Het gaat ons makkelijk af! Reactie op GJ Bogaerts .

Zit niet het verschil er in, dat sommige mensen iets nieuws bedenken/maken.
Terwijl andere iets oppikken uit de krant of tv en dat poneren?

Is de een beter dan de ander, is je eigen buurvrouw die reageert, minder dan de koningin?
Bij sommige webloggers, is de reactie humor, maar wordt er onderling gemaild over wat er gezien is op het Volkskrantweblog. Niet altijd heeft u de kans om dit te zien, maar nu wel, e-mail van Zilvertje aan Zwollywood, met toestemming van Zwollywood.
Zonder censuur!

Niet te hard poetsen hoor, het wordt toch weer vies.

Ach, weet je dat stukje van die Boog, is in mijn ogen niet aardig, ik lees jou en mij erin en vele van ons die gezellig bezig zijn, maar soms ook met zaken die echt raken, bv bij Guus, zie mijn linken, kan ik me gevoel kwijt over onderwijs, bij jouw geniet ik van de foto’s en de grappen die we maken, de warmte die we elkaar geven en zo heb je bij allemaal wat, soms zin om te reageren soms niet.

Lijkt wel jaloezie bij die boog, het gaat toch om contact met elkaar met de wereld, blij zijn lief voor elkaar, delen.

Dit is triljard keer beter dan voetbalvandalen die de samenleving handen vol geld kost en verdriet.
Wij roken/kruitdampen niet, wij schieten niet, wij schoppen niet en maken mensen blij of zetten aan tot denken, is niet met de pink omhoog gewauwel, maar wel het echte leven.

Dat wat de redactie aanbeveelt, dat leest geen hond, mogelijk een kip zonder kop.(met vogelgriep)

Ik krijg erg lieve post van lezers, net nog van Theo, dat mijn gedichtjes zijn hart raken, nou, daar gaat het toch om. Ik zit niet te wachten om op de tv te komen, ik kom liever in een mens zijn hart.

Het is net als bij het stemmen, daar waar je een vakje rood maakt, dat telt. Dan maakt het niet uit, of je tante het rood maakte of je buurvrouw het telt!

Liefs,

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2006-03. Bookmark de permalink .

38 reacties op Het gaat ons makkelijk af! Reactie op GJ Bogaerts .

 1. golfo zegt:

  laat ons inspirerend zijn voor elkaar

 2. Zilvertje zegt:

  Golfo, dat is mooi! Zo is het!

 3. Cor zegt:

  stuk v gjb gelezen, sommigen spelen krantje; daar heb ik geen zin in

 4. Zilvertje zegt:

  Cor, ik houd van je!

 5. Zwollywood zegt:

  @) Zilvertje…….gelukkig, het opmaken van de belastingaagifte is gedaan. Nu is het me weer gelukt om binnen de termijn te reageren…zo blij ben ik daarom. Ik zou namelijk een belastingsboete riskeren…..en dat is zo vaak zo in Nederland…"je krijgt een boete omdat je iets niet hebt gedaan……wat je volgens de Wet wél had moeten doen".
  Nu gaat het om de vraag ‘wat een goede VK-blogger is’……. en bloggers zijn soms net als mieren die zich om een honingpot verdringen: ze kruipen op een hoopje.
  Zo ook…..in de Westerse samenleving, je bent voor een deel van de dag een marionet…….een trilzak of een hangzak….of als het helemaal erg met je gesteld is ben je een hangbuikzwijnzak…….zo errug is dat allemaal……
  Maar laat ik me bij de inhoud van je log houden Zilveren poetsdoos. Je reageert op de vraag met betrekking tot het wézen van het VK-blog……of in ieder geval op de prestigestrijd die is opengesteld.
  Mijn antwoord: Het fenomeen competitie wordt gemeten aan (denk ik) competentie en de vraag nu is ‘welke competentie moet je hebben om in de ogen van GJ B….of de fans voor competent te kunnen worden aangezien……
  "Competentie" is een vraag op metaniveau en als het om meta- gaat mag je natuurlijk altijd nóg een niveau inbrengen. Welnu ……..als het om nóg een ander niveau gaat bij het bloggen dan moet je tenminste boven die blogmaterie gaan hangen.
  Dat te doen maakt ook dat je nóg een kwaliteitscriterium in moet brengen…..en dat criterium moet volgens mij "het fenomeen en criterium kwaliteit van de communicatie zijn".
  Dit tenminsten als we niet blind willen zijn voor de toekomst van de nieuwe VK-blogwereld die met de digitale bijdrage op de papieren krant is ingezet..
  Niet de prestige en de scorelijsten, maar de nieuwe manier waarop bloggers publiekelijk contact met elkaar zoeken en op die manier een gevangenis ontvluchten en de VK-hokjesgeest overtreffen.
  Ik kom mogelijk nog wel op dit item terug……mogelijk aan de hand van de vragen die ik een paar dagen geleden van Isis kreeg…….maar zo doodgewoon als ik ook ben moet ik nu eerst m’n huis poetsen.

