jasje.

Waarom? Ik vind het leuk en gezellig, we babbelen er de hele dag al over en mijn jongste zoon, schrijft keurig alle standen op. Hij heeft een geweldig geheugen en met zijn negen jaar weet hij tot op de minuut, wie wat deed in welke wedstrijd. Ik ben veel vluchtiger, ik schep de voorwaarden en geniet van de sfeer, maar of iets buitenspel is en de namen?

Ik verheug me al op het getoeter dat straks door de straat klinkt, maar ik houd wel mijn hart vast voor al die drank die nu gedronken wordt, ik zie al dagen mannen, maar ook vrouwen slepen met kratten HUP HOLLAND HUP.

Ik ben een droogkijker en hoop dat er geen ernstige dingen gebeuren met al die alcoholische natnekken en ik hoop dat het een geweldig leuke wedstrijd wordt en dat de beste mag winnen. 

Zilvertje (uit: Ik heb geen voetbalbenen)

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2006-06. Bookmark de permalink .

21 reacties op Voetbalkoortssssssssssssssss.

 1. therataal zegt:

  Ssst, Zilvertje, niet verder vertellen hoor, maar ik heb in 1988 door de straten van Den Haag lopen hossen, in oranje tijgerpak met een GullitpruikonderMilanpet op. Halve finale en finale… en daarna ben ik in het oranje gaan kijken in Parma, naar de wedstrijd Parma-Milan. Heel de tribune zag oranje van de italianen.
  Heel stiekem hoop ik weer op dit soort taferelen, maar de tijd zal het leren, en ondertussen doe ik er lekker cynisch over, want dat is politiek correct, geloof ik.

 2. Zilvertje zegt:

  Oh, je roept een hoop bij me op, toen had ik ook een dierenzaak en ik heb hemel en aarde bewogen om aan oranje vlooienbandjes te komen, het lukte, we haalde er mee de krant, zalig, lachen en genieten. Nu is haast alle oranje, zalig, beter feest vieren dan ruzie maken toch?

 3. ali cirillioglu zegt:

  Hup Zilvertje, nog 1 Goal 🙂
  Hup Oranje Tijgers!
  (Wat, moet het de Leeuwen zijn, maar alle Leeuwen waren met vakantie en of naar Duitsland, dus kon ik deze Oranjetijgertje inhuren! Niet goed?! Omruilen ?! Voor Oranje Katers?! 🙂
  Succes en Sterkte ( vooral met Ballen:-)
  Veel Liefs, Gegroet en Selam…

 4. Zilvertje zegt:

  Ali, spannend he?

 5. therataal zegt:

  Lekker aan het feestvieren?
  Ik heb van de zenuwen de halve strijk gedaan, ook heel nuttig, toch?

 6. Zilvertje zegt:

  Hier liep alles anders, mijn eigen volkje werd weggekaapt door een papa met een grooscherm en nog lekkerder hapjes, ik keek alleen en vergat de radio, was ontroerd bij het volkslied en dacht, terwijl ik kijk, stof ik gelijk af en terwijl ik de stofdoek zocht, viel het doelpunt, ik was zo blij met de herhaling! Ja, zo komen kusjes die veel tijd vergen toch aan bod, lang leven de voetbal, WUPPERDEWUP, HOERA.

 7. Zilvertje zegt:

  KLUSJES,NIKS GEEN KUSJES, HELAAS

 8. therataal zegt:

  Ja, dat had ik dus ook. kusjes met een L. Niets aan.
  Maar eh, ik heb wel lopen juichen, en een beetje gehuild, maar dat hoort er nu eenmaal soms bij…
  Ze zitten hoog vandaag, die tranen, ik ben ook nog ongesteld, rotleven, dat van een vrouw…

 9. Zilvertje zegt:

  Laat ze allemaal ontsnappen die tranen, dan zijn die er uit en komen die nooit meer terug en er zullen altijd weer nieuwe komen, maar houdt ze maar niet in, veel sterkte en liefs.
  Ik vind het vrouwenleven wel erg fijn, zou geen man willen zijn, heus niet, maar ik zou wel eens een keertje staande tegen een boom aan willen plassen, lijkt me zalig!
  Maar het is wel zo, dat als je en kinderen hebt en een baan en wat dan nog meer te bedenken valt, dat dat druk is en veel plannen.

 10. kees smit zegt:

  Ik ben zo iemand die op gang moet komen, vanmiddag heb ik in de tuin zitten lezen, maar toen ik gejuich hoorde, ben ik gauw naar de herhaling van dat mooie doelpunt gaan kijken. Als we verder komen ga ik meer meeleven. Geen echte supporter!

 11. Zilvertje zegt:

  Kees, wat ben je toch eerlijk! Ik ben vaak overal voor te porren, ik vier bijna altijd alle feestjes mee.

 12. Zwollywood zegt:

  Ik wil ook oranje…………ORANJUHHHHH……

 13. Zilvertje zegt:

  Neem maar een handje vol, is lekker! Blij dat je er bent Zwolly, men neme een goudvis enz….

 14. Cor zegt:

  oranje Tompoezen heb ik 1 week of 3 terug gehad; werkelijk heel smerig…..vanmiddag zat ik net als Kees onschuldig in de zon te dromen, maar gejuich en getoeter van auto’s brachten me terug in een verbijsterende werkelijkheid…….

 15. Zilvertje zegt:

  Cor, ik vind ze zalig, ik lust wel een voetbalveld vol.

 16. sjoukje zegt:

  Er werd vanavond op de snelweg opvallend rustig gereden viel me op. Gek he? Misschien toch met een biertje op, en dan heel rustig rijden om niet op te vallen. Er wordt op dit traject normaal veel sneller gereden.

 17. moonfairy zegt:

  hup holland hup
  het is voor mij nu toch wel een beetje
  de ver van mijn bed show
  helaas
  ik mis jou ook lief zilverstraaltje
  maar ik heb de "suikerhartjes"
  thuis voor de zomer
  liefs en kus Moon

 18. Zilvertje zegt:

  Moonfairy, ik hoop dat jullie dan lekker genieten, dan is het gemis aan jou hier toch goed besteed aan de Suikerhartjes. Veel liefs.

 19. Zilvertje zegt:

  Sjoukje, zou je denken, ohhhhhhhhhhh, ik hoop maar dat alles goed.

 20. Ramirezi zegt:

  Toch zijn roze tompoezen lekkerder…

 21. anne zegt:

  Trudy, hier is het ook en feest, de vlagetjes hangen, en geen alcohol. alleen ik hou er niet zo van, maar ben er vaak bij voor de gezelligheid. vr.gr.anne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s