 6. Zilvertje zegt:

  lieve Zwollywood, niet je huis ook twee keer poetsen en de aangifte twee maal invullen, wel twee maal zoenen, twee maal lachen en twee maal gelukkig zijn en nogmaals, niet te hard poetsen. Je bent geweldig!

 7. Zilvertje zegt:

  Zwollywood, opdracht kanniet uitgevoerd worden, p.c rookt!

 8. Isis Nedloni zegt:

  Deze reactie ruimte is alweer een bijdrage waard! ; )

 9. annemieke zegt:

  alles is met succes verhuisd! en morgen is dat dus officieel mijn nieuwe huisje,fijn he! kusssssssssssssssssssssssssssssss

 10. Zilvertje zegt:

  Annemiek, kus, ik ben blij.

 11. Zilvertje zegt:

  Isis Nedloni, zo is dat!

 12. de muze zegt:

  De overpeinzing dringt zich op waarom een mens twee keer per jaar een belasting aangifte zou doen 1 is toch al erg genoeg!

 13. Zilvertje zegt:

  Eentje (reactie) weggehaald op verzoek schrijver!

 14. Zwollywood zegt:

  @) GOEDZO !!

 15. Zilvertje zegt:

  Zou dat de eerlijkheid zijn, of na de belasting, de ontlasting?

 16. Zwollywood zegt:

  @) Ik heb er schijt aan…….

 17. Zilvertje zegt:

  Sommeige vinden dit ogepast Zwollywood, maar bij Zilvertje mag je er schijt aan hebben, loop maar leeg hier, kak het er maar uit, smeer het op mijn log, het scheelt hier geen lor, poep en pies, heel menselijk niet vies, niks gaat boven een beste drol, grasvelden liggen er mee vol, weet je wat minder is een drol op je vloer net gedweild en fris, maar ook dat is nog geen ramp, erger is nergens kunnen poepen en vreselijke kramp! Ooit wel eens gescheten in de achtertuin van Drakenstein? Lijkt mij het toppunt van genot, ooo wat is dat fijn.

 18. Zilvertje zegt:

  Ik ben echt gek he, moet echt mijn bed in, ongepast en sommige moet het zijn en alles wat ik door mijn ontstoken ogen niet meer zie!

 19. Guus zegt:

  Dank voor je aardige woorden over mij in bovenstaand blog. Derhalve aanbeveling nummer 4.
  Al màànden ben ik doodmoe van G.J.B., dat mag ik niet te vaak en niet te hard zeggen want namens De Volkskrant is hij onze gastheer. Kwaliteit creëert men niet door een aanbevelings- en/of afraadsysteem. Kwaliteit is er… of niet. Wat voor de één geen kwaliteit is het voor een ander wèl. Ik schrijf wat me op dat moment bezig houdt, daar probeer ik een zekere eruditie, mogelijk ook bepaalde journalistieke normen, in te leggen. Geen auteur/autrice kan elke dag "zwaar" of "licht" zijn, verlangen dat zijn artikelen iedere keer weer even goed worden gelezen, veel reacties krijgt. Deze week heb ik twee blogs over het automerk Smart geschreven. Buiten jouw reactie en de ‘buitenom’ van de Haagse Smart Center directeur hebben ze helemaal niks gedaan. Zijn ze daarom slecht? Zonde van mijn tijd? Zijn de blogs die ik begin dit jaar over de orthodontietarieven schreef ook zo te kwalificeren? Nee! Mogelijk doen die blogs iets waar ze werkelijk wat moeten doen, dus bij Smart, bij Citroën, bij de beugeltjestandartsenverenigingen. M.a.w.: in zekere zin kan ik niet zo veel met de meningen en aanbevelingen van mijn mede-bloggers. Leuk als er voorpaginaaanbevelingen etc zijn, ook goed als dat niet het geval is. Met alle respect kan ik met de mening van G.J.B. hèlèmààl niks.

 20. Guus zegt:

  Deze week heb ik twee keer de voorpagina van app gehaald, vanmiddag schijnt een blog van mij hem te hebben geïnspireerd. Dat doet me overwegen om dit weekend naast mijn schoenen te gaan lopen. Bogaerts brengt bij mij mogelijk pas weer wat te weeg als die naar Doetinchem is afgereisd om het goed te maken met JB/Renate, Blogster Van Het Jaar.

 21. Zwollywood zegt:

  @) Guus is ook een schat hé Zilv.

 22. Zilvertje zegt:

  Zwollywood, ja, echt, Guus is een toppertje.

 23. Corcc zegt:

  Zwollywood en Guus hebben veel dingen naar mijn hart gezegd( ik ben nog niet zo verschrikkelijk lang aan het bloggen, maar af en toe denk jonge jonge wat een gedonder)

 24. Zilvertje zegt:

  Guus, leuke reactie, met dank!

 25. Zilvertje zegt:

  Corcc, is zo, ik zit al jaren op andere plekken, maar hier is het af en toe knallen. Hoe kan ik je vinden?

 26. Zwollywood zegt:

  @) Corcc: inderdaad soms hanengevechten op het VK-blog. Die app…..mept er ook op los joh..lusten de honden geen brood van.

 27. Zwollywood zegt:

  Moet jij niet slapen of uit, ik ga weer mijn bed in, pffffffff, ik ben net het weermeisje,in het holletje uit het holletje

 28. app zegt:

  @Zwollywood
  Ik dacht bijna dat je je fatsoenlijk aan het gedragen was in mijn richting. Wat was ik weer naief…

 29. Zilvertje zegt:

  Zwollywood, over dat uitgaan dat ben ik, Zilvertje, is al de tweede keer vandaag, sorry.

 30. Zilvertje zegt:

  app, ik ga voortaan, weer lekker rijmpjes maken, pfffffffff, ik dacht ik zeg ook eens wat, maar hemel, het roept wat op, maar eerlijk is eerllijk, ik was zelf begonnen, maar vind het niet zo leuk als ik gedacht had.

 31. Theodora zegt:

  ik heb het al eens eerder ergens gezegd: wat is nou het probleem eigenlijk van de voorpagina van de redactie? We zitten hier te bloggen bij een krant. Ik lees de Volkskrant graag vanwege de schrijfstijl en de keuzes die de redactie maakt. Daar zijn die lui voor aangenomen. Nu heeft de internetredactie besloten om ook keuzes te maken. Ik vind het wel leuk om te zien wat zij de moeite waard vinden en wat de lezers de moeite waard vinden. Dat verschilt behoorlijk. Omdat ik niet zoveel tijd heb om alles te lezen ga ik ook een beetje op aanbevelingen en reacties af. En soms is dat niet terecht. Er zit ook af en toe onzin bij. Maar iedereen kan hier bloggen zoals hij zelf wil. Je maakt een keuzelijstje en zo nu en dan zoek je naar wat nieuws. Het is toch geen wedstrijdje hier.
  groet T

 32. Zilvertje zegt:

  Theodora, ik vind dit wel wijs, je zegt het goed, ik sluit het hierbij af.

 33. Jos Goedmakers zegt:

  Ik ben het geouwehoer over die blabla binnen de reacties compleet zat. Ik doel op de reacties bij GJB. Al dat vluchtige gedoe. Er wordt hier teveel GELULD! DOE godverdomme eens wat allemaal!!!
  Plaats gewoon een foto van een wolk, weet ik veel. Dat heeft een langere houdbaarheidswaarde!
  IK heb gezegd.

 34. alib zegt:

  ja, wat een gedonder…
  @Jos
  Mag ik het met je oneens zijn? Uit die reacties leer je je medebloggers juist een beetje kennen. Heel wat interessanter dan ‘zomaar’ een stuk of foto plaatsen. En dan heb ik het niet over ‘wolken’, want toevallig houd ik erg van wolken. Ach, en een beetje competitie, zolang het leuk blijft…
  Dat het dat niet altijd is (zie de reacties op sommige logs bij mij), soit. We overleven het wel, zo lang er nog genoeg positievelingen overblijven…

 35. Zwollywood zegt:

  @) Alib….het was een gevecht zo hanig. Jij kunt het leuk vinden en app. ook maar feitelijk staan jullie wel behoorlijk te kijk, zo hanig en niks.

 36. alib zegt:

  Ach ja, mannetjes…

 37. Moonfairy zegt:

  Hey Kwikzilvertje, Ik maak jou vakje ROOD. Dat telt zeker!! Welk ander blog raadde je mij aan in mijn blog? liefs fijn weekend en ga zo door, Moonfairy

 38. ali cirillioglu zegt:

  =ik kom liever in een mens zijn hart.=
  bent u ook een soefie? Namelijk: dit is het doel van alle soefies en tegelijk erkentdoor alle soefies:
  "… het moeilijkste van alles is een mensen hart veroveren!"
  Selam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s